Terug
Terug

Hulp voor jongeren

Bij Dynamo Jongeren in Amsterdam bieden wij jongeren hulp en advies. Bijvoorbeeld bij vragen over geld, drugs, verslaving, school, werk, seksualiteit en nog veel meer onderwerpen. Bij ons kan je als jongere in een veilige omgeving je vragen stellen of problemen bespreken. Wil jij iets bespreken met één van onze ‘Info & Advies’ jongerenwerkers? Stel je vraag dan hier of bekijk waar je zonder afspraak kun binnenlopen

Wat is Info & Advies bij Dynamo Jongeren?

Bij Dynamo Jongeren vinden wij het belangrijk dat er een veilige omgeving is waar jongeren in Amsterdam terecht kunnen met hun vragen. Daarom kan je altijd terecht bij Informatie & Advies met vragen over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Dit kan ook anoniem. Onze jongerenwerkers staan voor je klaar en kunnen advies geven over thema’s zoals geld, seksualiteit, gezondheid en nog veel meer. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe woning en weet je niet waar je moet beginnen? Ook dan staat ons team van Info & Advies voor je klaar.

Hoe werkt jongeren hulp via een jongerencoach?

Een jongerencoach of jongerenwerker bij Dynamo Jongeren begeleidt jongeren in Amsterdam die steun nodig hebben bij het volwassen worden in de samenleving. Zij willen jongeren alle kansen bieden die nodig zijn voor een goede ontwikkeling in een veilige en stimulerende omgeving. Dagelijks zetten zo’n 30 kinder-, tiener-, en jongerenwerkers zich met passie en professie in om jongeren ondersteuning te bieden in het vinden van hun plek in de samenleving.

Wat is een jongerencoach

Wanneer en waar kan ik terecht met mijn vragen bij Dynamo?

Dynamo biedt hulp aan alle jongeren in Amsterdam. Zo kan je je vraag stellen via het contactformulier of direct mailen naar één van onze jongerencoaches. De contactgegevens van onze jongerenwerkers vind je op onze pagina Jongeren Informatie & Advies. Wil je liever een persoonlijk gesprek? Dan ben je ook altijd welkom om langs te komen in een jongerencentrum in Amsterdam op de onderstaande momenten:

Maandag      15.00 – 18.00  Youthside (IJburg)
Woensdag    13.00 – 17.00  JACO (Oud Oost)
Donderdag   14.00 – 17.00  IJtopia (IJburg) – 17.00 – 20.00  JAV’ART (Indische buurt)
Vrijdag           15.00 – 19.00  Tugelahuis (Transvaalbuurt) – 16.00 – 18.00  Jongerenbus ZBE (Zeeburgeiland)

Een overzicht van al onze jongerencentra vind je hier.

Met welke vragen kan in terecht bij Info & Advies?

Bij Dynamo Jongeren Informatie & Advies kan je met alle vragen die voor jou belangrijk zijn terecht. Eerder hebben we al voorbeelden gegeven van onderwerpen als geld, drugs en seksualiteit, maar er zijn nog veel meer onderwerpen waar jij vragen over kan hebben. Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen waarvoor je bij ons terecht kan.

Hulp aan jongeren bij omgaan met geld

Als je jong bent dan is het niet gek dat je moet leren hoe je met geld om moet gaan. Je kan het immers maar één keer uitgeven. Om niet in de schulden te komen is het van belang dat je hier dus zorgvuldig mee omgaat. Ook kan je bij ons terecht voor vragen over bijvoorbeeld toeslagen en studiekosten. Heb je geldproblemen? Dan kan je ook altijd terecht bij onze Jongeren schuldhulpverlening en ons Financieel café.

Hulp bij omgaan met geld

Financiële problemen en hulp bij schulden

Heb je schulden en weet je niet meer hoe je eruit moet komen? Wacht dan niet af maar kom direct in actie. Neem contact op met jongeren schuldhulpverlening. Dit is bedoeld voor alle jongeren in Amsterdam tussen de 18 en 27 jaar. Ook kan je terecht bij onze Financieel Cafés in een buurthuis voor jongeren in Amsterdam. Hier kan je gewoon binnenlopen zonder afspraak. Ons team staat klaar om je informatie te geven over geldzaken of je hulp te bieden bij zaken die je wilt regelen. Denk aan het lezen van lastige brieven of jouw administratie op orde krijgen. Dit doen wij in samenwerking met Buurtteam Amsterdam. Een overzicht van alle Financiële Cafés in Amsterdam vind je hier.

Hulp aan jongeren bij drugs en verslaving

Bij Dynamo Info & Advies kan je ook terecht met al je vragen over drugs en verslaving. Ben je bang dat je zelf een verslaving hebt of ken je iemand in je omgeving die in de problemen zit? Aarzel dan niet om ons om advies te vragen. Verslavingen aan drugs en alcohol zijn het meest bekend, maar je kan ook terecht met vragen over verslavingen aan gokken, roken of gamen. Ben je bang dat je zelf verslaafd bent of iemand in je omgeving? Bij ons kan je veilig terecht met al je vragen.

Hulp bij drugs en verslaving

Juridische hulp

Ook voor juridische hulp kan je bij ons terecht. Heb je bijvoorbeeld vragen over het doen van een aangifte, ben jij of iemand in je omgeving in aanraking gekomen met de politie of heb je vragen over andere zaken die met recht te maken hebben? Dan staan wij voor je klaar om je informatie en eventueel advies te geven.

Vragen over wonen

Heb jij vragen over het vinden van een huis, je woonsituatie en alles wat daarbij komt kijken? Dan kan je bij ons altijd terecht met je vragen. Denk aan vragen over kosten, contracten, toeslagen en meer. Ook zijn er in Nederland veel verschillende soorten woningen met verschillende regels. Dat kan het allemaal vrij ingewikkeld maken en daarom staan onze jongerencoaches voor je klaar.

Vragen over wonen

Vragen over jong vader of moeder worden

Ben je jong zwanger of word je jong vader of moeder? Dan komt er behoorlijk veel op je af. Bij een zwangerschap komt veel verantwoordelijkheid kijken en er moet enorm veel geregeld worden. Daarom kan je voor advies altijd bij Dynamo Jongeren terecht. Of je nou vragen hebt over je rechten en plichten, financiën of opvoeding: wij staan voor je klaar.

Vragen over jong vader of moeder worden

Vragen over vrije tijd

Heb je veel vrije tijd en weet je niet hoe je dit moet invullen? Onze jongerencoaches helpen je daar graag mee. Wist je bijvoorbeeld dat Dynamo Jongeren ook verschillende activiteiten voor jongeren organiseert? Ook geven we graag informatie over verschillende manier om je vrije tijd in te vullen zoals sport, jeugd- en jongerenwerk in Amsterdam en cultuur.

Vragen over vrije tijd

Vragen over school

School is een groot en belangrijk onderdeel van je leven. Niet gek dus als je hier vragen over hebt. Twijfel je bijvoorbeeld welke studie je wilt gaan volgen of heb je problemen op school? Twijfel dan niet om je vraag aan één van onze jongerencoaches te stellen.

Vragen over seksualiteit

Seksualiteit is een heel breed onderwerp. Zo kan je bijvoorbeeld vragen hebben over veilig vrijen, SOA’s, de eerste keer of seksueel misbruik. Maar je kan ook terecht met vragen over seksuele geaardheid. Of je nou hulp zoekt of gewoon iemand om mee te praten: wij staan voor je klaar.

Vragen over gezondheid

Je gezondheid is van groot belang. Daarom behandelen we ook vragen over dit onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan vragen over je lichaam, eetstoornissen of de huisarts. Maar ook bij problemen thuis, de gezondheid van je familieleden (ouders, broers, zussen, andere familieleden) en vrienden, of vragen over hoe je kunt omgaan met bepaalde situaties. Alles is bespreekbaar.

Vragen over stage en werk

We krijgen er allemaal mee te maken: werken. Of het nou gaat om een (bij)baan of een stage, er komt veel bij kijken. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een goede sollicitatiebrief en CV maakt? Of heb je vragen over je contract of het vinden van een stageplek? Wij helpen je graag verder.

Vragen over stage en werk

Hulp voor jongeren

Zit jij niet lekker in je vel of heb je iemand in je omgeving waar het niet zo goed mee gaat? Dan is het belangrijk hierover te praten. Heb jij vragen over bijvoorbeeld depressie bij jongeren, geweld, zelfverwonding, mantelzorg of een ander onderwerp? Wij staan voor je klaar. Of het nou is om je advies te geven of gewoon een luisterend oor te bieden.

Wil je meer informatie over een bepaald onderwerp? Bekijk dan onze pagina Informatie & Advies voor een compleet overzicht.

Wat kost hulp voor jongeren bij Info & Advies?

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen de mogelijkheid heeft om op een veilige plek terecht te kunnen met zijn of haar vragen, is Info & Advies bij Dynamo Jongeren helemaal gratis. Wij helpen je graag verder, want iedereen verdient een eerlijke kans om zichzelf te ontwikkelen en een plek te vinden in onze samenleving.

Wil je nog meer informatie over wat Info & Advies voor jou kan betekenen of wil je met jouw vraag bij ons terecht? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina en wij helpen je verder.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!