Terug
Terug

Buurthuis jongeren

Bij Dynamo Jongeren verbinden we jonge Amsterdamse inwoners. Daarom zijn er in Amsterdam-Oost verschillende buurthuizen waar je terecht kan als jonge Amsterdammer. Hier kan je terecht voor verschillende activiteiten, maar ook voor vragen. Wil jij een keer langskomen in een buurthuis voor jongeren of wil je meer weten? Lees dan snel verder.

Buurthuis voor jongeren

Bij Dynamo Jongeren vinden we het belangrijk om jonge inwoners van Amsterdam met elkaar te verbinden. Dit doen we onder andere door jongeren samen te laten komen in onze buurthuizen. In Amsterdam-Oost hebben wij meerdere buurthuizen/jongerencentra waar jij als jonge Amsterdammer terecht kan. Zo is er ook altijd wel een buurthuis bij jou in de buurt. Weten waar het dichtstbijzijnde buurthuis voor jou is? Kijk hier op de kaart voor het buurthuis in jouw wijk.

Wat is een buurthuis?

Een buurthuis wordt ook wel een jongerencentrum genoemd. Al onze buurthuizen zijn te vinden in Amsterdam-Oost. In onze buurthuizen kunnen alle jonge inwoners van Amsterdam tussen de 10 en 23 jaar terecht. Er worden verschillende leuke en leerzame activiteiten georganiseerd waar jij aan deel kan nemen. Maar onze buurthuizen doen meer. Je kan namelijk ook met al je vragen bij ons terecht. Wij snappen dat er als jonge inwoner van Amsterdam enorm veel op je af kan komen en daarom bieden wij je de hulp waar nodig.

Waar vind je de Dynamo buurthuizen in Amsterdam-Oost?

Zoals we al vertelden, hebben we in Amsterdam-Oost meerdere buurthuizen. Zo maken we het voor jou gemakkelijk om er één te bezoeken, omdat er altijd wel eentje bij jou in de buurt zit. Hieronder vind je een compleet overzicht van alle buurthuizen in Amsterdam-Oost inclusief de locatie en openingstijden.

 • Buurthuis IJtopia

Adres: Frits Dietrich Kahlenbergstraat 262, 1087 LL Amsterdam
Openingstijden:
Maandag: 13.00 – 21.00
Dinsdag: 13.00 – 21.00
Woensdag: 13.00 – 19.00
Donderdag: 13.00 – 21.00
Vrijdag: 15.00 – 20.00
Meer informatie over IJtopia vind je hier.

 • Buurthuis Club Dapper

Adres: Pieter Nieuwlandstraat 31, 1093 XK Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: 13.00 – 27.00
Dinsdag: 13.00 – 19.00
Woensdag: 14.00 – 19.00
Donderdag: 14.00 – 19.00
Vrijdag: 13.00 – 18.00
Zaterdag: Buiten locatie
Zondag: Buiten locatie
Meer informatie over Club Dapper vind je hier.

 • Buurthuis Tugela Huis

Adres: Tugelaweg 59a, 1092 VJ Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag: 15.00 – 19.00
Woensdag: 15.00 – 19.00
Donderdag: 15.00 – 20.00
Vrijdag: 15.00 – 20.30
Zaterdag: Gesloten – andere locaties
Zondag: 15.30 – 17.00
Meer informatie over het Tugela Huis vind je hier.

 • Buurthuis Youthside

Adres: Diemerparklaan 90, 1087 EB Amsterdam

Openingstijden:
Dinsdag: 13.00 – 20.30
Woensdag: 13.00 – 20.30
Donderdag: 13.00 – 20.30
Vrijdag: 13.30 – 19.30
Zaterdag: 13.00 – 15.00
Zondag: 15.30 – 10.30
Meer informatie over Youthside vind je hier.

 • Buurthuis Het Parkhuis

Adres: Anfieldroad 110, 1098 WD Amsterdam

Openingstijden:
Donderdag: vanaf 16.00
Meer informatie over HET Parkhuis vind je hier.

 • Buurthuis JACO

Adres: Rhijnspoorplein 1a, Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: 14.00 – 20.30
Dinsdag: 14.00 – 19.30
Woensdag: 14.00 – 18.00
Donderdag: 14.00 – 20.30
Vrijdag: 14.00 – 18.00
Meer informatie over JACO vind je hier.

 • Buurthuis BC Oosterpark

Adres: Derde Oosterparkstraat 159, Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: 14.00 – 18.00
Dinsdag: 14.00 – 18.00
Woensdag: 14.00 – 18.00
Donderdag: 14.00 – 18.00
Vrijdag: 14.00 – 18.00
Meer informatie over BC Oosterpark vind je hier.

 • Buurthuis JAV’ART

Adres: Javaplantsoen 6, Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: 14.00 – 20.30
Dinsdag: 13.00 – 21.00
Woensdag: 13.00 – 21.30
Donderdag: 12.00 – 21.30
Vrijdag: 13.00 – 21.00
Meer informatie over JAV’ART vind je hier.

 • Buurthuis ZBE Jongerenbus

Adres: Eef Kamerbeekstraat 43, Amsterdam

Openingstijden:
Woensdag: 15.00 – 19.00
Donderdag: 15.00 – 19.00
Zondag: 15.00 – 19.00
Meer informatie over ZBE Jongerenbus vind je hier.

 • Buurthuis Steigerplek

Adres: William Barlowlaan 1, Amsterdam

Openingstijden:
Woensdag: 14.00 – 20.00
Vrijdag: 14.00 – 20.00
Meer informatie over STEIGERPLEK vind je hier.

 • Buurthuis Jongerenwerk OHG

Adres: Borneolaan, 1019 Amsterdam

Openingstijden: Alleen bij activiteiten
Meer informatie over Jongerenwerk OVG vind je hier.

Een volledig overzicht van al onze buurthuizen vind je hier.

Activiteiten voor jongeren in het buurthuis

In onze buurthuizen kan je deelnemen aan verschillende gratis activiteiten. Deze activiteiten organiseren we door heel Amsterdam-Oost en vinden meestal plaats in de buurthuizen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar talent te ontwikkelen. Wij maken het mogelijk om te ontdekken wat je leuk vindt. En wie weet ontdek je zo wel een nieuw talent. Zo kan je bijvoorbeeld muziekles volgen in Amsterdam, meedoen aan verschillende sportactiviteiten en sporten met andere jongeren of gewoon even binnenwandelen om te relaxen tijdens chill time.

Activiteiten voor jongeren in het buurthuis

Hulp voor jongeren

Naast verschillende leuke activiteiten zoals sporten voor jongens en meisjes en het volgen van leuke cursussen, zijn onze medewerkers van de buurthuizen er ook om je te helpen. Zo kan je terecht met al je vragen bij Info & Advies. Vragen kunnen over van alles gaan. Of je nou op zoek bent naar een woning, vragen hebt over school en werk of even een luisterend ook nodig hebt: er staat altijd wel een jongerencoach voor je klaar die bereid is om hulp biedt aan jongeren. Deze coaching is helemaal gratis. Naast het geven van antwoord op al je vragen kunnen onze jongerencoaches je bijvoorbeeld ook helpen grotere problemen zoals verslaving en of drugs of hulp bij schulden.

Verder kan het ook zijn dat je thuis geen lekkere plek hebt om je huiswerk te maken. Of dat je er niet helemaal uitkomt met je schoolwerk. Daarom bieden wij ook huiswerkbegeleiding aan in onze jongerencentra in Amsterdam. Hiermee bieden we hulp, sociale vaardigheden en tools op maat. Zo kan je zelfstandig en in je eigen tempo een succes maken van je schooltijd.

Hulp voor jongeren

Wat kan je doen in welk buurthuis?

Door heel Amsterdam-Oost vind je verschillende buurthuizen van Dynamo waar activiteiten georganiseerd worden en waar je ook terecht kan voor hulp. Dit kunnen de activiteiten zijn die we eerder noemden, maar ieder buurthuis heeft ook eigen unieke activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van wat ieder jongerencentrum te bieden heeft.

Activiteiten in buurthuis IJtopia

In IJtopia maak jij je dromen waar. Jongeren vanaf 10 jaar kunnen hier terecht voor verschillende activiteiten en projecten. Je kan hierbij denken aan media, muziek sport of culturele en creatieve activiteiten. Maar ook als je ideeën, informatie of advies nodig hebt ben je hier welkom. Dan kan je terecht bij Club Info Q&A IJburg.

Activiteiten in buurthuis Club Dapper

Club Dapper vind je midden in de Dapperbuurt. Op deze locatie kunnen tieners en meiden meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. In dit buurthuis hebben we speciale jongens- en meisjesdagen, maar ook gemixte groepen. Door verschillende activiteiten te organiseren op verschillende gebieden zoals sport, cultuur en media leren tieners zichzelf en elkaar beter kennen op het gebied van hun talenten. Dit bevordert hun ontwikkeling. En daar houdt het niet op, want we bieden hier ook de Good4U huiswerkondersteuning, speciale activiteiten en leuke projecten.

Activiteiten in buurthuis Tugela Huis

Dit buurtcentrum vind je in de Transvaalbuurt. Hier hebben we een breed activiteitenprogramma voor tieners, meiden en jongeren op verschillende talent gebieden. Naast dat we ons richten op het ontwikkelen van jouw talenten, geven we ook advies en ondersteuning bij jouw ontwikkeling.

Activiteiten in buurthuis Youthside

Bij Youthside kan je altijd terecht voor een leuke en leerzame tijd. We organiseren verschillende activiteiten op de gebieden van sport, koken of muziek. Dit is een plek voor jongeren die een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding zoeken. Ook hier hebben we speciale jongens- en meisjesdagen, maar ook gemixte groepen. Met verschillende activiteiten leren tieners zichzelf beter kennen op het gebied van hun eigen talenten. Verder bieden we ook hier Good4U huiswerkbegeleiding, speciale vakantie activiteiten en andere leuke projecten. Bij Youthside is iedereen welkom.

Activiteiten in buurthuis Het Parkhuis

Buurthuis Het Parkhuis vind je in Watergraafsmeer. Hier worden activiteiten georganiseerd voor tieners die op zoek zijn naar een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding. Je kan hier terecht voor activiteiten op het gebied van muziek, informatie, advies of een andere vorm van ondersteuning.

Activiteiten in buurthuis JACO

JACO staat voor Jongeren Activiteiten Centrum Oost. Dit is één van onze talentencentra in Amsterdam-Oost. Onze talentgebieden zijn: muziek, media, theater, dans en evenementen. We richten ons bij JACO niet alleen op het ontwikkelen van je talenten, maar ook om deze te presenteren op podia, events en media. We hebben zelfs regelmatig een showcase in Paradiso. Zelf beschikt JACO over een mooie zaal en verschillende audio- en videostudio’s. Je vindt hier professionele faciliteiten, begeleiding, educatie en natuurlijk een enthousiast team van medewerkers en leden. Je kan ook bij JACO terecht als je ideeën, informatie of advies nodig hebt bij onze medewerkers van Club Info. Bij JACO is iedereen welkom en staan we voor diversiteit en acceptatie. Benieuwd naar de activiteiten bij JACO? Bekijk hier het aanbod.

Activiteiten in buurthuis BC Oosterpark

In het Buurtcentrum Oosterpark vinden er verschillende activiteiten van Dynamo Junior plaats. De georganiseerde activiteiten zijn bedoeld voor tieners tussen de 10 en 15 jaar die een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding zoeken. Denk aan activiteiten op het gebied van sport, kunst, cultuur en media. Op deze manier krijgen de tieners de kans zichzelf en hun talenten te ontdekken en zo beter te leren kennen. In de vakanties zijn hier ook speciale kinderactiviteiten en andere leuke projecten in Amsterdam.

Activiteiten in buurthuis JAV’ART

Bij JAV’ART willen we dat iedereen zich welkom voelt en voel je je al snel thuis. In dit jongerencentrum organiseren wij activiteiten voor jongeren vanaf 10 jaar. Hier vind je activiteiten op het gebied van sport, kunst, cultuur en media. We beschikken hier zelfs over een podium, zaal, studio’s en speciale tienerruimte. In de vakanties organiseren we speciale activiteiten, projecten en evenementen zoals de tienerdisco. Ons hele activiteitenaanbod vind je hier.

Activiteiten in buurthuis ZBE Jongerenbus

Onze jongerenbus staat tegenover skatepark IJburg. Omdat dit geen standaard buurthuis is, zal je hem al snel herkennen. Hier organiseren we verschillende leuke activiteiten voor tieners, meiden en jongeren.

Activiteiten in buurthuis Steigerplek

De Steigerplek vind je op Steigereiland. Hier kun je iedere donderdag en vrijdag terecht. We hebben hier een leuk activiteitenaanbod voor tieners en meiden. Verder bieden we hier ook Good4U huiswerkbegeleiding en ondersteuning.

Activiteiten Jongerenwerk OHG

In het Oostelijk Havengebied maken we gebruik van verschillende locaties. Dit hangt dus af van de activiteit. In het weekend zijn er activiteiten in jongerencentrum JAV’ART speciaal voor de jongeren uit OHG.

Kom langs in één van onze jongerencentra

Wil jij nou meedoen met één van de activiteiten in de buurthuizen of wil je langskomen? Geen probleem. Tijdens onze openingstijden ben je altijd welkom om gewoon even binnen te lopen. Dat kan zonder afspraak. Wij helpen je dan graag verder.
Wil je niet meer wachten? Meld je dan direct aan en doe gratis mee met één van onze activiteiten. Hopelijk zien we je snel!

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!