Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / De Beeldkaravaan

De Beeldkaravaan

De Beeldkaravaan komt naar Amsterdam-Oost. Ga mee op een ontdekkingsreis langs onontdekte geschiedenissen over Migratie en Gastarbeid in Amsterdam met beelden, foto's, persoonlijke verhalen en herinneringen van gewone Amsterdammers. De Beeldkaravaan is op vrijdag 6 december in Oost in The student hotel van 19:00-21:00 uur.

Sprekend Amsterdams verleden

Een karavaan van beelden en verhalen van Amsterdammers met een Marokkaanse migratieachtergrond trekt door de stad. 2019 is het jubileumjaar van vijftig jaar Marokkaanse migratie. Op 14 mei 1969 ondertekenden de Nederland en Marokko het verdrag waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Door het verdrag konden arbeidskrachten worden geworven in Marokko om in Nederlandse fabrieken, havens en de tuinbouw te werken en een groot deel vestigde zich in Amsterdam.

Direct naar aanmelden!

Eerste generatie

In het voorjaar werd de start van dit jaar gevierd met een grote stadsbrede bijeenkomst in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Regisseur en programmamaker Abdelkarim El Fassi liet historische foto’s en filmpjes zien aan het publiek. Dit maakte veel indruk. De eerste generatie gastarbeiders, die normaal niet vaak het woord neemt, sprak met veel plezier over de herinneringen aan die tijd. Dit succes was reden te meer om het programmaonderdeel vervolg te geven.

Beeldkaravaan

Najaar 2019 reist El Fassi  met een ‘karavaan van beelden’ door de stad. Deze Beeldkaravaan geeft Amsterdammers de gelegenheid om nog meer verhalen te delen over gastarbeid in Amsterdam. U bent dan ook van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn. Wel of geen Marokkaanse achtergrond, iedereen is welkom. Aan de hand van de beelden kunt u het gesprek aangaan met elkaar over herinneringen en vragen. Per stadsdeel is ook een speciaal gedeelte van de bijeenkomst gewijd aan de verhalen van eigen stadsdeelbewoners die een Marokkaanse migratieachtergrond hebben.

Waar en Wanneer

  • 14 november 2019 –  Stadsdeel Noord – Broedplaats De Rietwijker – 19:00 – 21:00 (aanmelding gesloten)
  • 20 november 2019 –  Stadsdeel Zuidoost – Bijlmer Parktheater – 19:00 – 21:00 (aanmelding gesloten)
  • 28 november 2019 – Stadsdeel Nieuw-West – Meervaart Theater – 19:00 – 21:00
  • 4 december 2019 (vrouwenbijeenkomst) – Stadsdeel West – Podium Mozaïek – 13.00 – 20.00
  • Meer informatie en aanmelden
  • 6 december 2019 –  Stadsdeel Oost – The Student Hotel (Parool Theater) – 19:00 – 21:00
  • 11 december 2019 – Stadsdeel Zuid – Rialto – 19:00 – 21:00

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!