Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Pride Oost: kleurig feest op het Javaplein
Pride

Pride Oost: kleurig feest op het Javaplein

Woensdag 2 augustus 2023 vond opnieuw het kleurigste straatfeest van Amsterdam plaats. Rondom het voormalige Badhuis op het Javaplein werd het extra feestelijk dit jaar vanwege het 10-jarig jubileum. Met diverse muziek-, dans- en spoken-word optredens op twee podia rondom het Badhuis, allerlei informatie- en eetkraampjes en diverse activiteiten voor jong en oud.

Iedereen kon zichzelf zijn, ongeacht gender, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, validiteit, etniciteit, enzovoort. Samen vierden we de veelzijdige diversiteit van Oost. En dat al voor de tiende keer.

Net als voorgaande jaren ging de TransPride Walk vooraf aan het feest. De feestelijke optocht vertrok via de Eerste van Swindenstraat en de Javastraat naar het Javaplein. Wethouder Touria Meliani en Jan-Bert Vroege, lid van het dagelijks bestuur van Oost, liepen ook mee. Eenmaal op het Javaplein verzorgden Jan-Bert Vroege en Touria Meliani, samen met Dolly Bellefleur die de presentatie op zich nam, de officiële opening van de 10e editie van Pride Oost. Daarna barstte het feest met o.a. DJ’s van Dynamo Jongeren los. Op het Badhuispodium en het Superettepodium waren veelzijdige en veelkleurige acts en ook dit jaar was er weer een spetterende eindact.

Naast de optredens was het smullen en plezier beleven. Een duik in de ballenbak van Camperbaas, genieten bij een van de vele eetstands of het vergaren van meer informatie bij o.a. de infostand van Dynamo Jongeren.

Kortom, Pride Oost was ook dit jaar een groot succes & Dynamo Jongeren was met trots weer aanwezig!

Voor meer informatie:
Sheila Keijer
skeijer@dynamo-amsterdam.nl

 

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!