Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Kracht van meidenwerk conferentie in Oost
Conferentie Meidenwerk

Kracht van meidenwerk conferentie in Oost

Inspireren, verbinden en het vergroten van het netwerk stond centraal in de eerste Kracht van Meidenwerk Conferentie in Oost bij de Jungle. De conferentie werd op 10 maart jl. georganiseerd door Dynamo Jongeren in samenwerking met Stadsdeel Oost en Youthspot het lectoraat van de HvA. Andere meidenwerkorganisaties zoals Girls Forward, Elance, maar ook PerMens en het OKT waren hierbij aangesloten.

Onderzoeker Jolanda Sonnevelt van het Lectoraat van de HvA, Evelien Nijland en Sophia Ramjiawan (stedelijk projectleider versterken meidenwerk) waren aan het woord. Ze vertelden onder meer over de theoretische verdieping van het boek en de methodiek Kracht van het Meidenwerk. Daarnaast waren er interessante gesprekken met verschillende netwerkpartners aan de thematafels over het meidenwerk in Oost. Thema’s als de rol van de meidenwerker, elkaar versterken in de samenwerking, grenzen van professionals en de thema’s en trends kwamen uitvoerig aan bod.

Het uitgangspunt van deze dag was het belichten van de KRACHT van meidenwerk. Vanuit de rol als professional de krachten bundelen met andere organisaties, die een passie hebben in het werken met meiden. Het was een positieve leerzame dag, tegelijkertijd was er ruimte voor verbeterpunten en hoe we elkaar met het oog op de toekomst kunnen versterken. Het was een mooie , inspirerende middag die in het teken stond van ons meidenwerk in Amsterdam Oost.

Een mooi voorbeeld van hoe het meidenwerk in de praktijk onder de aandacht wordt gebracht, was het Female Only event vanuit het project “IKBENMEERDANDAT’’ in jongerencentrum JACO. Lees hier het volledige nieuwsbericht Female Only Event – Dynamo Jongeren

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!