Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Nota: Signaleren, verbinden, versterken: Twee jaar jongerenwerk in school in Amsterdam – door Samen voor Jongeren Amsterdam

Nota: Signaleren, verbinden, versterken: Twee jaar jongerenwerk in school in Amsterdam – door Samen voor Jongeren Amsterdam

“Jongerenwerkers merken dat zij verschil kunnen maken voor jongeren die zij niet bereiken op straat of in de jongeren- en buurt­centra. Dat, bovenop de preventieve voordelen en de positieve effecten die scholen merken, biedt kansen voor verdere versterking van het jongerenwerk in school.”

Vanuit Samen voor Jongeren Amsterdam organiseren DOCK, Combiwel, Dynamo, Swazoom en The Mall de Baarsjes al twee jaar op ruim 35 scholen het jongerenwerk. In onze nota: Signaleren, verbinden, versterken: Twee jaar jongerenwerk in school in Amsterdam maken we de balans op. Welke impact maken we? Wat zeggen leerlingen? En wat zouden we nog willen bereiken in de toekomst? Het Jeugdplatform Amsterdam publiceerde onlangs hun advies voor de Gemeente Amsterdam, gebaseerd op gesprekken met leerlingen van scholen waar wij jongerenwerk bieden. Hieruit blijkt o.a. dat jongerenwerk in school aansluit bij behoeften en wensen van leerlingen.

Op 16 februari organiseert Samen voor Jongeren Amsterdam een bijeenkomst over jongerenwerk in school samen met de Gemeente Amsterdam en het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen. Experts en betrokkenen gaan het gesprek aan over deze samenwerking. Het meet- en monitor onderzoek uitgevoerd door Youth Spot, Hogeschool van Amsterdam, wordt gepresenteerd. Ook kijken we gezamenlijk naar de toekomst. Het vindt plaats in Amsterdam, tussen 14.30 en 18.00.  Heb je interesse om hierbij aan te sluiten of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar projectleider jongerenwerk in school Sarah Limburg. Er is beperkt plek dus wees er snel bij.

 

Lees hier de Nota Signaleren, verbinden, versterken: Twee jaar jongerenwerk in school in Amsterdam.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!