Terug
Terug

Jongerencoach

Wij van Dynamo Jongeren zetten ons in voor de jeugd van Amsterdam. Dit doen we met verschillende programma’s voor diverse leeftijdsgroepen in Amsterdam. Samen met onze jongerencoaches zorgen wij dat alle Amsterdamse jongeren de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen en ontdekken. Ben jij op zoek naar (gratis) coaching door een jongerencoach? Of wil jij ons team van jongerencoaches versterken? Lees dan snel even verder.

Wat is een jongerencoach of jongerenwerker?

Een jongerencoach of jongerenwerker is iemand die zich samen met ons zich sterk maakt voor de jeugd in Amsterdam. Wij van Dynamo Jongeren vinden dat iedereen een plek in de samenleving verdient en de kans om hier actief aan deel te nemen. Dit is niet altijd voor alle jongeren vanzelfsprekend en daarin maken onze jongerencoaches het verschil.

Onze jongerencoaches bieden ondersteuning aan alle Amsterdamse jongeren die daar behoefte aan hebben. Jongeren kunnen het gesprek aangaan met één van onze jongerenwerkers en zo zoeken naar een verbetering of zelfs een oplossing voor hun huidige situatie. Ook worden jongeren door onze coaches gestimuleerd om een actieve rol aan te nemen in de samenleving.

Jongerencoach Dynamo Jongeren

Onze jongerencoaches voegen dus echt iets toe aan de samenleving en hebben een belangrijke functie voor de jonge bewoners van Amsterdam. Daarom zetten iedere dag zo’n 30 kinder-, tiener-, en jongerenwerkers zich met passie en professie in. Jongeren worden ondersteund op hun weg naar het volwassen leven en krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen. Dat is precies wat het werk zo belangrijk maakt.

Ben jij op zoek naar een jongerencoach omdat je zelf ook wel wat extra ondersteuning kan gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hieronder vertellen we je hier meer over, maar je kan je natuurlijk ook meteen aanmelden. En wil je misschien zelf wel als jongerencoach werken? Ook dan ben je bij ons van harte welkom. Bekijk snel welke vacatures we open hebben staan of lees nog even verder over het werk als jongerenwerker bij Dynamo Jongeren.

Vind jouw jongerencoach bij Dynamo Jongeren

Ben jij nou op zoek naar een jongerencoach? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze jongerencoaches zijn er voor alle jongeren in Amsterdam die moeite hebben met de weg naar volwassenheid. Op welke manier dan ook. Zij zullen je hulp bieden wanneer je het nodig hebt, want iedereen verdient een eerlijke kans om actief mee te draaien in de samenleving.

Daarnaast kom je door lid te worden van Dynamo Jongeren ook in contact met andere jongeren in Amsterdam, tijdens leuke activiteiten. Zo ontwikkel jij jezelf op verschillende vlakken. Meld je aan en zet de eerste stap naar volwassenheid. Wil je meer weten? Dan mag je natuurlijk ook altijd even binnenlopen in één van onze jongerencentra of neem contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Waarom jongeren coaching?

Wij van Dynamo Jongeren begrijpen dat het niet altijd even makkelijk kan zijn als jonge inwoner van Amsterdam. In je jonge jaren komt er enorm veel op je af. Daarom kan je soms wel wat extra begeleiding gebruiken. Onze jongerencoaches bieden gratis coaching, op allerlei gebieden. Volwassen worden gaat met vallen en opstaan. En wanneer je valt, kan je bij ons terecht. Op deze manier begeleiden we je naar het volwassen leven. Dit betekent dat je zelfstandig bent en verstandige keuzes kan maken.

Toch kan het soms voelen alsof dit nog heel ver weg ligt. Misschien voel jij je niet helemaal thuis in de samenleving. Of ben je onzeker over jouw rol hierin. Ook kan het zijn dat je thuis niet (altijd) de steun krijgt die je op een bepaald moment nodig hebt. Dit zijn de momenten dat onze jongerencoaches er voor jou zijn. Waar je ook mee zit, bij ons kan je altijd terecht.

 

Waarom jongeren coaching
Voor wie zijn de jongerencoaches er

Voor wie zijn de jongerencoaches er?

De jongerencoaches van Dynamo Jongeren zijn er voor alle jongeren in Amsterdam die behoefte hebben aan extra ondersteuning op de weg naar volwassenheid. Of het nou gaat om een moeilijke thuissituatie, problemen in de sociale sfeer of iets anders waardoor jij jouw draai in de samenleving niet kan vinden: onze jongerencoaches staan voor je klaar. Niet iedereen heeft het even makkelijk om zijn of haar plek te vinden. Wij vinden dat iedereen gelijke kansen verdient en daarom kan ook jij bij ons terecht.

Wat zijn de voordelen van een jongerencoach?

Voor jou als jonge inwoner van Amsterdam kan een jongerencoach je leven veranderen. Dit is een coach die jongeren ondersteunt in hun ontwikkeling en kan dus ook jou daarbij helpen. Dat heeft verschillende voordelen. Zo kunnen jullie samen vervelende situaties verbeteren of oplossen, heb je iemand waarbij je met al je vragen terecht kan (ja, echt alles) en iemand die je kan vertrouwen. Verder ben jij natuurlijk niet de enige die wat extra ondersteuning krijgt. Door je aan te sluiten bij Dynamo Jongeren kom je in contact met andere jonge bewoners van Amsterdam en kunnen jullie socializen. Wie weet hou je er nieuwe vrienden of vriendinnen aan over.

Wat zijn de voordelen van een jongerencoach
Waarvoor kan je terecht bij onze jongerencoaches

Waarvoor kan je terecht bij onze jongerencoaches?

Onze jongerencoaches staan klaar voor de Amsterdamse jongeren die moeite hebben met het meedraaien in de samenleving en de weg naar het volwassen leven. Als volwassenen maak je zelfstandig verstandige keuzes en dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als jij jezelf hierin herkent dan kan je terecht dan kan een coach voor jongeren je hierbij helpen. Zo krijg jij de kans om jezelf te ontwikkelen en kan een coach je hierin gratis ondersteunen. Wanneer je kampt met bepaalde problemen dan zal een jongerencoach jou helpen zoeken naar een verbetering van de situatie of zelfs een oplossing.

Daarnaast kan je ook met al je vragen terecht bij ons terecht. Denk aan vragen op het gebied van gezondheid, seksualiteit en verslaving, maar ook over praktische zaken zoals het vinden van een woning, studiekeuze of vrije tijd. En talloze andere onderwerpen. Verder worden er ook verschillende activiteiten door Amsterdam georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Zo kan je op zoek naar je favoriete sport, een workshop doen of gewoon lekker kletsen met leeftijdsgenoten. Zo ontwikkel jij je op sociaal en persoonlijk gebied. Je kan dus meedoen aan groepsactiviteiten, maar we zijn er ook als je behoefte hebt aan individuele begeleiding of iemand die gewoon even naar je luistert. De activiteiten vinden vaak plaats in één van onze jongerencentra. Deze zijn verspreid door Amsterdam en hier kan je altijd even binnenwandelen voor wat gezelligheid of meer informatie.

Werken als jongerencoach bij Dynamo Jongeren

Bij Dynamo Jongeren werken we met een groot team van jongerenwerkers en -werksters. Iedereen zet zich op zijn of haar eigen manier in voor de Amsterdamse jeugd. Omdat er genoeg jongeren zijn die wel wat extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken, zijn we daarom ook altijd blij als wij ons team kunnen versterken met gepassioneerde jongerenwerkers die dezelfde visie hebben als wij: alle jongeren een kans bieden om op eigen kracht mee te draaien in de samenleving zodat niemand aan de kant hoeft te staan.

Wat is jongerenwerk?

Jongerenwerk wordt uitgevoerd door kinder- en jongerencoaches. Zij helpen kwetsbare jongeren hun eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden te versterken. Waar nodig verwijzen zij jongeren door naar professionele hulp. Ook draagt jongerenwerk eraan bij dat jongeren met zware problemen stabiel blijven. Het is een laagdrempelige basisvoorziening in de vrije tijd van jongeren die hen jongerenbegeleiding biedt. Het doel hiervan is hen te helpen met hun ontwikkeling naar volwassenheid en actief burgerschap. De doelgroep van jongerenwerk focust zich vooral op jongeren van alle leeftijden met lichte of zware problemen, in kwetsbare situaties. Het onderscheidt zich van jeugdzorg door de ontwikkelingsgerichte benadering.

Wat is jongerenwerk
team-dynamo-jongerenwerk-amsterdam-oost

Wat doet een jongerencoach of jongerenwerker?

Als jongerencoach bied jij jongeren in Amsterdam ondersteuning in de weg naar volwassenheid. Niet alle Amsterdamse jongeren hebben het even makkelijk en kunnen daarom belemmerd worden in hun eigen ontwikkeling. Jij zorgt er als jeugdcoach voor dat de jongeren die bij jouw terecht komen wel de kans en de mogelijkheid krijgen zichzelf te ontwikkelen.

Wat zijn jouw taken als jongerencoach?

Als jongerencoach begeleid je jongeren van verschillende leeftijden. Dit bestaat uit meerdere taken om de jongeren zo optimaal te kunnen helpen. Denk aan maatschappelijk werk, het doen van verschillende activiteiten en het geven van info en advies. Door deze taken als jongerencoach uit te voeren help jij jongeren om niet alleen hunzelf, maar ook hun talenten te ontwikkelen. Iets wat later goed van pas kan komen. Verder ben je als coach voor jongvolwassenen ook begeleidend in het ontwikkelen van taal, opbouwen van een sociaal netwerk of het zoeken naar een toekomstperspectief.

Wat zijn jouw taken als jongerencoach
Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk is een belangrijke taak die je uitvoert als jongerencoach. Veel jongeren kampen met problemen waar zij zelf moeilijk uitkomen. Dan is het belangrijk dat ze bij jou terecht kunnen. Bij de coaching van deze jongeren zal jij hen hulp en steun bieden om samen naar een verbetering of oplossing te zoeken van het probleem. Deze problemen kunnen met van alles te maken hebben. Denk aan problemen op school of relaties met vrienden en vriendinnen, maar ook ouders en leraren. En dat is niet alles. Ook problemen met geld of jongeren die in aanraking zijn gekomen met drugs zijn veelvoorkomend. Als jongerencoach geef jij de jongeren een luisterend oor en help je hen weer grip op de situatie te krijgen. Zo kunnen zij zich richten op hun eigen ontwikkeling en hun weg naar het volwassen leven. Jij kan echt het verschil maken voor Amsterdamse jongeren.

Activiteiten voor jongeren

Als jongerencoach is het ook heel belangrijk om een band te scheppen met de jongeren. Hierdoor zal er een vertrouwensband ontstaan en zal jij ze als coach dus beter kunnen helpen. Daarom organiseren we ook verschillende activiteiten voor de jongeren. Dit is een belangrijke taak om aan deel te nemen. Door het organiseren en bijwonen van deze activiteiten, zal je kwetsbare jongeren beter kunnen bereiken. Zij zullen zich sneller vertrouwd bij jou voelen en dus makkelijker met je over bepaalde zaken kunnen praten. Daarbij zullen ze jou nu niet alleen zien tijdens de serieuze gesprekken, maar ook tijdens de leuke activiteiten. Enkele activiteiten die we organiseren vind je hieronder. De meeste activiteiten zijn gratis, soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd.

 • DJ Workshop

Met deze workshop voor jongeren die gek zijn op muziek leren ze de basis van het mixen. Tijdens deze workshop ontwikkelen ze hun skills om uiteindelijk een goede DJ te worden (vanaf 15 jaar).

 • Sportmix

Met deze activiteit kunnen jongeren iedere week kennis maken met nieuwe sporten. Zo krijgen zij de mogelijkheid om te ontdekken wat zij leuk vinden en waar hun talent ligt. Vervolgens kunnen zij zich hierin verder ontwikkelen (vanaf 15 jaar).

 • Zaalvoetbal voor tieners

Voor de voetballiefhebbers wordt er iedere zondag in Amsterdam-Oost zaalvoetbal georganiseerd. Een fijne sport voor de jongeren om zichzelf te ontspannen en een sociaal netwerk op te bouwen.

 • Chill Time

Hier wordt in tegenstelling tot de vorige activiteiten, weinig actiefs gedaan. Jongeren kunnen tijdens chill time lekker relaxen. Ze kunnen spelletjes spelen, computergames of gewoon even gezellig kletsen (10 tot 14 jaar).

 • Chill Time Junior

In deze tijd kunnen jongeren ontspannen door bijvoorbeeld een potje te gamen op de Playstation of een wedstrijdje pingpongen.

 • Diverse workshops

Talentontwikkeling vinden we bij Dynamo Jongeren erg belangrijk. Daarom organiseren we ook diverse workshops op gebieden van bijvoorbeeld techniek, natuur en muziek. Denk aan activiteiten als koken of het bespelen van een muziekinstrument (vanaf 15 jaar).

 • Dynamo Girls

Dit is er speciaal voor de meiden van Dynamo Jongeren. Hier kunnen jonge meiden genieten van een gezellige meidenavond met alles erop en eraan: koken, films kijken, beauty avonden, creatief bezig zijn en natuurlijk lekker kletsen. Alles waar ze maar behoefte aan hebben (vanaf 13 jaar).

Activiteiten voor jongeren

Info en advies

Als jongerencoach is het geven van info en advies ook een zeer belangrijke taak. Veel jongeren zitten met vragen waar zij zelf geen antwoord op kunnen vinden. Dan is het belangrijk dat ze bij jou in goed vertrouwen terecht kunnen. Jongeren kunnen over allerlei verschillende zaken vragen hebben. Dit kan van een simpele en korte vraag tot een moeilijkere kwestie die meer tijd en aandacht vraagt gaan. Hieronder enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod kunnen komen.

 • Geld

Niet alle jongeren kunnen even goed met geld omgaan. Dit is wel een heel belangrijk punt in de ontwikkeling. Als jongerencoach geef jij advies over hoe de jongeren het beste met hun geld om kunnen gaan om zo niet in de schulden te raken. Ook kan het voorkomen dat jongeren oplopende schulden hebben.

 • Drugs en verslaving

Ook jongeren kunnen kampen met verslavingen. Denk aan alcohol en drugs, maar ook aan gokken, roken, internet- en gameverslavingen. Als jongerencoach help jij jongeren met hun verslaving.

 • Recht

Jongeren kunnen met verschillende problemen bij jou als jongerencoach om advies komen vragen. Het kan zijn dat ze in aanraking zijn geweest met de politie, maar ook als zij zelf aangifte willen doen of als zij te maken krijgen met discriminatie.

 • Wonen

Het kan zijn dat thuis wonen voor sommige jongeren niet mogelijk meer is of dat zij dit niet meer zien zitten. Dan kan een jongere op zichzelf gaan wonen. Jij kan hen hierbij helpen door advies te geven bij bijvoorbeeld het vinden van een woning en het doornemen van het huurcontract. Ook kan je hen helpen de maandelijkse kosten in kaart te brengen.

 • Jonge ouders

Jongeren die zwanger raken kunnen een behoorlijk zware periode tegemoet gaan. Jij kan hen hierover informeren en adviseren. Wanneer het kind er is komt er ook enorm veel op hen af. Ook hierin kan jij hulp bieden door te zoeken naar een woning en het op orde krijgen van de financiën.

 • Vrije tijd

Niet alle jongeren weten wat zij in hun vrije tijd kunnen doen. Hierin kan jij hen adviseren door bijvoorbeeld te zoeken naar een sport die de jongere leuk lijkt of hem of haar mee te laten doen met één van de activiteiten van Dynamo Jongeren.

 • School

Jongeren kunnen problemen hebben op school waarover jij hun kan adviseren. Ook kan het zijn dat ze op zoek zijn naar de juiste studie of stage. Hier kan jij samen met hen over sparren.

 • Seksualiteit

Veel jongeren hebben vragen over seksualiteit. Dit kan gaan over hun geaardheid, over veilig vrijen, soa’s of zwangerschap. Maar het kan ook zijn dat een jongere te maken heeft gehad met seksueel misbruik. Jij bent er dan om hen hierbij te begeleiden en helpt ze soms verder om de juiste hulp te vinden.

 • Gezondheid

Jongeren kunnen veel vragen hebben over hun gezondheid. Denk aan lichamelijke veranderingen, gezondheid en sport en eetstoornissen of verslavingen.

 • Hulp

Sommige jongeren kampen met heftige problemen. Dit kan een heftige gebeurtenis zijn, depressie of een loverboy. Jongeren die met zulke problemen kampen en hiermee bij jou komen kun jij adviseren en eventueel vertellen waar zij terecht kunnen.

 • Stage en werk

Ook jongeren krijgen al snel te maken met het solliciteren voor stage of een baan. Jij kan hen hierin begeleiden en hun vragen beantwoorden over bijvoorbeeld een CV of een sollicitatie.

Informatie en advies voor jongeren

Word nu jongerencoach bij Dynamo Jongeren

Heb jij na het lezen hiervan interesse om bij Dynamo Jongeren als jongerencoach aan de slag te gaan en zo steun, hulp en begeleiding aan de Amsterdamse jongeren te bieden? Daar zijn wij heel blij mee. Alle hulp is welkom en daarom hebben we verschillende vacatures voor Jongerenwerkers, stagiaires en vrijwilligers. Je kan dus ook bij Dynamo Jeugd en Jongerenwerk aan de slag als je op zoek bent naar een stage. Ieder schooljaar hebben we meerdere stageplekken vrij voor studenten van alle niveaus en leerjaren. Dus als jij aan de slag wilt als jongerencoach, stagiair of vrijwilliger: kijk snel op onze vacaturepagina en wie weet tot snel!

Word nu Jongerencoach bij Dynamo Jongeren

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!