Terug
Terug

Kinderactiviteiten Amsterdam

Dynamo Jongeren organiseert verschillende kinderactiviteiten in Amsterdam. Dit doen we speciaal voor jou als jonge inwoner van Amsterdam. Met onze verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren maken wij jouw tijd in Amsterdam nog leuker. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is voor jou? Je leest het hier.

Kinderactiviteiten in Amsterdam

Dynamo Jongeren organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren in Amsterdam-Oost. Zo beleef jij een geweldige tijd hier in Amsterdam. En niet alleen in de schoolperiodes, maar ook in de vakanties zijn er activiteiten. Met ons brede aanbod zit er altijd voor iedereen wel wat leuks tussen. Ook maken deze activiteiten het mogelijk om je talenten ontdekken of verder te ontwikkelen. Door je aan te melden ontvang je een gratis Membercard en kan je meedoen aan al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam-Oost.

Kijk dus snel wat er te doen valt en meld je aan.

Muziek

Ben jij gek op muziek en zou je zelf ook wel willen leren om een nummer te maken? Dat kan bij Dynamo Jongeren. We bieden namelijk voor verschillende muzieklessen en workshops voor kinderen en jongeren in Amsterdam aan. Dus of je nou DJ wilt worden of graag een instrument wilt leren spelen: bij ons kan het.

 

 • DJ-workshop: Met onze DJ-workshop leer jij hoe je een echte DJ wordt. Zo leer je beatmatchen, mixen, scratchen, effecten en beatjugglen. Je krijgt tijdens deze workshop individueel les op een professionele DJ club set van Pioneer.
 • Beatsworkshop: Altijd al je eigen beats willen maken? Dat is precies wat je leert in deze workshop. Je gaat namelijk je eigen beats produceren met behulp van professionele software.
 • Rapworkshop: Word jij het nieuwe Nederlandse rap-talent? Tijdens deze workshop leer je rappen vanaf de basis. Dat betekent dus ook dat je hulp krijgt bij het schrijven van je eigen lyrics. Verder leer je natuurlijk ook hoe je een track maakt en krijg je begeleiding bij stage performance. Dus als het jouw droom is om jouw eigen tracks op het podium te rappen dan is dit de workshop voor jou.
 • Studio-sessie: Altijd al wil weten hoe het eraan toe gaat in een studio? Wij beschikken over een professionele studio waar jij leert je eigen tracks op te nemen.
 • Jam-sessie: Tijdens onze jamsessie bespeel je live instrumenten. Dus heb jij een droom om een instrument te kunnen bespelen? Dan is dit je kans. We hebben verschillende instrumenten zoals een bas, gitaar, keyboard en drums en percussie. Je hoeft zelf dus geen instrumenten mee te nemen. Alle muziekstijlen zijn welkom, dus kom langs en jam met ons mee.

 

Muziek kinderactiviteiten

Chill time in ons buurthuis voor jongeren

Chill time heeft weinig uitleg nodig. Of je nou op zoek bent naar een plek om even lekker te ontspannen of even gezellig samen wilt komen: dit is het perfecte moment om dat te doen. In onze jongerencentra – een soort buurthuis voor jongeren – ben je altijd vrijblijvend welkom. Er valt ook hier genoeg te doen. Zo vind je hier een Playstation, Nintendo Switch, pingpongtafel, beamer voor filmavonden en nog veel meer. Ook organiseren we in onze jongerencentra verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan koken, skaten en andere creatieve activiteiten. Je bent in ieder geval altijd welkom in het buurthuis in Amsterdam om even langs te komen. Je bepaalt zelf hoe lang je blijft en wat je gaat doen.

 

Chill time in ons buurthuis voor jongeren

Sporten voor jongeren

Ben jij op zoek naar een sport die bij je past of waar je misschien wel je talent in ontdekt? Dan bieden wij ook verschillende sportactiviteiten aan voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Zo kan je fit blijven en iets leuks doen in je vrije tijd tegelijk. Denk bijvoorbeeld aan kickbokslessen of zaalvoetbal. En weet je nog helemaal niet waar jouw sporthart ligt? Dan kan je ook meedoen met Sport Mix. Hier probeer je verschillende samen met andere jongeren sporten zoals voetbal, basketbal, volleybal en nog veel meer. Zo kan je zelf ontdekken welke sport het beste bij jouw past. Ook bieden we toffe sporten speciaal voor meisjes.

 

Sporten voor jongeren

Dans en Theater

Wil jij graag leren dansen of wil je weten hoe het is om in het theater te spelen? Dan ben je bij Dans en Theater van Dynamo Jongeren aan het juiste adres. Onze coaches leren jouw verschillende technieken zodat jij de sterren van de hemel danst of speelt.

Dans

Heb jij altijd al willen leren dansen? Onze professionele coaches geven les in breakdance en modern jazz. Je krijgt les in groepsverband en wordt ingedeeld met mensen van jouw eigen leeftijd. Zo kan je naast dansen, ook nog eens nieuwe vrienden maken.

Theater

Bij ImproBattle speel je theater waarbij je ter plekke een verhaal vol humor, energie en leuke personages bedenkt. Dat betekent dus improviseren zodat jij zonder idee het podium op kan gaan. Hierbij is het belangrijk dat je samenwerkt, elkaars ideeën accepteert en jezelf durft te presenteren. Ook leer je hier dat het niet erg is om fouten te maken. Er wordt dus hard gewerkt en veel geleerd, maar plezier staat voorop.

Je leert iedere week beter te improviseren tijdens de repetities. En ook het echte werk komt aan bod, want je zal regelmatig optreden in theaters, een jongerencentrum en bij festivals en symposia. Je kunt zelfs meedoen aan Europese jongerenuitwisselingen.

Meld je gratis aan en doe mee met al onze jongeren- en kinderactiviteiten in Amsterdam!

Dans en Theater voor kinderen

GOOD4U Huiswerkbegeleiding

Ben jij op zoek naar een plek om rustig je huiswerk te maken of heb je wat ondersteuning nodig? Dan is GOOD4U er voor jou. Wij bieden onder andere huiswerkbegeleiding in Amsterdam voor kinderen en jongeren uit groep 7 en 8 en middelbare scholieren.

Zit jij in groep 8? Dat is een spannende tijd en er wordt veel flexibiliteit van je gevraagd. Wij begeleiden jou door het hele schooljaar en zorgen ervoor dat je de Cito-toets met veel zelfvertrouwen aangaat.

Zit je op de middelbare school? Ook dat kan even wennen zijn. Bij Dynamo’s huiswerkbegeleiding kan je terecht voor een rustige plek om huiswerk te maken, maar ook bijvoorbeeld voor het bijspijkeren van een bepaald vak.

Benieuwd wat GOOD4U voor jou kan betekenen? Wij helpen je met:

 • Huiswerkondersteuning
 • Cito-training
 • Werken aan zelfvertrouwen
 • Leren debatteren
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling
 • Coaching en begeleiding op maat
good4u huiswerkbegeleiding

Dynamo Junior

Ben jij een tiener of jongere en woon je in Amsterdam? Dan is Dynamo Junior er speciaal voor jou. We bieden allerlei activiteiten aan voor tieners en jongeren vanaf 10 tot 14 jaar. Dynamo Junior is actief in de volgende buurten in Amsterdam-Oost: Transvaalbuurt, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Watergraafsmeer, Indische Buurt, WGM en IJburg.

Hier vind je een overzicht met activiteiten van Dynamo Junior:

 • Samen wekelijks leuke activiteiten doen (sport, muziek, chill time, dansen en meer)
 • Vakantie activiteiten
 • Uitstapjes
 • Workshops
 • Huiswerkbegeleiding
 • Info & advies over allerlei verschillende onderwerpen
 • Meedoen aan projecten
 • Vrienden en vriendinnen maken en ontmoeten
 • Talentontwikkeling
 • Er is ook een speciale meidenclub met activiteiten, genaamd Dynamo Girls
Dynamo Junior

Dynamo Girls

Bij Dynamo Girls maak je makkelijk vriendinnen en doe je samen leuke activiteiten. Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor leuke workshops zoals dansen, een henna workshop, sporten voor meisjes en nog veel meer. Ook denk je zelf actief mee over thema’s en activiteiten. Heb jij bijvoorbeeld een idee voor een tripje zoals schaatsen, het Upside Down museum of een pretpark? Wie weet voeren we jouw idee wel uit. Hoe vet is dat?

Dynamo Girls

Youngsterdam

Heb jij een goed idee waar je Amsterdam wilt verbeteren? Dan is Youngsterdam wat voor jou! Youngsterdam is een project waarin jongeren van 14 t/m 27 jaar positieve challenges voor Amsterdam uitvloeren. Jullie bepalen de challenges en Youngsterdam ondersteunt je daarbij. Zo krijg je de kans en het budget om je eigen ideeën te realiseren. Daar wordt niet alleen Amsterdam, maar ook jij beter van.

Youngsterdam kinderactiviteiten

Talentontwikkeling

Bij Dynamo Jongeren vinden we het enorm belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we ook activiteiten die hier speciaal op gericht zijn. Zo organiseren wij verschillende workshops voor kinderen en jongeren zodat ook zij de kans krijgen hun talent verder te ontwikkelen.

Muziekworkshops en muziekles

Zoals eerder verteld is het bij Dynamo Jongeren mogelijk om deel te nemen aan één van onze muziekworkshops. Zo krijg jij de kans om te kijken waar jouw passie en talent ligt en kun je dit met behulp van een workshop verder ontwikkelen. Dus wil jij misschien de muziekwereld ingaan als DJ, producer of rapper? Meld je dan aan en doe mee met één van onze workshops.

Sport

We vertelden je net al een beetje over het programma Sport Mix. Hier probeer je meerdere sporten uit om te kijken waar jouw passie of talent ligt. Denk aan zaalvoetbal, kickboksen of leuke sporten voor meiden. Heb jij een sport gevonden waar je door mee wilt gaan? Dan helpen wij je bij het vinden van de juiste vereniging.

Wil je zelf sportactiviteiten organiseren en begeleiden? Ook dat kan. Je kan namelijk meedoen aan de training Sport Begeleider. Wanneer je je certificaat hebt behaald, dan kun je deelnemen aan de cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) en kun je zelf als leider aan de slag op pleinen en sport events.

Media

Media is tegenwoordig een ontzettend groot deel van ons leven. Het is dan ook super leuk om hier meer over te leren en wie weet later wel wat mee te doen. Dus wil jij bijvoorbeeld filmpjes maken, vloggen, editen, acteren of presenteren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Koken

Ben jij een echte keukenprins of -prinses? Dan zijn onze kookworkshops wat voor jou. Hier maak je kennis met de smaken van verschillende keukens. Je leert koken met verse, gezonde producten zodat je heerlijke gerechten op tafel kunt zetten. En ook niet geheel onbelangrijk: na de workshop mag je natuurlijk zelf genieten van je kookkunsten.

Eigen ideeën en events

Hoe gaaf is het om binnen te lopen op jouw eigen feest, thema-avond of voetbaltoernooi? Of wie weet droom jij er wel van om regisseur te zijn van een door jou bedachte videoclip. Dynamo Jongeren kunnen je helpen bij ontwikkelen van jouw ideeën. Wie weet kunnen wij je zelfs ondersteunen met een locatie of budget.

Talententent

De Talententent van Dynamo biedt basisschoolkinderen in Amsterdam kunstzinnige en sportieve activiteiten om zo hun eigen talenten te ontdekken. We hebben verschillende activiteiten en workshops voor alle basisschoolgroepen. Of je dus nou in groep 1 zit of in groep 8, het maakt allemaal niet uit. Iedereen is welkom. De activiteiten zijn er het gehele jaar door en erg uiteenlopend. Denk aan activiteiten op het gebied van kunst, fashion, sport en creatieve activiteiten. Bekijk alle activiteiten van de Talententent hier en schrijf je in.

Info & Advies

Naast al deze leuke activiteiten, kan je ook terecht bij Dynamo Info & Advies. Dit is de plek waar je terecht kunt met al je vragen. Je krijgt hier gratis en anoniem advies over alles wat voor jou belangrijk is. Denk aan vragen over onderwerpen als geld, drugs, verslaving, recht, wonen, seksualiteit, gezondheid, werk, zwangerschap, school, sport, vrije tijd en meer. Wil je meer weten over Dynamo Info & Advies? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Hoe kan ik meedoen met de activiteiten voor kinderen en jongeren?

Om deel te nemen aan de activiteiten, moet je lid zijn van Dynamo Jongeren. Gelukkig voor jou is dit helemaal gratis. Zo kan je iedere week meedoen met onze activiteiten, workshops en bijeenkomsten. Dit zijn er wel 75 per week! En het goede nieuws houdt niet op, want als je lid bent zijn de meeste activiteiten voor jou gratis. Voor sommige activiteiten, zoals kickboksen en huiswerkbegeleiding, vragen we je om een kleine eigen bijdrage. Hier zijn wel verschillende kortingen voor mogelijk. Zo houden we onze activiteiten laagdrempelig en voor iedereen mogelijk.

Over Dynamo Jongeren

Dynamo Jongeren is een non-profit organisatie die zich inzet voor alle jonge inwoners van Amsterdam en is een onderdeel van welzijnsorganisatie Dynamo Amsterdam. Als professioneel Jeugd & Jongerenwerk zijn wij een partner van de jeugd in Amsterdam. Amsterdam-Oost is leuk, maar wij maken het voor jou nog leuker met workshops, trainingen en events. Wij willen alle jongeren de kansen bieden die zij nodig hebben voor een goede ontwikkeling in een veilige en stimulerende omgeving. Wij helpen kinderen en jongeren die wat extra steun nodig hebben bij het volwassen worden en deelnemen aan onze samenleving.

Word gratis lid van Dymamo Jongeren

Denk jij nou, dit is iets voor mij? Meld je dan nu gratis aan en doe mee met al onze jongeren- en kinderactiviteiten in Amsterdam. De eerste stap is gezet en je ontvangt van ons een gratis Membercard. Dit geeft jou de mogelijkheid je talenten en jezelf te ontwikkelen, nieuwe vrienden en vriendinnen te ontmoeten en te genieten van je vrijetijdsbesteding. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of loop binnen in een Dynamo jongerencentrum in Amsterdam.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!