Terug
Terug
afbeelding van medewerker

Santiago Matthaei

  • Assistent jongerenwerker
  • T: 06 44 37 68 49
  • E: smatthaei@dynamo-amsterdam.nl

Over Santiago Matthaei

Even voorstellen… jongerenwerker Santiago

Van assistent jongerenwerker naar jongerenwerker.

“Tijdens de pandemie was er heel weinig werk. Ik had geen diploma’s, werd niet aangenomen, de 21+-toets haalde ik niet en opleidingen mislukte. Na twee jaar mislukte pogingen kwam ik bij het Jongerenpunt terecht. Mijn contactpersoon daar stuurde mij de vacature ‘assistent jongerenwerker’. Ik meldde me direct aan en werd aangenomen. Ik kreeg een contract van een jaar, welke uiteindelijk verlengd werd. Nu werk ik als jongerenwerker bij Dynamo.”

Geef niet op!
“Dit project is het beste wat me is overkomen, it happened for a reason! Het heeft mijn mentale en fysieke gezondheid verbeterd, gemotiveerd, gepushed en het heeft mij laten zien dat ik wel skills heb. Als jongerenwerker en als ondersteuner in talentontwikkeling. Het heeft mij laten geloven dat ik alles kon, na zoveel afwijzingen heb ik niet opgegeven. Het heeft mij geleerd dat als je struggled en niet zoveel kansen of mogelijkheden ziet, je toch gemotiveerd moet blijven. Als je hard genoeg werkt, kan je het maken. Mijn begeleiding heeft het overigens perfect gedaan. Zonder hen zou ik hier niet zijn.”

Youngsterdam
Santiago is als jongerenwerker ook betrokken bij het project Youngsterdam. Hier voeren jongeren Youngsterdam challenges uit voor hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT). De MDT is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, wetenschap en sport om de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren te stimuleren.

Tot slot kun je bij Santiago ook terecht voor gratis drumlessen in JACO!

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!