Terug
Terug
Info en advies Vrije tijd
24 september 2018

Vrije tijd

Sport

In stadsdeel Oost zijn veel sportverenigingen gevestigd. Naast sportverenigingen met vaste accommodaties zijn er ook een aantal buurtsportverenigingen. De verschillende welzijnsorganisaties bieden daarnaast ook sportactiviteiten aan.

Wil je weten wat er op sportgebied in stadsdeel Oost te doen is? Klik dan hier.

Kijk op de activiteiten pagina van Dynamo Jongeren voor alle informatie.

Als je wil weten welke activiteiten andere stichtingen in Amsterdam Oost aanbieden, neem dan even contact op met Club Info. Wij vertellen je dan wat er allemaal te doen is in het stadsdeel.

Meer weten klik dan hier 

Jeugd- en Jongerenwerk

Dynamo biedt verschillende activiteiten aan voor tieners en jongeren. Activiteiten van Club Junior zijn voor tieners in de leeftijd vanaf 10 tot 14 jaar en worden aangeboden in de verschillende buurten in Amsterdam Oost. Club Junior is actief in de volgende buurten: Transvaalbuurt, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Watergraafsmeer, Indische Buurt, WGM en IJburg.

Kijk op onze aciviteiten pagina wat er te doen is in jouw buurt!

 

Voor tieners en jongeren in de leeftijd vanaf 15 tot 23 jaar organiseert Dynamo activiteiten in de verschillende buurten. Ben je ouder dan 18 jaar en wil je meedoen? Dan verwachten we van jou dat je je ook als vrijwilliger inzet voor onze jongeren clubs.

Daarnaast is Dynamo Ambulant Jongerenwerk actief in de volgende buurten: Transvaalbuurt, WGM, Indische Buurt, Oostelijk Havengebied en op IJburg. De activiteiten van ambulant jongerenwerk bestaan voornamelijk uit laagdrempelige activiteiten en er wordt veel ambulant werk verricht in de verschillende wijken. De jongerenwerkers in jouw buurt zijn er om je te helpen met vragen en met andere zaken waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Wil je weten welke activiteiten er in jouw buurt plaatsvinden? Vraag dit dan even aan de jongerenwerker van Dynamo bij jou in de buurt!

Club Info is er voor tieners en jongeren in de leeftijd 15-23 jaar die vragen hebben over verschillende onderwerpen, zoals: seksualiteit, drugs en verslaving, hulp, recht, vrije tijd, wonen, stage en werk. Club Info is gevestigd in het jongeren talent ontwikkelingscentrum Club Jaco, Rhijnspoorplein 1a. Wil je weten op welke andere manieren Club Info te bereiken is? Klik dan hier. Wil je weten wanneer onze spreekuren zijn en welke andere activiteiten we aanbieden, klik dan hier.

Er zijn nog een aantal andere stichtingen die activiteiten aanbieden in de verschillende buurten in Amsterdam Oost. Wil je weten welke stichtingen dat zijn en welke activiteiten ze aanbieden? Neem dan even contact op met Club Info en wij vertellen je het.

Meer weten klik hier 

Jongerenparticipatie

In Amsterdam Oost worden veel activiteiten aangeboden voor tieners en jongeren, maar soms zit de activiteit die jij graag zou willen doen er niet bij. Wat doe je dan?

Dan ga je naar een jongerenwerker bij jou in de buurt en maak je samen met hem/haar een plan om je activiteit te gaan uitvoeren!

Als je muzikaal bent of bijvoorbeeld goed toneel kunt spelen, kan je ondersteuning vragen bij het realiseren van je eigen voorstelling. Neem daarvoor contact op met de jongerenwerker bij jou in de buurt.

Meer weten klik hier

Cultuur

Er gebeurt veel op het gebied van kunst en cultuur in Amsterdam Oost. Zo zijn er verschillende theaters en zijn er veel kunstenaars woonachtig in stadsdeel Oost.

 

LiveOost is een digitaal platform op het gebied van kunst en cultuur in stadsdeel Oost met een uitgaansagenda en een platform voor kunstenaars voor uitwisseling van ideeën en als inspiratiebron.

Verder zijn er kunst- en cultuurmakelaars werkzaam in stadsdeel Oost, waar je terecht kunt met leuke culturele ideeën en initiatieven. De kunst- en cultuurmakelaar treedt op als bemiddelaar tussen het stadsdeel en mensen met een leuk cultureel idee. Klik hier voor spreekuren van de kunst- en cultuurmakelaars.

Meer weten klik hier

Stadspas

Stadspas is een initiatief van de Gemeente Amsterdam. De pas heeft als doel de drempel tot sport, recreatie en cultuur in de stad te verlagen voor groepen die in een sociaal en cultureel isolement dreigen te raken. De Stadspas is gratis.

Ook inwoners van Diemen, Landsmeer en Oostzaan die aan een van de criteria voldoen kunnen een Stadspas aanvragen.

 

Hoe werkt de Stadspas?
Als je ouders recht hebben op de Stadspas krijgen zij (en eventueel hun kinderen van 3 t/m 18 jaar) een Stadspas met 12 kortingsbonnen. Op vertoon van de Stadspas krijg je het hele jaar korting bij ruim 350 adressen. Met de kortingsbonnen krijg je een flinke korting op of gratis toegang tot maandelijks wisselende activiteiten. Kinderen van 3 t/m 12 jaar krijgen daarnaast iedere schoolvakantie extra bonnen.

Mensen met een laag inkomen en/of een AOW-uitkering kunnen voor zichzelf, hun partner en kinderen een Stadspas aanvragen.

Klik hier om te zien hoe je ouders de pas kunnen aanvragen.

Bron: website gemeente Amsterdam

Meer weten klik hier

Vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende redenen om te beginnen met vrijwilligerswerk. De meeste mensen beginnen hiermee, omdat ze graag iets voor een ander willen betekenen. Dat kan in Nederland, maar natuurlijk ook in het buitenland. Met vrijwilligerswerk doe je ook alvast werkervaring op voor later. Als je bijvoorbeeld even niet naar school gaat of bent afgestudeerd en nog geen baan hebt gevonden, kan het doen van vrijwilligerswerk een aanvulling zijn op je Cv.

 

Daarnaast vinden werkgevers het goed om te zien dat je vrijwilligerswerk hebt gedaan.

Vrijwilligerswerk kan op verschillende manieren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: leuke dingen doen met kinderen/jongeren, barmedewerker bij een sportvereniging, zomerkampen begeleiden, administratief werk, de balie bemannen in een buurtpunt, voorlezen of koffie inschenken. In de meeste steden is er een centraal punt waar alle vrijwilligersvacatures te vinden zijn. In Amsterdam is dit echter niet het geval. Er zijn een aantal verschillende instanties die je helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk. Welke dat in Amsterdam zijn, vind je hier.

Je kunt natuurlijk ook meedoen aan Youngsterdam, het programma voor jongeren die iets voor een ander willen betekenen. Kijk op de website en zoek een leuke challenge uit!

Meer weten klik hier 

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!