Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / INCLUSION more than stereotypes
inclusion ikbenmeerdandat

INCLUSION more than stereotypes

Op 29 juli heeft Dynamo het magazine INCLUSION gelanceerd tijdens de online editie van Pride Oost. De maker er van, Valèrie Wallenburg, wil met het blad een tegengeluid geven tegen de heersende LHBTIQ+-stereotypering in de traditionele media. Dynamo Jeugd- en Jongerenwerk wil met het blad de zichtbaarheid en acceptatie van LHBTIQ+ vergroten.

INCLUSION more than stereotypes

“’INCLUSION’ is de Engelse vertaling van het Nederlandse woord inclusie, wat betekent dat iedereen meetelt, de titel wordt versterkt door de slogan ‘More than Stereotypes’. Met INCLUSION wil ik een realistische weerspiegeling van de LHBTIQ+-community weergeven. Het blad is rijk aan verschillende seksualiteiten, genderidentiteiten, culturen, religies en uiterlijke kenmerken. Uit mijn onderzoek voor het magazine bleek namelijk dat de LHBTIQ+-representatie in de media nog beperkt is. Zo worden transgender personen bijvoorbeeld vaak geïnterviewd over hun transitie, terwijl zij over meer dingen iets te vertellen hebben.

Daarnaast is ook een deel van de community helemaal niet bezig met seksualiteit of liefde, helaas worden ook deze mensen nog vaak onderbelicht in de media. INCLUSION biedt alle mensen uit de LHBTIQ+-community een platform. Het doel is dat de lezer zich met de mensen in het blad kan identificeren en zich geïnspireerd voelt. Voor INCLUSION heb ik diverse mensen geïnterviewd, hier zijn mooie, emotionele en vooral inspirerende verhalen uit voort gekomen. De ijzersterke fotografie van Inge Oudheusden, Squared Productions en Cloud Meijer maakt het blad écht compleet. Ik hoop dat de verhalen in het blad de lezer net zo zullen inspireren als dat ze bij mij hebben gedaan”, aldus Valèrie Wallenburg.

Het blad wordt uitgegeven door Dynamo Jeugd en Jongerenwerk i.s.m. Stadsdeel Oost. Al vanaf het begin van Alle Kleuren Oost is Dynamo Jeugd en Jongerenwerk betrokken bij Pride Oost. Met name met de inbreng van jongeren bij het podium programma en met een infostand. Dynamo Jeugd en Jongerenwerk staat dan ook voor een inclusieve samenleving waarin eenieder vrij is om zichzelf te kunnen zijn en te houden van wie je wilt.

Een van onze kernwaarden is niet voor niets; Gelijkwaardigheid – niemand is meer of minder dan een ander. Dat dragen we uit en leven we voor. Wij staan open voor alle tieners en jongeren uit Amsterdam Oost, iedereen is bij ons welkom!

 

Oscar Bodelier, leidinggevende Dynamo Jeugd en Jongerenwerk, zegt het volgende over de lancering van INCLUSION: “Dit jaar is onze bijdrage voor Pride maand in de vorm van een magazine met de veelzeggende titel INCLUSION. Na de première bij Pride Oost zal dit magazine o.a. verspreid worden bij ons project “#IKBENMEERDANDAT” op verschillende VO-scholen in Oost.

Hoe het zo kwam? In jongerencentrum JACO kwam ik in contact met een van de bezoekers, Valèrie Wallenburg. Ze had als eindproduct voor haar opleiding een magazine gemaakt. Ik was onder de indruk van de persoonlijke verhalen en foto’s van de geportretteerden jongeren. We vatte het plan op om het blad uit te geven met een aantal nieuwe artikelen om het daarna te verspreiden onder jongeren in Oost. Met de financiële ondersteuning van Stadsdeel Oost is INCLUSION in een oplage van 2000 stuks verschenen.”

Inmiddels is INCLUSION hier online te lezen. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een website, waar INCLUSION online zal worden voortgezet. Op Instagram kun je alvast up-to-date blijven door @inclusion_magazine te volgen!

 

 

Voor meer informatie Dynamo Jongeren 

Oscar Bodelier
M 06 13 86 03 90/020 46 20 369
obodelier@dynamo-amsterdam.nl

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!