Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / De Balie Live Journalism: Wil jij snel 10k verdienen?

De Balie Live Journalism: Wil jij snel 10k verdienen?

Jongeren plegen minder vaak overvallen op straat, maar online stelen ze duizenden euro’s door afpersing, hacken en phishing. Online delicten blijven veelal buiten het zicht van instanties; professionals hobbelen nog te vaak achter de technologie aan. Hoe kunnen zij grip krijgen op online jeugdcriminaliteit?

De Balie Live Journalism: Wil jij snel 10k verdienen?

Jeugdcriminaliteit: de omslag naar online

Alhoewel er nu een algemene daling te zien is in de reguliere jeugdcriminaliteit zijn experts kritisch, want er is een shift gaande. Afpersen, pesten en bedreigen kan tegenwoordig makkelijker online en onder de radar. Uit diverse onderzoeken blijkt dat online delicten niet of nauwelijks zichtbaar zijn in de (politie)registraties over jeugdcriminaliteit. Waarom is online jeugdcriminaliteit zo ongrijpbaar en wat hebben de autoriteiten nodig om het tegen te gaan?

Op het moment onderzoekt de Gemeente Amsterdam de mogelijkheden van een ‘online straatverbod’– iets wat al langer ter discussie staat. Zou dit de silver bullet voor de online criminaliteit kunnen zijn? Welke bevoegdheden hebben de autoriteiten momenteel om online in te kunnen grijpen?

De Balie Live Journalism

Deze avond is onderdeel van het onderzoek van De Balie Live Journalism, de onderzoeksredactie van De Balie. Voor vijf maanden duikt de onderzoeksredactie samen met AT5 in de wereld van jeugdcriminaliteit.

Livestream & vrijkaarten

Het programma ‘Jeugdcriminaliteit: de omslag naar online’ wordt live uitgezonden via AT5 en de Balie website en blijft daarna staan op onze website, YouTube en Vimeo.

Cherinne Beaart, Jongerenwerker bij Dynamo Amsterdam, zal daarbij aanwezig zijn.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!