Buurthuis Amsterdam

Dynamo Jongeren is er voor alle Amsterdamse Jongeren. Omdat we jongeren met elkaar willen verbinden, hebben wij verschillende jongerencentra in de Amsterdam-Oost. Hier organiseren we activiteiten voor jongeren uit de buurt, maar je kan er ook terecht met al je vragen. Meer weten? Kom gerust eens langs in een Dynamo buurthuis in Amsterdam. 

Bezoek een buurthuis in Amsterdam

Bij Dynamo vinden we het belangrijk om de jonge inwoners van Amsterdam met elkaar te verbinden. Daarom hebben we meerdere buurthuizen in Amsterdam-Oost waar jongeren samen kunnen komen. Met meerdere jongerencentra in Amsterdam is er altijd wel één bij jou in de buurt waar je terecht kan.

Wat is een buurthuis?

Een buurthuis of jongerencentrum in Amsterdam is een plek waar jonge inwoners van Amsterdam tussen de 10 en 23 jaar terecht kunnen. Hier organiseren we bijvoorbeeld verschillende leuke en leerzame activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Sommige activiteiten zijn zelf helemaal gratis. Daarnaast doen onze Dynamo buurthuizen nog veel meer. Je kan namelijk ook voor vragen en advies bij ons terecht. Wij snappen dat er als jonge inwoner van Amsterdam veel op je af kan komen. Daarom bieden wij hulp en ondersteuning waar nodig.

Bezoek een buurthuis in Amsterdam

Voor wie zijn onze buurthuizen?

Onze buurthuizen in Amsterdam-Oost zijn er voor alle Amsterdamse jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Ze worden daarom ook wel jongerencentra genoemd. Je kan als jonge Amsterdammer in onze buurthuizen terecht voor één van onze leuke activiteiten, maar ook als je hulp of advies nodig hebt. Ons team van jongerenwerkers staat hier namelijk altijd voor je klaar.

Waar vind je onze buurthuizen?

Alle Dynamo buurthuizen vind je in Amsterdam-Oost. Met meerdere locaties is er dus altijd wel een buurthuis in Amsterdam-Oost bij jou in de buurt, waardoor ze makkelijk te bezoeken zijn. Benieuwd welk buurthuis voor jou het meest in de buurt ligt? Kijk hier op de kaart om te zien welk jongerencentrum er bij jou in de wijk zit.

Waar vind je onze buurthuizen

Jongerenwerk Amsterdam

Het leven van een jongvolwassenen bestaat uit vallen en opstaan. Het is niet vanzelfsprekend een plek te vinden in onze samenleving. Het kan zijn dat je wat extra steun nodig hebt omdat je thuissituatie dit niet altijd kan geven. Onze jongerenwerkers dragen hun steentje bij door er te zijn in een buurthuis voor jongeren in Amsterdam-Oost. Bij een jongerencentrum in Amsterdam kan je terecht voor verschillende activiteiten, begeleiding en coaching, talentontwikkeling en informatie & advies.

Buurthuis activiteiten

In onze buurthuizen worden verschillende gratis activiteiten voor jongeren georganiseerd. Deze worden georganiseerd door heel Amsterdam-Oost. Zo krijgen je als Amsterdamse inwoner de kans om je talenten te ontwikkelen. Doormiddel van onze activiteiten kan je ontdekken wat je leuk vindt en ontdek je misschien ook nog een nieuw talent. Je kan bijvoorbeeld muziekles volgen, een nieuwe sport ontdekken of meedoen met één van onze kinderactiviteiten in Amsterdam.

Sporten voor jongeren

Omdat we bij Dynamo de gezondheid van jongeren erg belangrijk vinden, organiseren we verschillende sportactiviteiten in Amsterdam. Met ons grote aanbod aan sporten voor jongeren zit er altijd wel iets tussen wat je leuk vindt. Denk aan voetbal, kickboksen, dansles, volleybal en nog veel meer. Weet je nog niet helemaal wat je wilt gaan doen of wat je leuk vindt? Dan is het bij Dynamo Jongeren ook mogelijk om verschillende sporten uit te proberen. Wie weet ontdek je zo een verborgen talent of heb je passie voor een sport waarvan je het nooit had verwacht. Zodra je iets hebt gevonden wat je leuk vindt kunnen wij je hierna ook helpen met het vinden van een leuke vereniging voor deze sport. Je kunt het hele jaar meedoen aan onze sportactiviteiten. Benieuwd naar een actueel overzicht? Bekijk dan hier ons huidige programma.

Sporten voor jongeren

Talent ontwikkelen

Bij Dynamo Jongeren zijn we ervan overtuigd dat iedereen wel ergens in uitblinkt. Daarom bieden wij de jonge inwoners van Amsterdam de kans om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Met verschillende activiteiten in onze jongerencentra kan jij jouw talent verder ontplooien. Ben jij er nog niet helemaal uit wat jouw talent is? Dan helpen we je graag met zoeken. Wij helpen je te vinden waar jij in uitblinkt en wat je nodig hebt om hier verder in te groeien. Hoe eerder je je talent ontdekt, hoe sneller je je talent kan ontwikkelen. Of je nou topsporter wilt worden of het heerlijk vindt om te koken: wij helpen je verder. Met activiteiten van De Talententent op het gebied van Kunst & Cultuur, Media & Communicatie, Natuur & Techniek, Burgerschap & Beroepsoriëntatie en Sport krijgt ieder kind de kans op het vinden van zijn of haar talent. Benieuwd waar jouw talent ligt? Bezoek dan een buurtcentrum in Amsterdam-Oost bij jou in de buurt.

Talent ontwikkelen

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Heb jij thuis geen fijne plek waar je je huiswerk kunt maken of kom je er niet helemaal uit met je schoolwerk? Ook dan kan je in een buurtcentrum in Amsterdam van Dynamo terecht. Wij bieden namelijk ook huiswerkbegeleiding in Amsterdam. Dit doen we voor kinderen uit groep 7 & 8, maar ook voor middelbare scholieren. Zo kan je op een rustige plek je huiswerk maken of bijspijkeren voor een bepaald vak.

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Jongeren hulp

Naast het organiseren van verschillende activiteiten, bieden we jongeren hulp als ze deze nodig hebben. Je kan namelijk met al je vragen terecht bij Info en Advies. Deze vragen kunnen over van alles gaan. Misschien ben je op zoek naar een nieuwe woning, heb je vragen over school of ben je gewoon op zoek naar een luisterend oor. Wat het ook is, onze jongerencoaches staan altijd voor je klaar.

Hulp bij schulden

Financiële problemen onder jongeren komen regelmatig voor. Het is dan ook niet gek dat sommige jongeren in de schulden belanden. Daarom biedt Dynamo Jongeren ook hulp bij schulden. Met onze schuldhulpverlening zorgen we samen met onze jongerenwerkers ervoor dat je geldproblemen zo snel mogelijk worden opgelost.  Jongeren en schulden kunnen zorgen voor een hoop stress. Daarnaast kan het je als jongvolwassene ook belemmeren in de toekomst. Het is daarom belangrijk dat je niet te lang wacht met het zoeken van hulp. Zo voorkom je dat de schulden niet verder oplopen en het nog moeilijker wordt om eruit te komen. Dus ben jij tussen de 18 en 27 jaar en woon je in Amsterdam? Dan kan je bij Dynamo Jongeren met al je vragen terecht. Heb je geldproblemen of zit je in de schulden? Wacht dan niet te lang en kom in actie. Meld je aan bij de Jongerenschuldhulpverlening van Dynamo en maak een afspraak.

Hulp bij schulden

Onze hulp is gratis

Omdat Dynamo Jongeren er vooral is om jou te helpen, bieden we jou gratis hulp bij schulden. Onze jongerenschuldhulpverlening is er voor alle Amsterdamse jongeren. Daarnaast kan je ook nog terecht bij ons Jongeren Financieel Café. Hier bieden we je informatie over geldzaken of hulp bij dingen die je moet regelen. Denk bijvoorbeeld het regelen van je zorgtoeslag of het begrijpen van ingewikkelde brieven. Je kan gewoon binnenlopen bij ons Jongeren Financieel Café zonder afspraak.

Jongerencoach

Omdat wij vinden dat iedereen een plek in onze samenleving verdient en een kans om hier actief aan deel te nemen, staan onze jongerencoaches klaar voor alle Amsterdamse jongeren. Dus ben je op zoek naar coaching of extra ondersteuning? Dan ben je bij Dynamo aan het juiste adres. Onze jongerencoaches zorgen ervoor dat iedereen de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Iedere dag zeggen zo’n 30 kinder-, tiener- en jongerenwerkers zich met passie en professie in zodat jij de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

Jongerencoach

Gratis coaching

Omdat wij vinden dat iedereen de kans verdient om zichzelf te ontwikkelen, bieden wij gratis coaching aan alle Amsterdamse Jongeren. Met onze begeleiding bieden we je extra ondersteuning naar volwassenheid en dragen we bij aan ontwikkelingskansen. We gaan met je in gesprek over wat je bezighoudt en waar je tegenaan loopt. Vervolgens gaan we samen op zoek naar een oplossing of verbetering van de huidige situatie. Wil jij gratis coaching in Amsterdam? Wacht dan niet langer en meld je direct aan.

In welk buurthuis moet ik zijn?

Zoals we eerder al zeiden hebben we meerdere buurthuizen in Amsterdam-Oost waar activiteiten georganiseerd worden of je terecht kan voor hulp. Er zit dus altijd wel een buurthuis bij jou in de buurt. Maar naast de activiteiten die we eerder noemden, heeft ieder jongerencentrum ook eigen unieke activiteiten. Benieuwd naar wat onze buurthuizen nog meer te bieden hebben. Kijk hier voor een volledig overzicht van onze jongerencentra.

Kom langs in een buurthuis in Amsterdam

Kom langs in een buurthuis in Amsterdam

Lijkt het jou leuk om mee te doen met één van onze activiteiten of wil je langskomen? Dan ben je altijd welkom om tijdens onze openingstijden even binnen te lopen. Onze jongerenwerkers helpen je graag verder. Wil je meer weten over onze jongerencentra of over Dynamo Jongeren? Meld je dan direct aan en doe gratis mee met één van onze activiteiten.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!