Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Colour Connect krijgt tweede editie

Colour Connect krijgt tweede editie

Na het grote succes van de allereerste editie van het Colour Connect event op het IJburgcollege en de lovende reacties van zowel leerlingen, docenten als Stadsdeel Oost, organiseert Dynamo Jongeren vol enthousiasme een 2e editie. Deze editie staat in het thema 'Different people, different talents'.

Op woensdag 23 juni 2021 organiseert Dynamo Jongeren IJburg i.s.m. Youngsterdam en Jongerencentrum JACO vanuit het project #IKBENMEERDANDAT het Colour Connect event. Leerlingen van 3 HAVO/VWO kunnen in een carrousel van educatieve en creatieve workshops kennis maken met hun activiteitenaanbod.

Ook dit jaar zullen leerlingen op deze dag deelnemen aan de dialoogbijeenkomst over diversiteit, genaamd “IKBENMEERDANDAT’’ met nieuwe inspirerende portretten.

“IKBENMEERDANDAT” is een project dat door en voor jongeren is ontwikkeld, in samenwerking met jongerenwerkers van Info & Advies en Jongerencentrum JACO. Door middel van dit project gaan we een dialoog aan met jongeren over gevoelige thema’s rondom seksuele diversiteit en tienermoederschap om taboes te doorbreken en sociale acceptatie onder jong en oud te vergroten.

Tijdens de dialoog wordt tevens het magazine INCLUSION gelanceerd. Dit blad geeft een realistische weerspiegeling van de LHBTIQ+ community. Het magazine is rijk aan verschillende seksualiteiten, genderidentiteiten, culturen, religies en uiterlijke kenmerken. We hebben meer overeenkomsten dan we denken. We hopen dat het blad onderling begrip vergroot.

“Ruim 120 leerlingen worden in hun kracht gezet.”

“Naast het dialoog bestaat dit event uit verschillende workshops dat vanuit het jeugd -en jongerenwerk IJburg wordt aangeboden. Dit zal in het teken staan van talentontwikkeling en de huidige actualiteit waaronder de impact van Social Media in de samenleving. Bij het laatste zal er ook stil gestaan worden bij sexting en seksuele intimidatie. Deze dag valt in de Week Tegen Seksueel Geweld en vinden wij het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden”, aldus Priscilla Berrenstein, Info & Advies jongerenwerker en medeorganisator Colour Connect

Ruim 120 leerlingen van het IJburg College worden in hun kracht gezet doordat ze participeren aan verschillende facetten tijdens dit evenement.

De workshops die worden aangeboden zijn:

· Social Media Talk | Info & Advies

· Canvas art design ‘Pimp your bag’ | IJtopia

· DJ-workshop by Calvin | Youthside

· Voeding & Gezondheid quiz | Youthside

· Youngsterdam Game | Youngsterdam

· Levend tafelvoetbal | Zeeburgereiland

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!