Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Even voorstellen…Aya El Marnissi

Even voorstellen…Aya El Marnissi

Aya El Marnissi is 19 jaar, werkt naast haar vrijwilligerswerk sinds kort als assistent Dynamo Jongerenwerk.

Al vanaf een jaar of 6 komt Aya zelf bij Dynamo. Eerst voor activiteiten zoals een bezoekje aan Artis of zwemmen, later rond een jaar of 14 kwam ze voor huiswerkbegeleiding. Het buurtcentrum was tegenover haar ouderlijke huis. Om daarna toch bij Dynamo te kunnen blijven, besluit ze om zelf huiswerkbegeleiding te gaan geven aan jongeren en vervolgens wordt ze als vrijwilliger door Dynamo gevraagd. “Ik werk nu ruim 2,5 jaar als vrijwilliger bij Dynamo Jongeren en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Het is erg afwisselend, omdat de groepen verschillen maar ook de huiswerkopdrachten natuurlijk. We hebben twee groepen: de eerste groep is groep 4 t/m groep 8 en de tweede groep is brugklas t/m klas 4 middelbare school. In principe duurt de huiswerkbegeleiding 2 uur in totaal per groep, waarbij we startten met te checken hoe het met de jongeren gaat of ze ergens tegenaan zijn gelopen etc. Vervolgens gaan we aan het werk. We zijn met een hecht team van begeleiders, ieder met eigen ervaring en kennis. Mocht ik bij een bepaalde rekensom of taalopdracht er niet uitkomen, kan ik altijd de hulp inschakelen van een andere begeleider die daar sterk in is.”

Op de vraag wat haar voldoening en plezier geeft in het vrijwilligerswerk, geeft Aya als antwoord: “Ik ben echt opgegroeid met Dynamo en keek op tegen mijn jongerencoaches toentertijd. Ik vond het fijn dat ze er voor me waren en me hielpen met mijn huiswerk waar ik niet uitkwam. Door mijn persoonlijke ervaring weet ik ook heel goed wat de jongeren nu van mij nodig hebben. Het is belangrijk een vertrouwensband en vriendschap op te bouwen, zodat ze ook naar mij toe durven te komen voor advies. Nu zijn er wellicht jongeren die naar mij opkijken, mij durven te benaderen voor hulp en dat geeft mij veel voldoening. Zo kan ik een positieve impact hebben op hun groei en zelfvertrouwen. Ik kan echt verschil maken in het leven van jongeren en wanneer ik vooruitgang en geluk bij de jongeren zie, bezorgt me dat een glimlach op mijn gezicht! Daarnaast kan ik ook echt genieten van de creativiteit en energie van jongeren.”

Aya sluit af met een leuke anekdote: “Laatst zat ik bij de huiswerkbegeleiding met een groepje jongeren aan tafel voor een rekensom. Ik liep hierbij even vast en kwam er niet meer uit. Opeens draaiden de rollen zich om en legden de jongeren aan mij geduldig uit – hoe ik het normaal uitleg – hoe de formule werkte. Zo zie je maar, we leren allemaal van elkaar ongeacht welke leeftijd!”

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!