Terug
Terug

Cito training Amsterdam

Dynamo Jongeren staat klaar voor alle Amsterdamse jongeren. De maken van de Cito-toets is voor veel jongeren een groot en spannend moment. Daarom bieden we ook dan extra hulp en begeleiding. Met onze Cito training in Amsterdam zorg je ervoor dat je helemaal bent voorbereid om deze spannende toets.

 

Cito training Amsterdam

Bij Dynamo Jongeren snappen we dat het enorm spannend is om aan het einde van de basisschool een Cito-toets te moeten maken. Het is een belangrijk moment en heeft invloed op je toekomst na de basisschool. Wil jij je optimaal voorbereiden op deze toets of heb je wat extra ondersteuning nodig bij de voorbereiding? Kom dan eens naar de Cito training van Dynamo in Amsterdam. Met onze Cito begeleiding zorgen we ervoor dat jij helemaal klaar bent voor dit moment en vol zelfvertrouwen de Cito-toets aangaat.

 

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Het voorbereid aangaan van de Cito-toets is natuurlijk heel belangrijk, maar Dynamo Jongeren biedt ook andere vormen van huiswerkbegeleiding in Amsterdam aan. We staan namelijk ook voor je klaar als je wilt bijspijkeren voor een bepaald vak, wat ondersteuning nodig hebt in het maken van je huiswerk of gewoon op zoek bent naar een plek om in alle rust je huiswerk te maken. Met de huiswerkbegeleiding van GOOD4U helpen we Amsterdamse basisschoolkinderen en middelbare scholieren. Deze huiswerkbegeleiding geven we in een aantal van onze jongerencentra in Amsterdam-Oost. Op deze locaties geven we verschillende vormen van begeleiding. Denk aan huiswerkbegeleiding & ondersteuning, Cito training, werken aan zelfvertrouwen & leren debatteren, persoonlijke groei & ontwikkeling, werken aan een positief zelfbeeld en coaching en begeleiding op maat. Wat je ook nodig hebt: de jongerenwerkers van Dynamo Jongeren staan voor je klaar.

Cito-toets training

In groep 8 draait het natuurlijk allemaal om één toets: de Cito-toets. Omdat deze toets een groot deel van je toekomst na de basisschool bepaald kan dit behoorlijk spannend zijn. Omdat de uitslag van deze toets zo bepalend kan zijn bieden we bij Dynamo Jongeren Cito eindtoets training aan. Tijdens deze training oefenen basisschoolleerlingen cito toetsen om een idee te krijgen van wat hen te wachten staat. Op deze manier wordt het niet alleen minder spannend, maar ga je ook nog eens voorbereid en vol zelfvertrouwen deze toets aan. Zo is de Cito-toets niet alleen nog maar een momentopname, maar is de uitkomst hiervan betrouwbaar en weet je zeker dat je naar een middelbare school gaat die bij jou past.

Cito-toets training

Cito training groep 8

Zit je in groep 8? Dan breekt er binnenkort een hele nieuwe periode aan waarin er veel zal gaan veranderen. Deze veranderingen zullen veel flexibiliteit van je vragen, maar ook veel focust en rust. Vind jij dit een spannende periode? Dan helpen wij je graag verder. Met onze Cito-toets training voor groep 8 begeleiden jou door het hele schooljaar en zorgen dat je de Cito-toets met genoeg zelfvertrouwen aangaat. Op deze manier maken we de weg die je afgaat voor de Cito-toets een stuk fijner en gemakkelijker en zorgen we ervoor dat de uitslag van de toets betrouwbaar is. Met onze Cito training voor groep 8 in Amsterdam ga jij met een fijn gevoel naar je nieuwe middelbare school en rond je de basisschoolperiode positief af.

 

Cito training groep 7

Wanneer je in groep 7 zit ben je bijna aan het einde van je basisschoolperiode. Misschien ben je zelfs al aan het nadenken over naar welke middelbare school je zou willen en vind je de komst van de Cito-toets volgend jaar erg spannend. Daarom bieden wij voor scholieren uit groep 7 verschillende workshops aan. Zo kan je je vanaf jongs af aan al ontwikkelen op verschillende vlakken. Dit doen we na schooltijd op een leuke en leerzame manier. Daarnaast bieden we ook basisschool bijlessen aan. Misschien heb je wel moeite met een bepaald vak of heb je door bepaalde omstandigheden een achterstand opgelopen. Wij zorgen ervoor dat we je helpen met de vakken die je lastig vindt of halen samen met jou je achterstand weer in. Zo ben je aan het einde van het schooljaar weer helemaal bij en klaar om naar het laatste jaar door te stromen van de basisschool. Met wat bijles ben je helemaal klaar voor het jaar van de cito-toets.

 

Cito training groep 6

Als je in groep 6 zit is de Cito-toets nog wat verder weg, maar dat betekent natuurlijk niet dat je wat extra hulp of begeleiding kunt gebruiken. Je zal gemerkt hebben dat je vanaf groep 6 steeds meer leerstof krijgt en misschien vind je bepaalde vakken wel lastig. Ook dan kan je bij Dynamo terecht voor wat extra ondersteuning. Met onze bijlessen spijkeren we je bij voor bepaalde vakken. Ook kan je workshops bij ons volgen waarmee je jezelf al op jonge leeftijd verder kan ontwikkelen. Wij bieden kennis, sociale vaardigheden en tools op maat. Deze worden natuurlijk aangepast op jouw eigen tempo, zodat je zelfstandig, positief, betrokken en succesvol bent op school en in de samenleving. Hoe eerder je begint met je eigen ontwikkeling, hoe meer voordelen je hier op latere leeftijd uit kan halen.

 

Waar kan ik terecht voor Cito training in Amsterdam?

Onze cito-trainingen worden gegeven in een aantal van onze jongerencentra. Op de volgende locaties in Amsterdam-Oost kan je terecht:

IJburg (maandag)
Locatie: Steigereiland
Tijd: 16.000 – 18.00

Indische buurt (dinsdag)
Locatie: JAV’ART
Tijd: 16.00 – 18.00

Dapperbuurt (woensdag)
Locatie: Club Dapper
Tijd: 16.00 – 18.00

Transvaalbuurt (donderdag)
Locatie: Tugelahuis
Tijd: 16.00 – 18.00

Wat kost Cito training?

Voor het geven van Cito trainingen vragen we per kind een kleine vergoeding. Hoeveel dat is hangt van verschillende factoren af. Heb je bijvoorbeeld een Dynamo clubcard of stadspas? Dan krijg je een leuke korting. Wil je precies weten hoeveel je kwijt bent aan onze Cito training? Neem dan contact op voor meer informatie.

Wat is Cito?

Cito staat voor Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling. Dit is een Nederlandse organisatie voor het ontwikkelen en afnemen van toetsen en examens. Eén van de toetsen die zij ontwikkelen en afnemen is de eindtoets in groep 8.

Wat is de Cito toets?

Hoewel Cito dus meerdere toetsen ontwikkelt denken de meeste van ons bij een Cito-toets aan de eindtoets in groep 8. Dit wordt ook wel De Centrale Eindtoets genoemd. Deze toets maak je in het laatste jaar van de basisschool en bepaald een groot deel van je toekomst. Doormiddel van de Cito-toets worden je mogelijkheden en talenten in kaart gebracht. Je docent zal de uitslag van deze toets leidend laten zijn voor het middelbare schooladvies dat je krijgt. Als de uitslag van deze toets bijvoorbeeld beter is dan dat het schooladvies, kan ervoor gekozen worden om deze naar boven aan te passen. Dat betekent dus dat de Cito-toets doorslaggevend kan zijn voor naar welke middelbare school je uiteindelijk gaat. Daarom is dit voor veel scholieren ook een spannend moment.

Is de Cito-toets bindend?

Ondanks dat de Cito-toets dus een groot deel van je toekomst na de basisschool kan bepalen, betekent het niet dat dit bindend is. Het is meer een advies voor jouw docent die het schooladvies bepaald. De Cito-toets is natuurlijk een momentopname en je basisschooldocent weet hoe je ook in de rest van het jaar gepresteerd hebt. Het kan dus zomaar zijn dat uit de Cito-toets naar voren komt dat een theoretische leerweg het beste voor je is, terwijl je docent de havo beter bij je vindt passen. De toets heeft dus wel invloed op je toekomst na de basisschool, maar is zeker niet bindend. Uiteindelijk zal het schooladvies bepalen welk niveau en dus welke school het beste bij je past. Wel kan de Cito-toets dus invloed hebben op je uiteindelijke schooladvies.

Waarom Cito-toetsen?

Hoewel een Cito-toets vaak erg spannend is voor scholieren, kan het eigenlijk alleen maar in je voordeel werken. Zoals eerder uitgelegd is de uitslag van deze toets niet binden. Na het maken van de toets komt hier een toetsadvies uit. Deze geeft aan welk niveau op basis van jouw uitslag het beste bij je past. Het voordeel hiervan is, is dat deze volledig objectief is, in tegenstelling tot het schooladvies. Wanneer je schooladvies lager is dan de uitkomst van je Cito-toets, kan je schooladvies bijgesteld worden naar een hoger niveau. Valt je toetsadvies lager uit dan het schooladvies? Dan mag het schooladvies, dat uiteindelijk leidend is, niet worden bijgesteld naar een lager niveau. De Cito-toets kan er dus toe leiden dat je uiteindelijk toch naar een hoger niveau en daardoor misschien wel een andere school kan. Hoe spannend deze toets ook is, hij kan eigenlijk nooit in jouw nadeel uitpakken. Deze toets is juist in het leven gebracht zodat iedere leerling gelijke kansen krijgt.

Welke Cito score heb je nodig voor welk niveau?

Zoals we net al vertelden is de uitslag van de Cito-toets een advies. Toch kan het wel bepalend zijn voor het uiteindelijke schooladvies en dus ben je misschien benieuwd naar hoeveel punten je nodig hebt voor welk niveau. Allereerst kan je met de Cito-toets een score halen tussen de 500 en 550 punten. Hoeveel punten je haalt, geeft aan welk niveau het beste bij jou past. Deze punten zorgen dus voor het toetsadvies waar we het eerder over hadden. De volgende zes adviezen kunnen uit de Cito-toets komen:

  • pro/vmbo bb
  • vmbo bb/vmbo kb
  • vmbo kb/vmbo gl-tl
  • vmbo gl-tl/havo
  • havo/vwo
  • vwo

Hieronder zie je een overzicht van hoeveel punten je nodig hebt voor welk niveau.

Hoeveel Cito punten heb je nodig voor havo?

Het aantal punten dat je haalt is dus bepalend voor het advies van de Cito-toets. Hoewel er enorm veel verschillende niveaus uit kunnen komen, gaat het over het algemeen tussen vmbo, havo en vwo. Heb je een score van 535? Dan zal daar waarschijnlijk een havo-advies uitkomen. Na de havo te hebben afgerond ben je klaar om door te stromen naar een opleiding op hbo-niveau.

Welke Cito score heb je nodig voor gymnasium?

Het gymnasium is onderdeel van het vwo. Daarnaast heb je ook nog het atheneum. Hoewel het niveau voor beide hetzelfde is (vwo), zit er ook een verschil in. Bij gymnasium leer je namelijk ook nog Grieks en Latijn. Op het vwo word je voorbereid om hierna een wo-opleiding (wetenschappelijk onderwijs) te doen. Dat betekent dat je na het afronden van vwo direct door kan stromen naar de Universiteit.

Vmbo-advies

Heb je een lagere score dan 535? Dan komt daar een vmbo of vmbo/havo-advies uit. Welk vmbo-advies eruit komt hangt ook weer af van je score. Het kan zijn dat je net op de grens zit en er twijfel is tussen vmbo en havo. Dan kan je naar een speciale klas waarin je les krijgt op vmbo en havoniveau. Deze vorm van les krijg je dan voor twee jaar. Hierna wordt besloten of je naar het vmbo of naar de havo gaat. De Cito-toets blijft een advies en is niet bindend. Wel kan het bepalend zijn voor je schooladvies. Als het schooladvies bijvoorbeeld vmbo/havo is en uit je Cito-toets komt havo, dan kan dit schooladvies nog verhoogd worden naar havo. Andersom kan je Cito-toets er niet toe leiden dat je schooladvies lager wordt als je slechter scoort dan verwacht. De Cito-toets blijft namelijk een momentopname en je basisschooldocent kan natuurlijk veel beter inschatten welke school het beste bij jou past.

Meld je aan voor Cito training bij Dynamo

Wil jij nou voorbereid en vol zelfvertrouwen beginnen aan jouw Cito-toets? Wacht dan niet langer en meld je dan nu gratis aan bij Dynamo Jongeren. En wist je dat je door mee te doen aan onze Cito training en lid te worden van Dynamo je van nog veel meer leuke voordelen en activiteiten kan genieten. Heb je nog vragen voor je je aanmeldt? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen specifiek over Good4U Huiswerkbegeleiding? Dan kan je naast het invullen van ons contactformulier ook terecht bij ons contactpersoon van Good4U.

Hafsa Mahraoui – Coördinator Good4U

E-mail: hmahraoui@dynamo-amsterdam.nl

Mobiel: 06-24725691

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!