Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Vernieuwde podcast studio in Jav’Art
Podcast

Vernieuwde podcast studio in Jav’Art

Het is eindelijk zover! Jongerencentrum Jav’art in de Indische Buurt heeft een tienerruimte omgetoverd tot een professionele podcast studio met alles erop en eraan. Collega Graciano vertelt hoe het idee is ontstaan.

‘’Onze kracht ligt in hoe wij communiceren met de jeugd. Dit willen we vastleggen en iedereen laten zien,’’ aldus jongerenwerker Graciano Loswijk.

In een persoonlijk gesprek legt hij uit hoe het idee is ontstaan om een geheel nieuwe podcast studio te bouwen in Jav’art. Vaak werd er van buitenaf bewondering geuit over de zichtbare sterke band tussen de jongeren en de jongerenwerkers. De manier van communiceren is een belangrijke sleutel die deuren opent om jongeren uit te nodigen voor een interessant gesprek. Het idee om podcasts op te nemen is hieruit voortgevloeid en de eerste stappen waren al genomen.

Zo praten wij

In 2018 is Jav’art begonnen met de podcast “Zo praten wij’’. Er zijn een aantal afleveringen met jongeren opgenomen, onder meer over het thema Geld, over de bewustwording van geld als je het huis uit gaat en op eigen benen komt te staan. Daarnaast zijn er ook interessante gesprekken geweest over het meidenwerk.

Tijdens het proces bleek dat er behoefte was aan een vaste podcastruimte, waar jongeren in samenwerking met het jongerenwerk in de toekomst gebruik van kunnen maken. Vorig jaar zijn er serieuze stappen gezet om een tienerruimte om te toveren tot een super trendy podcast studio. Nu, anno 2022, is-ie er! Een mooie studio waar we trots op mogen zijn. Het doel is dat jongeren en jongerenwerkers met elkaar in gesprek kunnen gaan over allerlei topics die zich afspelen in hun leefwereld en vooral authentiek blijven. Aan tafel jezelf kunnen en durven zijn is het uitgangspunt. Recentelijk is er een opname geweest met jongeren van 10 jaar geleden en een opname met meidenwerkers onderling.

Binnenkort zijn deze afleveringen te zien op onze socials!

 

 

 

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!