Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Female Only Event
Tienermoederschap event

Female Only Event

Dynamo Jeugd en Jongerenwerk heeft samen met jongeren het project #IKBENMEERDANDAT opgezet. Er zijn 6 digitale portretten/video’s van jongeren gemaakt, waarin zij hun eigen ervaringen delen over verschillende maatschappelijke thema’s waarop een taboe op rust. Denk aan etnische profilering, discriminatie, religie & cultuur, tienermoederschap en LHBTQI.

Op vrijdag 15 april 2022 organiseerden tweedejaars Social Work studenten van de HvA een bijeenkomst over het leven van de tienermoeder in JACO. Voor het vak sociale agenda hebben zij onderzoek gedaan naar de bevorderende en belemmerende factoren bij het opvoeden van een kind voor tienermoeders. Uit het onderzoek bleek dat veel tienermoeders niet op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. Daarnaast bleek dat het aantal tienermoeders in Nederland zeer gedaald is, maar ze zijn er wel nog en worden gezien als een zeer kwetsbare doelgroep. Om bewustzijn te creëren bij meiden (14-23 jaar) en tienermoeders meer informatie te geven, organiseerden ze een avond over het leven van tienermoeders. Een van de studenten is Lakisha Tjon-A-Njoek die twee jaar werkzaam is geweest bij JACO en heeft meegewerkt aan de dialoogbijeenkomsten van #IKBENMEERDANDAT. Zij heeft JACO benaderd en via Youngsterdam de challenge uitgevoerd. De bijeenkomst was onder het genot van een hapje en drankje. Ook draaide DJ Solange AB, die DJ lessen heeft gevolgd bij jongerencentrum Java’Art! Het evenement werd gehost door Raïsha Zeegelaar die al vanaf het begin betrokken is geweest bij de dialoogbijeenkomsten.

Meer info over dit onderwerp is te lezen in de Women’s Rights Brochure

Wij vertoonde het filmpje van tienermoeder Demelza en gingen in gesprek met haar en de meiden over het leven van de tienermoeder. Deze avond was in samenwerking met Youngsterdam, Hogeschool van Amsterdam en Dynamo Jeugd en Jongerenwerk.

 

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!