Terug
Terug

Talent ontwikkelen op jonge leeftijd

Wij van Dynamo Jongeren zijn ervan overtuigd dat iedereen ergens in uitblinkt. Daarom zetten wij ons in voor talentontwikkeling onder kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar. Dat doen we door je te helpen jouw talent verder te ontwikkelen, of als je nog niet weet wat jouw talent is deze te ontdekken. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om dit te doen. Met verschillende workshops en leuke activiteiten krijg jij de kans om uit te blinken in hetgeen waar jij goed in bent.

Ontdek je talent

Ben jij er nog niet helemaal uit wat jouw talent is? Dat is geen probleem! Wij helpen jou om dit te ontdekken zodat je dit verder kunt ontwikkelen. Wij helpen je met je talent zoeken in de breedste zin van het woord. Talenten liggen er namelijk wel in iedere branche. Of je nou topsporter wilt worden, de vetste video’s in elkaar wilt zetten of de sterren van de hemel kan koken: wij stimuleren jou om je talent verder te ontwikkelen zodat je alles eruit kan halen wat erin zit.

Talentontwikkeling voor jongeren

Wij vinden het enorm belangrijk dat iedereen de kans krijgt zijn of haar talent te ontdekken en ontwikkelen. Maar wat is talentontwikkeling eigenlijk? Bij Dynamo Jongeren gaat talentontwikkeling over ontdekken waar jij in uitblinkt en wat je nodig hebt om hier verder in te groeien. Dit kan al op zeer jonge leeftijd, maar ook als jongvolwassene. In onze drie programma’s Talententent, Club Junior en Dynamo Jongerenwerk voor verschillende leeftijdsgroepen van 4 tot 23 jaar wordt er dan ook uitvoerig aandacht besteed aan talentontwikkeling van kinderen en jongeren.

We vertellen je er hieronder nog veel meer over! Je kunt je natuurlijk ook meteen aanmelden of eens binnenwandelen bij een van onze jongerencentra in Amsterdam-Oost.

Talententent

Hoe eerder je je talent ontdekt, hoe sneller je deze kan ontwikkelen. Talentontwikkeling is voor een kind dus erg belangrijk. Daarom hebben wij in samenwerking met primair onderwijs-scholen en buurtpartners een speciaal programma voor basisschoolleerlingen opgezet. Door kunstzinnige en sportieve activiteiten te organiseren geven we kinderen de kans om hun talent te ontdekken.

Talentontwikkeling komt op de basisschool natuurlijk wel aan bod, maar wij bieden deze kans ook in de vakantie en hun vrije tijd. Met activiteiten op het gebied van Kunst & Cultuur, Media & Communicatie, Natuur & Techniek, Burgerschap & Beroepsoriëntatie en Sport krijgt ieder kind de kans op het vinden van zijn/haar talent. Natuurlijk ligt de focus bij Talententent op de talentontwikkeling van de leerlingen, maar het is vooral ook heel leuk.

Waar kun je talent voor hebben?

Bij het hebben van een talent denk je al vaak aan zingen, acteren of sporten op hoog niveau. Toch zijn er nog veel meer gebieden waarop jij een talent kan hebben. Niet iedereen is namelijk goed in zingen, acteren of sporten, maar wel iedereen heeft een talent. Als jij de kans krijgt om dit te ontdekken en daarin te groeien zal je merken dat ook jij één of zelfs meerdere talenten hebt. Maar wat zijn dan nog meer voorbeelden van talenten?

Muzikaal talent

Gaat jouw hart sneller kloppen van muziek? Wie weet ligt jouw talent dan wel hier! Van zingen, tot instrumenten bespelen of zelfs je eigen muziek produceren: in de muziekwereld kan je deze talenten goed benutten. Met verschillende soorten workshops kun jij aan je skills werken en met de hulp van echte professionals wordt het verder ontwikkelen van je talent nog leuker. Met de beschikking tot professionele studio’s en oefenruimtes zie je hoe het er in de muziekwereld echt aan toe gaat. Mocht je hier dus ooit professioneel mee aan de slag gaan ben je helemaal klaargestoomd voor het echte werk.

 

Sporttalent

Wie weet ben jij wel heel goed in een bepaalde sport en kan jij hierin uitblinken. Bij Dynamo Jongeren krijg je de kans om verschillende sporten te proberen om te ontdekken. En mocht je in een bepaalde sport heel goed zijn dan helpen wij je verder dit talent te ontwikkelen. Maar in de sportwereld liggen nog veel meer talenten buiten het sporten. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren of begeleiden van sportactiviteiten. Hiervoor hebben we zelfs verschillende cursussen zodat jij hier later zelfs je werk van kunt maken.

 

Sporttalent

Mediatalent

In de media is genoeg werk te vinden en daarom ideaal om je verder in te ontwikkelen. Zo kan je misschien wel heel goed acteren of presenteren, maar ook achter de camera is talent nodig. Wie weet ben jij wel heel handig met een camera of kan je editen als een pro. Bij ons krijg je de kans om dit te ontdekken en wie weet zie jij één van jouw producties wel terug op ons YouTube kanaal Youngster.

 

Mediatalent

Culinair talent

Kan jij met plezier uren in de keuken staan? Wie weet word jij later dan wel een topchef. Met verschillende kookworkshops leer jij heerlijke gerechten op tafel te zetten. Geen kant-en-klare hap maar een echt verse maaltijd. Daarom leer je ook koken met gezonde, verse producten en dit proef je. Gelukkig mag je je eigen creatief ook zelf opeten. Dat maakt het natuurlijk nog leuker. Ook kan je ieder jaar mee doen met de kookwedstrijd Club Junior Masterchef.

 

Culinair talent

Nog meer talenten

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar jij in kan uitblinken. Misschien ben je wel enorm goed in het organiseren van feesten en events of wil jij graag een keer je eigen film regisseren. Maar ook eigen idee mogen altijd worden ingebracht. Wil jij jouw talent inzetten en heb je een te gek idee? Dan willen wij je alleen maar stimuleren om dit door te zetten en helpen wij je misschien zelfs wel met een locatie of budget. Hoe gaaf zou het zijn als jij van jouw droom werkelijkheid kan maken?

Hoe ontstaat talent?

Talent ontstaan niet zomaar van de ene op de andere dag. Het is een aangeboren kwaliteit die je van nature meekrijgt. Dat betekent echter niet dat je iets meteen op hoog niveau kan. Je ontdekt pas dat je ergens talent voor hebt als je iets vaker hebt gedaan en de kans krijgt om dit te ontwikkelen. Voordat jij je talent optimaal benut, gaat daar dus eerst een hoop kennis en ervaring aan vooraf. Iets waar wij jou graag mee willen helpen. Liep jij dus met de vraag of je talent kan ontwikkelen, dan is het antwoord ja. Als jij ergens aanleg voor hebt dat zal je deze kwaliteit steeds verder kunnen ontwikkelen. Wij geven jou de mogelijkheid en ondersteuning om dit te doen en zo het beste in jezelf naar boven te halen.

Waarom is talentontwikkeling belangrijk?

Talent ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling. Het heeft dus een grote invloed op jouw ontwikkelingsproces. Daarbij wordt jouw talent later wel je beroep of kan je je talent inzetten in je werk. Het is dus niet alleen heel leuk om je talent verder te ontwikkelen, maar het is ook een investering in je toekomst. Door al vroeg te beginnen met talentontwikkeling komen de talenten van kinderen en jongeren eerder naar boven. Met de juiste begeleiding krijgen zij zo de kans om uit te blinken.

Ontwikkel nu jouw talent

Denk jij nou vaak: ‘Wat zijn mijn talenten?’ Dan wordt het tijd om deze samen met ons te ontdekken. Wij helpen graag alle jongeren in Amsterdam die gemotiveerd zijn om hun talent te ontdekken of verder te ontwikkelen. Meld je daarom nu aan bij Dynamo Jongeren en wordt een echte ster in jouw talent! Mocht je verder nog vragen hebben dan mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!