Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Een geslaagde stedelijke conferentie meidenwerk!
Dynamo girls Meidenwerk

Een geslaagde stedelijke conferentie meidenwerk!

Op donderdag 23 september 2021 kwamen meidenwerkers van verschillende Amsterdamse (meidenwerk) organisaties bij elkaar tijdens de stedelijke conferentie meidenwerk.

De dag begon met een korte Strijders theaterworkshop door Ozlem Solmaz van Dock. Daarna ging iedereen in kleine groepjes uiteen voor een verdiepend gesprek aan de hand van een aantal vragen op o.a. het gebied van samenwerking tussen organisaties, de expertise van meidenwerk en thema’s die spelen onder meiden.

Na een heerlijke lunch werd er vanuit het actiecentrum seksuele intimidatie en geweld een presentatie gegeven over het onderzoek “van straatintimidatie tot seksueel misbruik” het perspectief van meisjes en jonge vrouwen op seksuele grensoverschrijdende situaties. Daarna werden er verschillende workshops aangeboden, zowel leerzaam en informatief als leuk en ontspannen.

Ook was de politie aanwezig met een echte escape bus! Met deze bus wil de politie op een ludieke manier jongeren meer bewust maken van de risico’s die ze online lopen. Meer info via escaperoom.digitale-opsporing.amsterdam@politie.nl
De dag werd afgesloten met een borrel. Het was een dag vol verbinding, inspiratie en kennisoverdracht!

Deze conferentie werd georganiseerd door het projectteam Stedelijke visie meidenwerk waar Dynamo onderdeel en opdrachtgever van is. De andere deelnemende organisaties zijn: Gemeente Amsterdam, Swazoom, Elance Academy, Dock, Combiwel, PerMens en The Mall.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!