Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Start Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren in Zuidoost en Oost in 2021

Start Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren in Zuidoost en Oost in 2021

Start Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren in Zuidoost en Oost in 2021

Swazoom Welzijn in Amsterdam Zuidoost en Dynamo in Amsterdam Oost

Swazoom Welzijn en Dynamo hebben onlangs samen met Stichting Alexander het goede nieuws ontvangen dat zij gezamenlijk kunnen starten met de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Dit goede nieuws is vanuit Swazoom Welzijn belangrijk voor jongeren uit Amsterdam Zuidoost en vanuit Dynamo voor jongeren uit Amsterdam Oost.

500 jongeren

Voorafgaande aan onze gezamenlijke aanvraag, heeft Dynamo Jeugd en Jongerenwerk meegedaan aan de proeftuin MDT. Het succes van de proeftuin krijgt nu een vervolg waarbij Swazoom Welzijn en Dynamo de handen in een geslagen hebben om nog meer jongeren te laten participeren in MDT. Zo’n 500 jongeren bieden we de komende 2 jaar een traject aan.

Youngsterdam

Om de MDT beter onder de aandacht te kunnen brengen van de jongeren is gekozen voor de hippe titel Youngsterdam. De bedoeling van Youngsterdam is dat jongeren de mogelijkheid krijgen om op eigen initiatief activiteiten te organiseren. Dit zijn activiteiten in de vorm van ‘challenges’ waarin zij hun mogelijkheden verkennen en hun ideeën voor een sociale activiteit ontwikkelen, onder begeleiding van jongerenwerkers (coaches).

Youngsterdam biedt jongeren dus een hands-on leerervaring en ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun zelf bedachte acties uit te voeren. De jongeren sluiten deze MDT af met een eindpresentatie waarbij ze een competentiepaspoort krijgen in de vorm van een certificaat, en badges voor alle challenges die ze hebben uitgevoerd.

Verbeteren vaardigheden en kansen

Swazoom Welzijn en Dynamo zien de meerwaarde voor jongeren uit Amsterdam Zuidoost en Oost omdat jongeren de mogelijkheid krijgen om hun vaardigheden te ontdekken en/of te versterken. Hiermee komen jongeren beter beslagen ten ijs op school, thuis leefomgeving en hun toekomstige carrière.

Swazoom Welzijn en Dynamo

Swazoom Welzijn en Dynamo zullen in 2021 op de website van Youngsterdam meer informatie publiceren over hoe jongeren zich kunnen aanmelden.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!