Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Gratis trainingsprogramma voor jongeren in Amsterdam
Maatschappelijke Diensttijd

Gratis trainingsprogramma voor jongeren in Amsterdam

De gemeente Amsterdam start op 6 oktober weer lokale projecten voor jongeren in het kader van ‘maatschappelijke diensttijd’. Ze doen dat met het programma ‘Impact Creators Amsterdam’ waarin de Amsterdamse sociale ondernemingen Starters4Communities, Ympact020 en De Kandidatenmarkt de handen ineen slaan. Dynamo werkt mee aan dit mooie project.

Ontwikkel je talent

Veel jongeren kampen met onzekerheid over hun studie. Ze weten niet goed wat hun talenten zijn en lopen aan tegen uitwisselingen die niet door kunnen gaan en gecancelde reizen. Een maatschappelijke diensttijd biedt alternatief voor een tussenjaar: bij Impact Creators Amsterdam gaan 16 tot 27 jarigen aan de slag om hun eigen talenten te ontwikkelen om deze in te zetten voor zichzelf – en de wijk.

Impact Creators Amsterdam bestaat uit twee trajecten, gericht op Talentontwikkeling en Sociaal Ondernemerschap. Naast dat de jongeren aan de slag gaan bij een ervaringsplek, krijgen ze coaching en trainingen waarin ze ingaan op het ontdekken van talenten, samenwerken, en het organiseren en uitvoeren van challenges voor lokale vraagstukken.

Zo hebben ze eerder wekelijkse lunches georganiseerd voor statushouders van een sociale plek, de ecologische voetafdruk berekend van de stadsboerderij in Osdorp en online yoga klassen georganiseerd voor ouderen.

Kom naar een van de proefmiddagen

Door het uitvoeren van deze challenges ontdekken ze waar ze blij van worden, waar ze goed in zijn en ervaren ze de kracht van samenwerken.

Informatie over het programma? Meld je aan voor een van de proefmiddagen die door de hele stad plaatsvinden van 20 t/m 24 september.
www.impactcreatorsamsterdam.nl

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!