Terug
Terug
afbeelding van medewerker

Jade Bruyning

  • Assistent jongerenwerker
  • E: jbruyning@dynamo-amsterdam.nl

Over Jade Bruyning

Maak kennis met Jade

Afgelopen seizoen was de KickOff van het banenproject voor Assistent Jongerenwerkers in samenwerking met de gemeente Amsterdam, het Jongerenpunt en andere maatschappelijke organisaties. Naar aanleiding van deze KickOff hebben 4 talentvolle jongeren een baan weten te bemachtigen binnen Dynamo Jongeren.

Wil je wat korts vertellen over jezelf? (Wie ben je? Korte achtergrond info over jezelf? Wat is je leeftijd?

Ik ben Jade Bruyning, ik ben 26 jaar oud en kom uit Amsterdam. Op dit moment ben ik werkzaam bij Stichting Dynamo Amsterdam als Assistent Jongerenwerker. Ik doe dit werk met veel passie.

Wat houd je bezig in het dagelijks leven?

Ik lees veel en houd me voornamelijk bezig met mijn persoonlijke groei en mental health in het algemeen. Daarnaast houd ik mij ook bezig met muziek en vind ik het leuk om op verschillende manieren creatief bezig te zijn.

Welk leuk feitje over jezelf zou je graag willen delen?

Een leuk feitje is dat ik naast dat ik actief ben als jongerenwerker ook werk als ervaringsdeskundige, waarbij ik aan de hand van mijn persoonlijke verhaal jongeren probeer te inspireren. Voorheen heb ik onder andere gewerkt als ervaringsdeskundige voor ExpEx (vrijwilligersorganisatie) en op het gebied van jongerenschuldhulpverlening bij de Gemeente Amsterdam.

Wat was jouw motivatie om je aan te melden voor het banenproject?

Ik wilde heel graag waardevol werk gaan doen en wist dat ik op deze manier kon bijdragen als rolmodel, het opbouwen van hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten.

In welk gebied ben je nu actief en welke werkzaamheden verricht je?

Ik ben als assistent jongerenwerker actief op IJburg en Zeeburgereiland op locatie Youthside, voorheen in de Jongerenbus bij het skatepark en sinds kort in de Buurtkamer op ZBE. Ik houd mij bezig met talentontwikkeling. Daarnaast verzorg ik elke donderdag mijn eigen activiteit ‘creatieve middag” in Youthside, houd ik me bezig met Info en Advies en verder ben ik ook actief op het IJburgcollege (Jongerenwerk op school). Vanuit Dynamo Info & Advies heb ik samen met mijn collega’s Priscilla en Hajar een lessenprogramma van 5 weken omtrent thema Mentale Gezondheid ontwikkeld genaamd #Speakyourmind. Op het IJburgcollege zijn we op 10 november j.l. gestart met het programma. Mijn ervaringskennis m.b.t. mentale gezondheid heb ik hiervoor ingezet. Betrokken netwerkpartners bij de totstandkoming van #Speakyourmind zijn @Ease, Stichting Open Mind, Zo blijven wij gezond in Oost. Daarnaast doe ik vanuit Dynamo mee aan het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam ’’Hoe ervaringskennis in de jongerenwerkpraktijk kan worden benut bij de ondersteuning van jongeren.’’ Vanuit het lectoraat Youthspot wordt dit onderzocht in samenwerking met jongerenwerkers van verschillende organisaties en studenten die een bijbehorende minor volgen.

Welke boodschap zou je graag nog willen meegeven aan jongeren?

Ook al kom je obstakels tegen in je leven, geef nooit op. Houd vast aan al je dromen en als je je alleen voelt vraag dan altijd om hulp. JE HOEFT HET NIET ALLEEN TE DOEN!

Hoe ziet het jongerenwerk van de toekomst er volgens jou uit?

We leven in een tijd waar veel dingen snel veranderen en onze samenleving wordt meer en meer diverse. Daarnaast speelt social media steeds een grotere rol in het leven van jongeren. Deze ontwikkelingen hebben invloed op hoe we met elkaar omgaan en brengt ook nieuwe problemen met zich mee waar jongeren tegenaan kunnen lopen. Daarom is het belangrijk om nu en in de toekomst ons hierin te blijven verdiepen, om goed aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van jongeren.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!