Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / IJtopia is vertrouwd én vet
IJtopia

IJtopia is vertrouwd én vet

Sophie Al, jongerenwerker: ‘Bij IJtopia en onze andere Dynamo jongerencentra op IJburg kunnen jongeren altijd terecht, ze kunnen er zichzelf zijn.

Ik werk al zes jaar bij IJtopia, mijn collega Hamid acht jaar. In die tijd hebben we een band opgebouwd met de jongeren uit de buurt. We zijn een onderdeel van hun leven geworden en ze weten ons te vinden. Ze kunnen na school altijd binnenwandelen. Soms eventjes, soms blijven ze de hele middag omdat het zo gezellig is. Een praatje maken, chillen met vrienden en vriendinnen, samen huiswerk maken of koken. Maar ook als ze ergens mee zitten of advies nodig hebben.

Op IJburg zijn drie plekken waar je als jongere terecht kunt: Zeeburger-eiland, Youthside en IJtopia.

Zowel de meiden als de jongens vinden het leuk om samen workshops te doen, maar ze kunnen er ook gewoon spelen op de Playstation. Waar het om gaat is dat ze weten dat IJtopia er voor ze is, dat het hun plek is. ‘We proberen in onze activiteiten vaak net iets anders aan te bieden. We helpen ze bij het ontdekken van hun talenten en willen ze graag iets nieuws laten beleven. Dj-workshops, een spookhuis met Halloween, de Chrisco, de jaarlijkse disco voor de kerstvakantie. En afgelopen zomer hebben we een summer party georganiseerd met een silent disco. Ook organiseren we theaterworkshops. Bij het jongerenwerk van Dynamo kun je echt vette dingen doen; in de vakantie klimmen in het Amsterdamse Bos, naar een pretpark, dat onthouden ze daarna. Dit jaar hebben we bij Midzomer Mokum een race simulator ingehuurd, konden jongeren meedoen aan een graffiti workshop en een smoothie fiets waarop ze hun eigen smoothie konden maken. Naast onvergetelijke herinneringen geven we de jongeren vaardigheden mee waar ze wat aan hebben in hun leven. We zijn een vertrouwde en veilige plek in de buurt voor ze.

IJtopia is vertrouwd én vet

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!