Terug
Terug

Jongerenwerk Amsterdam

Dynamo Jongeren is er voor alle jongeren in Amsterdam die hulp nodig hebben in hun ontwikkeling. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend een plek te vinden in de samenleving.  Onze jongerenwerkers maken hierin het verschil. Jongerenwerk in Amsterdam helpt jongvolwassenen met al hun vragen en biedt ondersteuning aan degenen die dit nodig hebben.

 

Wat is jongerenwerk in Amsterdam?

Het leven van een jongvolwassene bestaat uit vallen en opstaan. Volwassen worden betekent zelfstandig zijn en verstandige keuzes maken. Toch kunnen bepaalde hobbels en overtuigingen uit iemands jeugd van grote invloed zijn op de weg naar volwassenheid. Het kan je onzeker maken en je belemmeren in je groei en ontwikkeling.

Daarnaast is je eigen plek vinden in de samenleving niet voor alle jongeren vanzelfsprekend. Vaak is er extra steun nodig omdat de thuissituatie dat niet altijd kan geven. Onze jongerenwerkers dragen een steentje bij door ondersteuning te bieden aan alle Amsterdamse Jongeren. Dit doen we met een mix van verschillende methodieken:  Brede Talentontwikkeling, Groepswerk, Individuele begeleiding, Ambulant Werk en Informatie & Advies.

Wat is jongerenwerk in Amsterdam

Werken met jongeren

Het werken met jongeren als jongerenwerker in Amsterdam bestaat uit meerdere componenten. Hieronder vind je een overzicht van waar het werken met jongeren via Dynamo Amsterdam uit bestaat:

 • Maatschappelijk werk
  Een maatschappelijke stage is daarnaast ook een mogelijkheid. 

  Bekijk de pagina voor vacatures en stages voor de mogelijkheden voor het werken met jongeren.
 • Activiteiten met jongeren
  Bijvoorbeeld een workshop geven, sporten, spelletjes doen, enzovoort.
 • Info en advies geven
  Bijvoorbeeld over drugsverslaving, geld en recht.

Maatschappelijk werk

Zoals we al even benoemden, bestaat jeugd- en jongerenwerk via Dynamo ook uit maatschappelijk werk. Dit is een belangrijke taak als jongerenwerker. Jongeren krijgen namelijk vaak problemen waar zij zelf soms moeilijk uitkomen. Jongerenwerkers zijn er dan om steun en hulp te bieden bij deze problemen. Dit kunnen problemen zijn op school, relaties met vrienden en vriendinnen, ouderen of leraren en nog veel meer. Ook geldproblemen en het in aanraking komen met drugs zijn veelvoorkomende problemen. Onze maatschappelijk jongerenwerkers bieden een luisterend oor, helpen op weg en denken mee. Samen zorgen ze zo dat er weer grip op de situatie komt.

Werken met jongeren

Werken als jongerenwerker

Dankzij jongerenwerkers krijgen jongeren de kans hun talenten te ontwikkelen. De rode draad is persoonlijke vorming en ontwikkeling. Daarnaast wordt er ook veel aandacht geschonken aan taalontwikkeling, opbouw van een sociaal netwerk en op zoek gaan naar een toekomstperspectief.

 

Wat is een jongerenwerker?

Onze jeugd- en jongerenwerkers bieden ondersteuning in de weg naar volwassenheid en dragen bij aan ontwikkelingskansen voor jongeren. Zo gaan ze in gesprek over wat jongeren dagelijks bezighoudt en waar ze tegenaan lopen. Samen met de jongeren gaan ze op zoek naar een oplossing of verbetering van de huidige situatie. Op deze manier wordt er niet alleen verbinding gemaakt met de jongeren zelf, maar ook met de wijk of buurt in Amsterdam.

 

Jongerenwerker worden

Bij Dynamo zijn we altijd op zoek naar mensen die steun willen bieden aan de Amsterdamse jongeren. Heb jij interesse om als joongerenwerker aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Dynamo Jongeren of loop eens binnen bij één van onze buurthuizen.

Ambulant jongerenwerk

Heb jij wel eens het gevoel dat je niet veilig bent, niemand iets voor je doet en weet je niet waar je terecht kan? Dan zijn onze ambulante werkers er voor jou. Je komt ze tegen op straat, pleinen en in de buurt. Een ambulant jeugdhulpverlener biedt een luisterend oor, heeft begrip voor je, geeft je advies en stimuleert je om zelf stappen te zetten. Je kan altijd bij hem of haar terecht met jouw verhaal en vragen. Waar het ook over gaat, dit blijf helemaal vertrouwelijk. Bekijk hier hoe je direct contact kunt opnemen met een jongerenwerker in jouw buurt.

 

Begeleiding en personal coaching voor jongeren

Met ambulant werk bieden we ook personal coaching, als je ervoor open staat. Zo kunnen zij je bijvoorbeeld helpen bij het krijgen van ritme en structuur in je leven. Ook bemiddelen ze in de buurt bij meldingen van bijvoorbeeld overlast. Gaat het niet goed met iemand? Dan signaleren zij dat en delen hun zorgen. Daarnaast leiden ze ook nog jongeren op van vrijwilliger tot assistent jongerenwerker zodat ook zij hun leeftijdsgenoten en tieners kunnen ondersteunen.

Ambulant jongerenwerk

Jongerencoach

Wij vinden dan iedereen een plek in de samenleving verdient en de kans om hier actief aan deel te nemen. Ben je op zoek naar coaching of extra ondersteuning? Ook dan staat Dynamo Jongeren voor je klaar. Onze jongerencoaches zorgen ervoor dat iedereen de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Iedere dag zetten zo’n 30 kinder-, tiener- en jongerenwerkers zich met passie en professie in zodat jij de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

 

Wat doet een jongerencoach?

Een jongerencoach helpt je op je weg naar volwassenheid. Omdat dit gaat met vallen en opstaan, zijn onze jongerencoaches er voor je als je valt. Je wordt ondersteunt op de momenten dat je extra begeleiding nodig hebt. Er kan als jonge inwoner van Amsterdam namelijk behoorlijk veel op je afkomen en dat is niet altijd even makkelijk. Daarom kan je bij onze jongerencoaches terecht met vragen op allerlei gebieden. Zij begeleiden je naar het volwassen leven, zodat je zelfstandig bent en verstandige keuzes kan maken. Misschien voel jij je wel helemaal niet thuis in de samenleving, ben je onzeker of krijg je thuis niet altijd de steun die je nodig hebt. Op deze momenten zijn onze coaches er voor jou. Waar je ook mee zit, je kan altijd bij ons terecht.

Wil jij gratis coaching in Amsterdam? Meld je dan direct aan.

Jongerencoach

Activiteiten voor jongeren

Bij Dynamo Jongeren organiseren we ook veel leuke en gratis activiteiten voor jongeren in Amsterdam. De meeste van deze activiteiten vinden plaats in een buurthuis voor jongeren in Amsterdam. Denk aan activiteiten zoals het ontwikkelen van je talent, sporten of het volgen van een leuke workshop. Zo krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe mensen uit de buurt te leren kennen.  Hieronder vind je enkele voorbeelden van activiteiten die georganiseerd worden door onze jongerenwerkers.

 

 • DJ Workshop
  Met deze workshop voor jongeren die gek zijn op muziek leren ze de basis van het mixen. Tijdens deze workshop ontwikkelen ze hun skills om uiteindelijk een goede DJ te worden (vanaf 15 jaar).
 • Sportmix
  Met deze activiteit kunnen jongeren iedere week kennis maken met nieuwe sporten. Zo krijgen zij de mogelijkheid om te ontdekken wat zij leuk vinden en waar hun talent ligt. Vervolgens kunnen zij zich hierin verder ontwikkelen (vanaf 15 jaar).
 • Zaalvoetbal voor tieners
  Voor de voetballiefhebbers wordt er iedere zondag in Amsterdam-Oost zaalvoetbal georganiseerd. Een fijne sport voor de jongeren om zichzelf te ontspannen en een sociaal netwerk op te bouwen.
 • Chill Time
  Hier wordt in tegenstelling tot de vorige activiteiten, weinig actiefs gedaan. Jongeren kunnen tijdens chill time lekker relaxen. Ze kunnen spelletjes spelen, computergames of gewoon even gezellig kletsen (10 tot 14 jaar).
 • Chill Time Junior
  In deze tijd kunnen jongeren ontspannen door bijvoorbeeld een potje te gamen op de Playstation of een wedstrijdje pingpongen.
 • Diverse workshops
  Talentontwikkeling vinden we bij Dynamo Jongeren erg belangrijk. Daarom organiseren we ook diverse workshops op gebieden van bijvoorbeeld techniek, natuur en muziek. Denk aan activiteiten als koken of het bespelen van een muziekinstrument (vanaf 15 jaar).
 • Dynamo Girls
  Dit is er speciaal voor de meiden van Dynamo Jongeren. Hier kunnen jonge meiden genieten van een gezellige meidenavond met alles erop en eraan: koken, films kijken, beauty avonden, creatief bezig zijn en natuurlijk lekker kletsen. Alles waar ze maar behoefte aan hebben (vanaf 13 jaar).
 • GOOD4U huiswerkbegeleiding
  Zoek jij ondersteuning bij jouw huiswerk of zoek je een fijne plek om rustig te werken? Dan is GOOD4U er voor jou. Met onze huiswerkbegeleiding helpen we kinderen uit groep 7 en 8 en middelbare scholieren met onder andere huiswerkondersteuning, Cito training, werken aan het zelfvertrouwen, leren debatteren, persoonlijke groei & ontwikkeling en coaching& begeleiding op maat.
Activiteiten voor jongeren

Info en advies geven aan jongeren

Onze jongerencoaches begeleiden je niet alleen naar het volwassen leven, je kan ook met al je vragen bij hun terecht. Kom je ergens niet helemaal uit? Schakel dan de hulp in van onze jongerencoaches. Of je nou een korte vraag hebt of meer hulp nodig hebt: wij staan voor je klaar. Hieronder vind je enkele voorbeelden van onderwerpen waarmee wij je kunnen helpen.

 

 • Geld
  Niet alle jongeren kunnen even goed met geld omgaan. Dit is wel een heel belangrijk punt in de ontwikkeling. Als jongerencoach geef jij advies over hoe de jongeren het beste met hun geld om kunnen gaan om zo niet in de schulden te raken. Ook kan het voorkomen dat jongeren oplopende schulden hebben.
 • Drugs en verslaving
  Ook jongeren kunnen kampen met verslavingen. Denk aan alcohol en drugs, maar ook aan gokken, roken, internet- en gameverslavingen. Als jongerencoach help jij jongeren met hun verslaving.
 • Recht
  Jongeren kunnen met verschillende problemen bij jouw als jongerencoach om advies komen vragen. Het kan zijn dat ze in aanraking zijn geweest met de politie, maar ook als zij zelf aangifte willen doen of als zij te maken krijgen met discriminatie.
 • Wonen
  Het kan zijn dat thuis wonen voor sommige jongeren niet mogelijk meer is of dat zij dit niet meer zien zitten. Dan kan een jongere op zichzelf gaan wonen. Jij kan hen hierbij helpen door advies te geven bij bijvoorbeeld het vinden van een woning en het doornemen van het huurcontract. Ook kan je hen helpen de maandelijkse kosten in kaart te brengen.
 • Jonge ouders
  Jongeren die zwanger raken kunnen een behoorlijk zware periode tegemoet gaan. Jij kan hen hierover informeren en adviseren. Wanneer het kind er is komt er ook enorm veel op hen af. Ook hierin kan jij hulp bieden door te zoeken naar een woning en het op orde krijgen van de financiën.
 • Vrije tijd
  Niet alle jongeren weten wat zij in hun vrije tijd kunnen doen. Hierin kan jij hen adviseren door bijvoorbeeld te zoeken naar een sport die de jongere leuk lijkt of hem of haar mee te laten doen met één van de activiteiten van Dynamo Jongeren.
 • School
  Jongeren kunnen problemen hebben op school waarover jij hun kan adviseren. Ook kan het zijn dat ze op zoek zijn naar de juiste studie of stage. Hier kan jij samen met hen over sparren.
 • Seksualiteit
  Veel jongeren hebben vragen over seksualiteit. Dit kan gaan over hun geaardheid, over veilig vrijen, soa’s of zwangerschap. Maar het kan ook zijn dat een jongere te maken heeft gehad met seksueel misbruik. Jij bent er dan om hen hierbij te begeleiden.
 • Gezondheid
  Jongeren kunnen veel vragen hebben over hun gezondheid. Denk aan lichamelijke veranderingen, gezondheid en sport en eetstoornissen of – verslavingen.
 • Hulp
  Sommige jongeren kampen met heftige problemen. Dit kan een heftige gebeurtenis zijn, depressie of een loverboy. Jongeren die met zulke problemen kampen en hiermee bij jou komen kun jij adviseren en eventueel vertellen waar zij terecht kunnen.
 • Stage en werk
  Ook jongeren krijgen al snel te maken met het solliciteren voor stage of een baan. Jij kan hen hierin begeleiden en hun vragen beantwoorden over bijvoorbeeld een CV of een sollicitatie.

Wil je meer informatie? Bekijk dan onze Info en advies pagina.

 

Wil jij juist (andere) jongeren helpen in Amsterdam? En misschien wel jongerenwerker worden? Neem contact met ons op.

Info en advies geven aan jongeren

Jongeren hulp

Zoals je ziet bieden wij jongeren hulp die zij nodig hebben op weg naar het volwassen leven. Of het nou gaat om een korte vraag of de behoefte aan persoonlijke begeleiding: onze jongerenwerkers staan klaar voor alle jongeren in Amsterdam. Twijfel dus niet en schakel onze hulp in wanneer je hier behoefte aan hebt. Wij helpen je namelijk maar al te graag. Dit doen wij samen met een breed netwerk aan partners rondom gezinnen, onderwijs, jeugdzorg, vrijetijdsbesteding, buurtbewoners en veiligheid. Op deze manier kunnen wij jou alle steun bieden die je nodig hebt.

 

Meld je nu aan bij Dynamo Jongeren

Heb jij nou een vraag voor één van onze jongerenwerkers of heb je wat meer begeleiding nodig op weg naar het volwassen leven? Dan helpen wij je maar al te graag. Ook als je mee wilt doen aan één van onze activiteiten ben je meer dan welkom. Schrijf je nu in bij Dynamo Jongeren of loop eens binnen in één van onze jongerencentra bij jou in de buurt.

 

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!