Terug
Terug

Jongeren en schulden

Dynamo is er voor alle jongeren in Amsterdam. Daarom zijn we er ook voor je als je schulden of financiële problemen hebt. Of je nou een vraag hebt over geld of in de schulden zit: wij zijn er voor je. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Jongeren en schulden komen regelmatig voor en daarom staat ons team voor je klaar.

Jongeren en schulden

Geldproblemen bij jongeren komen vaak voor. Het is dan ook niet gek dat sommige jongeren in de schulden belanden. Heb jij schulden? Weet je niet meer hoe je je rekeningen moet betalen of hoe je er nog uit komt? Dynamo Jongeren verleent schuldhulpverlening aan Amsterdamse jongeren zodat de geldproblemen zo snel mogelijk worden opgelost.

Heb jij schulden? Wacht dan niet langer en kom in actie. Meld je aan bij de Jongerenschuldhulpverlening van Dynamo en maak een afspraak.

Oorzaken van schulden bij jongeren

Schulden bij jongeren kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je net op jezelf gaat wonen. Grote aankopen of onverwachte uitgaven moet doen. Niet zo goed vooruit kan plannen. Rekeningen moet betalen die hoger uitvallen dan verwacht. Of niet echt van huis uit hebt meegekregen hoe je goed met geld om kunt gaan.

Wat de reden ook is, Dynamo Jongeren is er voor jou. Samen zoeken we naar een passende oplossing. We zorgen dat jij zo snel mogelijk je schulden hebt afgelost en van je financiële problemen af bent.

 

Schulden onder studenten

Ook studenten hebben vaak schulden. Door het huidige leenstelsel worden sommige jongeren gedwongen om geld bij te lenen. Dit zorgt ervoor dat zij na hun studie met een flinke schuld overblijven. Heb jij een studieschuld en heb je hier een vraag over? Ook dan kan je bij ons terecht. Ook kunnen wij je helpen om zo snel mogelijk van je studieschuld af te komen.

 

Schuldhulpverlening jongeren

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en woon je in Amsterdam? Dan kan je met al je geldvragen bij ons terecht. Daarnaast bieden we ook schuldhulpverlening voor jongeren. Samen kijken we naar jouw situatie en zoeken we naar een passende oplossing. Uiteindelijk zorgen we voor een concreet plan dat ervoor zorgt dat jij zo snel mogelijk van je schulden af bent.

Hoe werkt onze gratis hulp bij geldproblemen en schulden?

Zodra je een afspraak hebt gemaakt met iemand van de Dynamo Jongerenschuldhulpverlening beginnen we direct. We brengen samen met jou je situatie in kaart en werken samen naar een werkende oplossing voor jouw schulden. Hierbij is het belangrijk om de volgende dingen te weten: Voor wie is het, wat kost het en waar is het? Zo kunnen wij jouw optimaal helpen om van je schulden af te komen. Dit is wat je kunt verwachten:

 1. Je meldt je bij ons aan en we maken samen een afspraak. Als je al begeleiding hebt van bijvoorbeeld een instantie, dan kan je eventueel ook samen met je begeleider komen. Zorg ervoor dat je dit zelf regelt.Gratis aanmelden kan zo:
  Bel:  020 – 46 20 300   of   06 – 47 94 78 19
  Mail:  jongerenschuldhulpverlening@dynamo-amsterdam.nl

  Maak je geen zorgen: je bent niets verplicht en kunt altijd even contact opnemen of een eerste afspraak maken om te kijken of wij echt iets voor je kunnen betekenen.

 2. We brengen jouw situatie samen in kaart. Zo gaan we met je na wat jouw inkomen is, welke vaste lasten je hebt en welke schulden je hebt. Zo hebben we een goed overzicht en kunnen we een plan maken om van je schulden af te komen.
 3. We maken een plan dat er uiteindelijk voor moet zorgen dat je helemaal geen schulden meer hebt. We kijken met jou, en eventueel met je begeleider, naar jouw situatie en welke stappen je in welke volgorde moet gaan nemen. Op deze manier kom je zo snel mogelijk van je schulden af.

Nazorg

Ook nadat betalingsregelingen etc. zijn geregeld met de schuldeisers houden we contact om je te helpen wanneer jij dat wilt. Gedurende drie jaar houden we dit contact om eventueel problemen op te lossen en met je te kijken of het lukt om je aflossingen te betalen. Zo heb je altijd iemand bij wie je terecht kan.

Schuldsanering jongeren met hulp van de Kredietbank

Soms is je schuldenpakket te groot. Dan dienen we in overleg met jou een aanvraag voor een saneringskrediet in bij Kredietbank. De GKA (Gemeentelijke Kredietbank Amsterdam) onderhandelt voor jou met al je schuldeisers om akkoord te gaan met betaling van een deel van je schuld en om de rest kwijt te schelden. De Kredietbank betaalt al je schuldeisers dit deel en jij betaalt gedurende drie jaar dit bedrag bij de Kredietbank af. Je kan het dus zien als een soort lening. Het wordt ook wel schuldsanering genoemd. Na drie jaar ben je van al je schulden af, heb je geen stress meer en weet je hoe je met je geld om moet gaan. Dit voorkomt dat je nogmaals in de schulden raakt.

 

Schulden oplossen zonder schuldsanering

Wanneer je schulden niet te hoog zijn, is het ook mogelijk om je schulden op te lossen zonder schuldsanering. Belangrijk is wel dat je dan gebruik maakt van de schuldhulpverlening. Nadat we een concreet plan hebben gemaakt van hoe we je schulden gaan oplossen zullen we een betalingsregeling treffen met je schuldeisers. Jij betaalt hen dan iedere maand een bedrag om zo je schulden zo snel mogelijk af te lossen.

 

Hulp bij schulden voor jongeren

Dynamo jongeren staat voor je klaar en je kunt met al je vragen bij ons terecht. Dat betekent dat wij je ook helpen in het geval van geldproblemen. Het is belangrijk dat je schulden niet verder oplopen en dat je er zo snel mogelijk vanaf komt. Dit is behoorlijk veel uitzoekwerk en geregel. Daarom bieden jongeren met schulden de hulp die zij nodig hebben.

 

Gratis hulp bij financiële problemen

Omdat Dynamo Jongeren er is om jou te helpen bieden we jou gratis hulp bij schulden. Onze Jongerenschuldhulpverlening is bedoeld voor alle jongeren tussen de 18 en 27 die wonen in Amsterdam.

Gratis hulp bij financiële problemen

Waar kan ik terecht voor schulden?

Heb jij schulden en vraag jij je af: ‘wie kan mij helpen met mijn schulden?’ Zoek dan niet verder, want bij Dynamo Jongeren ben je aan het juiste adres. Wij zijn er voor al je financiële vragen en bieden daarnaast ook schuldhulp voor jongeren.

 

Wie kan mij helpen met mijn schulden?

Onze medewerkers van Dynamo Jongeren staan altijd voor je klaar. Wil jij graag hulp met het aflossen van je schulden, heb je een extra handje nodig bij jouw administratie of heb je een andere financiële vraag? Kom dan naar ons Jongeren Financieel Café.

 

Vragen? Kom naar het Jongeren Financieel Café

Bij ons Jongeren Financieel Café kan je gewoon binnenlopen. Je hebt dus geen afspraak nodig. Hier staat ons team voor je klaar om je informatie te geven over geldzaken of bieden hulp bij zaken die je wilt regelen. We helpen je bij het Financieel Café met de volgende zaken:

 • Digitale regelzaken: er zijn computers om jouw Digi-D aan te vragen, jouw zorgtoeslag te regelen of te mailen.
 • Jouw administratie te ordenen in mappen.
 • Lastige brieven: we nemen deze met je door. Zo weet je wat er in staat, wat je kunt doen of wat je kunt verwachten.
 • Bellen naar instanties: we zorgen samen met jou dat er contact komt en dat dit contact goed verloopt.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle Jongeren Financieel Café’s in Amsterdam. Er is er altijd een bij jou in de buurt!

Hoe kom ik uit de financiële problemen?

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt als je schulden hebt. Zo kan je je schulden zo snel mogelijk aflossen en uit de financiële problemen komen. Wacht je langer? Dan is er een kans dat je schulden nog verder oplopen, wat het eruit komen alleen maar lastiger maakt. Heb je schulden of andere financiële problemen? Maak dan snel een afspraak met onze Jongerenschuldhulpverlening.

Jongeren en geld

Als je jong bent dan is het niet gek dat je moet leren hoe je met geld om moet gaan. Je kan het immers maar één keer uitgeven. Om niet in de schulden te komen is het van belang dat je hier dus zorgvuldig mee omgaat. Ook kan je bij ons terecht voor vragen over bijvoorbeeld toeslagen en studiekosten. Heb je geldproblemen? Dan kan je ook altijd terecht bij onze Jongeren schuldhulpverlening en ons Financieel café.

 

Zo kan je goed met geld omgaan

Goed met geld omgaan is een kwestie van leren. Niet iedereen heeft dit vanuit huis meegekregen. Wanneer je gaat werken en rekeningen gaat betalen kan er enorm veel op je afkomen. Het is dus niet gek dat je dit moeilijk vindt. Heb jij er moeite mee om goed met je geld om te gaan? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of loop langs in één van onze buurthuizen voor jongeren. Hier kan je vrijblijvend binnenlopen en één van onze jongerencoaches zal je zo snel mogelijk helpen. Benieuwd waar er bij jou een buurthuis in de buurt zit? Kijk hier voor een overzicht van al onze jongrencentra.

Jongeren hulp

Bij Dynamo Jongeren zijn we er voor alle jongeren in Amsterdam. We helpen niet alleen jongeren met geldproblemen, want je kan namelijk met nog veel meer vragen bij ons terecht. Bij Club Info en advies helpen wij jou met al je vragen. Of je nou vragen hebt over geld, school of iets anders: ons team van jongerencoaches staat voor jou klaar.

Info en advies

Dynamo Info en advies is dé plek waar je als jonge Amsterdammer terecht kan met al je vragen. Heb jij een vraag en ben je benieuwd of je hiermee bij ons terecht kan? In principe kan je met al je vragen bij ons terecht, maar hieronder vind je enkele onderwerpen waar wij je bij kunnen helpen.

 • Geld
  Niet alle jongeren kunnen even goed met geld omgaan. Dit is wel een heel belangrijk punt in de ontwikkeling. Als jongerencoach geef jij advies over hoe de jongeren het beste met hun geld om kunnen gaan om zo niet in de schulden te raken. Ook kan het voorkomen dat jongeren oplopende schulden hebben.
 • Drugs en verslaving
  Ook jongeren kunnen kampen met verslavingen. Denk aan alcohol en drugs, maar ook aan gokken, roken, internet- en gameverslavingen. Als jongerencoach help jij jongeren met hun verslaving.
 • Recht
  Jongeren kunnen met verschillende problemen bij jouw als jongerencoach om advies komen vragen. Het kan zijn dat ze in aanraking zijn geweest met de politie, maar ook als zij zelf aangifte willen doen of als zij te maken krijgen met discriminatie.
 • Wonen
  Het kan zijn dat thuis wonen voor sommige jongeren niet mogelijk meer is of dat zij dit niet meer zien zitten. Dan kan een jongere op zichzelf gaan wonen. Jij kan hen hierbij helpen door advies te geven bij bijvoorbeeld het vinden van een woning en het doornemen van het huurcontract. Ook kan je hen helpen de maandelijkse kosten in kaart te brengen.
 • Jonge ouders
  Jongeren die zwanger raken kunnen een behoorlijk zware periode tegemoet gaan. Jij kan hen hierover informeren en adviseren. Wanneer het kind er is komt er ook enorm veel op hen af. Ook hierin kan jij hulp bieden door te zoeken naar een woning en het op orde krijgen van de financiën.
 • Vrije tijd
  Niet alle jongeren weten wat zij in hun vrije tijd kunnen doen. Hierin kan jij hen adviseren door bijvoorbeeld te zoeken naar een sport die de jongere leuk lijkt of hem of haar mee te laten doen met één van de activiteiten van Dynamo Jongeren.
 • School
  Jongeren kunnen problemen hebben op school waarover jij hun kan adviseren. Ook kan het zijn dat ze op zoek zijn naar de juiste studie of stage. Hier kan jij samen met hen over sparren.
 • Seksualiteit
  Veel jongeren hebben vragen over seksualiteit. Dit kan gaan over hun geaardheid, over veilig vrijen, soa’s of zwangerschap. Maar het kan ook zijn dat een jongere te maken heeft gehad met seksueel misbruik. Jij bent er dan om hen hierbij te begeleiden.
 • Gezondheid
  Jongeren kunnen veel vragen hebben over hun gezondheid. Denk aan lichamelijke veranderingen, gezondheid en sport en eetstoornissen of – verslavingen.
 • Hulp
  Sommige jongeren kampen met heftige problemen. Dit kan een heftige gebeurtenis zijn, depressie of een loverboy. Jongeren die met zulke problemen kampen en hiermee bij jou komen kun jij adviseren en eventueel vertellen waar zij terecht kunnen.
 • Stage en werk
  Ook jongeren krijgen al snel te maken met het solliciteren voor stage of een baan. Jij kan hen hierin begeleiden en hun vragen beantwoorden over bijvoorbeeld een CV of een sollicitatie.

Wil je meer informatie? Bekijk dan onze Info en advies pagina.

Jongeren coach

Jongeren coach

Onze jongerencoaches staan voor alle jonge Amsterdammers klaar. Of je nou een simpele vraag hebt of begeleiding nodig hebt in de weg naar het volwassen leven: ons team staat voor je klaar. Met onze gratis coaching helpen we jou maar al te graag. Als jij behoefte hebt aan ondersteuning kan je het gesprek aangaan met één van onze jongerenwerkers. Samen wordt er dan gezocht naar een verbetering of oplossing van de huidige situatie.

Help, ik heb schulden

Heb jij schulden en wil je hulp om hier zo snel mogelijk uit te komen? Maak dan een afspraak bij onze Jongerenschuldhulpverlening. Het is ook mogelijk om telefonisch, per mail of bij ons op kantoor een afspraak te maken. Wanneer je persoonlijk langskomt voeren we meteen een gesprek en nemen we de tijd voor je. Op deze manier kunnen we je zo snel mogelijk helpen. Heb je nog andere vragen over geld, schulden of onze schuldhulpverlening? Neem dan contact met ons op via de website of met via de onderstaande gegevens of loop eens binnen in één van onze jongerencentra.

Direct contact schuldhulpverlening voor jongeren

Telefoon:        020 46 20 300 / 06 47 94 78 19
E-mail:            jongerenschuldhulpverlening@dynamo-amsterdam.nl

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!