Terug
Terug

OVER ONS

Over Ons

Hallo! Even voorstellen.

Dynamo is een non-profit organisatie die zich inzet voor inwoners in Amsterdam. Ons team van jeugd en jongerenwerk doet dat speciaal voor jou als jonge inwoner. Amsterdam-Oost is leuk, maar wij doen er alles aan om het voor jou nog leuker te maken! Door workshops, trainingen en events te organiseren en zelfs een eigen informatie en advies punt voor jongeren.

Dynamo Jeugd & Jongerenwerk

Wij zijn als professioneel jeugd & jongerenwerk partner van de jeugd in Oost. Wij willen jongeren alle kansen bieden die nodig zijn voor een goede ontwikkeling in een veilige en stimulerende omgeving. Onze focus ligt hierbij op het begeleiden van jeugd en jongeren die (extra) steun nodig hebben bij het volwassen worden in de samenleving. Dit doen we met een mix van verschillende methodieken; Brede Talentontwikkeling, Groepswerk, Individuele begeleiding, Ambulantwerk en Informatie & Advies.

Elke dag zetten zo’n 30 kinder- tiener- en jongerenwerkers zich met passie en professie in. Dit doen wij samen met een breed netwerk aan partners rondom gezinnen, onderwijs, jeugdzorg, vrijetijdsbesteding, buurtbewoners en veiligheid.

Wij geven aandacht aan de volgende onderwerpen: binding aan de samenleving, participatie, (talent)ontwikkeling, vorming, educatie, gedragsbeïnvloeding, identiteitsvorming, eigen kracht, weerbaarheid, overlastbestrijding, ontmoeting, sociale contacten, polarisatie, uitsluiting, zinvolle en motiverende vrijetijdsbesteding.

Met diverse programma’s sluiten we aan bij verschillende doelgroepen in geheel Amsterdam Oost:

  • Aansluitend aan de Talententent (ons programma Brede Talentontwikkeling voor kinderen in samenwerking met PO-scholen en buurtpartner)
  • is er voor de tieners een speciale club: Club Junior
  • Voor de doelgroep 15-18 jaar, met een uitloop tot 23 jaar, is er Dynamo Jongerenwerk in samenwerking met Ambulant Werk en Info en Advies.

Professioneel Jeugd en Jongerenwerk

Dynamo Jeugd en Jongerenwerk is aangesloten bij het HVA-lectoraat Youthspot. Youthspot levert een bijdrage aan de professionalisering van het grootstedelijke jongerenwerk.
Wij werken met gediplomeerde en gekwalificeerde professionals. Zij krijgen regelmatig bijscholingen, trainingen en bezoeken informatieve bijeenkomsten.

Samen met peers, vrijwilligers, stagiaires, assistent jeugdwerkers, zzp-ers, formele en informele partners, en last but not least, jij als jeugd of jongeren, maken we ons sterk voor jeugd in Amsterdam Oost.

Dynamo beweegt tot mee doen!  

Dynamo vindt het belangrijk dat alle bewoners op eigen kracht mee kunnen doen in hun omgeving. Wij zijn er om bewoners te stimuleren en ondersteunen om actief deel te nemen aan de samenleving, zodat niemand aan de kant hoeft te staan.

Iedereen is welkom

Kijk voor meer informatie over Dynamo opwww.dynamo-amsterdam.nl

Contact

Voor meer informatie over het Jeugd- en Jongerenwerk van Dynamo kunt u contact opnemen met:

Oscar Bodelier  Teamleider
Tel: 020-46 20 369 / 06-13 86 03 90
Mail: obodelier@dynamo-amsterdam.nl
Facebook: Oscar Bodelier Dynamo
Twitter: oscardynamo020

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!