Terug
Terug

Vakantie activiteiten Amsterdam

Ben je op zoek naar leuke vakantie activiteiten in Amsterdam? Bij Dynamo Jongeren organiseren we tijdens de schoolvakanties verschillende leuke en leerzame activiteiten voor jongeren en kinderen. Benieuwd wat er voor leuks te doen is? Lees dan snel verder of meld je direct aan bij Dynamo Jongeren in Amsterdam.

Vakantieactiviteiten Amsterdam

Tijdens de schoolvakanties doen wij ons uiterste best om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Ook als je niet op vakantie gaat, kan je een fantastische vakantie beleven. Daarom bieden wij in de vakantieperiode speciale activiteiten aan voor jongeren en kinderen. Zo toveren we bijvoorbeeld onze jongerencentra om in een disco, spookhuis of escape room. Ook organiseren we voetbaltoernooien, gaan we dagjes weg en doen we nog veel meer leuke dingen. Je hoeft je in ieder geval nooit meer te vervelen in je vakantie!

Vakantieactiviteiten Amsterdam

Wat is Dynamo Jongeren?

Dynamo is een non-profit organisatie die zich inzet voor de inwoners van Amsterdam. Dynamo Jongeren bestaat uit een team van Jeugd & Jongerenwerk en is er speciaal voor jou als jonge inwoner. Amsterdam-Oost is natuurlijk altijd al een levendig stadsdeel, maar wij doen er alles aan om het voor jou nog leuker te maken. Dat doen we dus door verschillende activiteiten te organiseren. In de vakanties, maar ook de rest van het jaar. Zo organiseren we workshops, trainingen, events en hebben we zelfs een eigen informatie en advies punt voor jongeren. Alles zodat jongeren alle kansen krijgen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling in een veilige en stimulerende omgeving. En zo ontmoet je ook nog eens leuke mensen én beleef je een toffe vakantieperiode.

Vakantieactiviteiten

Onze activiteiten zijn voornamelijk voor jongeren die niet op vakantie gaan en toch een geweldige tijd willen hebben. Daarvoor hoef je namelijk helemaal de stad niet uit, want bij Dynamo Jongeren organiseren we dagelijks leuke vakantie activiteiten in Amsterdam. Je zal je dus zeker niet vervelen. Mocht je nou wel op vakantie gaan, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om mee te doen met onze activiteiten. Zo heb je ook in de tijd dat je wel in Amsterdam bent een onvergetelijke tijd.

Meivakantie activiteiten

De meivakantie is een heerlijke periode voor jou als jonge Amsterdammer. Even geen school en met een beetje mazzel is het deze periode ook nog eens heerlijk weer buiten. In de meivakantie zal Dynamo Jongeren dan ook veel activiteiten buiten organiseren. Denk aan een voetbaltoernooi of een dagje naar een pretpark zoals de Efteling of Walibi. Mocht je dus geen plannen hebben in de meivakantie dan zal je zeker niet stil hoeven te zitten.

Zomervakantie activiteiten Amsterdam

De zomervakantie staat bij Dynamo Jongeren helemaal in het teken van plezier. Er staan namelijk meerdere jongeren- en  kinderactiviteiten in Amsterdam gepland in de zomervakantie. Natuurlijk genieten we allemaal volop van het mooie weer en dus zullen de meeste activiteiten lekker buiten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan sport en spel zoals voetbal of golf. En natuurlijk gaan we in de zomervakantie ook lekker zwemmen, want niets is lekkerder dan een duik in het koude water nemen als het zonnig is. Dus of je nou op zomervakantie gaat of gewoon lekker in de stad blijft: er zijn genoeg activiteiten in Amsterdam om je deze zomervakantie geen seconde te vervelen.

Zomervakantie activiteiten Amsterdam

Herfstvakantie activiteiten

Natuurlijk is Dynamo Jongeren er ook voor jou in de herfstvakantie met verschillende jongeren- en kinderactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een dag met ze alle naar de bioscoop of zwemmen in het Tikibad. Natuurlijk zullen er wel meer binnen activiteiten zijn in de herfstvakantie, maar dat mag de pret niet drukken. We organiseren namelijk genoeg leuke activiteiten in onze jongerencentra. Zo toveren we bijvoorbeeld een Dynamo buurthuis in Amsterdam om tot escaperoom of tienerdisco en geven we verschillende leuke workshops.

Kerstvakantie activiteiten

De kerstvakantie is misschien wel één van de leukste vakanties van het jaar. Met al die feestdagen vliegt de tijd voorbij. Weet jij niet zo goed wat je op de overige vakantiedagen kan doen? Ook dan kan je natuurlijk weer bij Dynamo Jongeren terecht. Ook dan worden er namelijk weer genoeg leuke jongeren- en kinderactiviteiten in Amsterdam georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een dagje skiën of snowboarden in Snow World of een paar uur springen bij Jump XL. Ook zullen er natuurlijk verschillende feestelijke activiteiten plaatsvinden rondom kerst en nieuwjaar.

Kerstvakantie activiteiten

Welke activiteiten zijn er?

Gedurende alle schoolvakanties worden er dagelijks leuke activiteiten voor jongeren georganiseerd. Tijdens de vakanties kan je voor het meest actuele activiteitenschema onze Instagram of Facebook pagina bekijken. Hier delen we regelmatig voor welke activiteiten jij je kan aanmelden. Je kan ons ook altijd even een berichtje sturen via één van onze social media kanalen of contact met ons opnemen via het contactformulier. Een jongerenwerker zal je dan verder helpen.

Hoe kan je meedoen met de activiteiten in de vakantie?

Als je lid bent van Dynamo Jongeren (dat is gratis!), dan kan je meedoen met al onze activiteiten. Je kan je gemakkelijk aanmelden bij de jongerenwerker die de activiteit organiseert. Dit wordt natuurlijk bij iedere activiteit aangegeven. Aangezien er voor de meeste activiteiten maar beperkt plek is, moet je er soms snel bij zijn. Als Dynamo lid zijn de meeste activiteiten zelfs geheel gratis. Voor sommige activiteiten zoals een dagje karten of wipe out vragen we een kleine eigen bijdrage, maar dat wordt allemaal heel duidelijk aangegeven.

Hoe oud moet je zijn om mee te doen met onze vakantieactiviteiten?

Bij Dynamo Jongeren organiseren we verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren van 9 tot 23 jaar. De meeste activiteiten zijn vanaf 12 jaar, maar we organiseren ook kinderactiviteiten in de zomervakantie voor kinderen in Amsterdam vanaf 9 jaar. Daarnaast zorgen we dat verschillende leeftijdsgroepen worden opgesplitst. Zo zal je dus altijd met leeftijdsgenootjes meedoen met een activiteit. Grote kans dus dat je er nog een leuke vriendschap aan overhoudt. Daarnaast organiseren we ook activiteiten voor jongeren vanaf bijvoorbeeld 15 jaar. Denk hierbij aan strandfeestjes of een dag naar een pretpark. Er is dus genoeg te doen voor Amsterdamse jongeren van alle leeftijden.

Waar vinden de activiteiten plaats?

In veel gevallen zal een binnen activiteit plaatsvinden in een buurthuis voor jongeren. Hier worden ook buiten de vakanties om verschillende activiteiten georganiseerd. Activiteiten die buiten plaatsvinden, zoals een voetbaltoernooi, zullen vaak op andere locaties in Amsterdam-Oost plaatsvinden. Mochten we nou een activiteit organiseren buiten Amsterdam, zoals een dagje naar de Efteling, dan regelen wij ook het vervoer vanuit de stad. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over de locatie.

Voorbeelden van onze vakantieactiviteiten

Hoewel sommige activiteiten maar één keer plaatsvinden, hebben we natuurlijk ook verschillende vakantie activiteiten die (bijna) iedere vakantie weer terugkomen. Om je vast een idee te geven van de vakantieactiviteiten die wij organiseren, hebben we hieronder vast wat voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Dagje naar het pretpark

Ben jij gek op spanning en sensatie? Dan wil je vast wel met Dynamo en leeftijdsgenoten mee naar een pretpark! Wij verzorgen regelmatig een dagje naar een te gek pretpark in Nederland. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat we sprookjes ontdekken in de Efteling of de spannende attracties opzoeken in Walibi. Het enige wat jij hoeft te doen is in de bus te stappen en van deze fantastische dag te genieten.

Zwemmen

In de zomervakantie willen we vaak maar één ding: zwemmen. Daarom organiseren we vanuit Dynamo Jongeren ook regelmatig een dagje naar het zwembad. Met een gezellige groep leeftijdsgenootjes vertrekken we richting een heerlijk openluchtzwembad. Tijd om af te koelen!

Tikibad zwemparadijs

Ook in de herfst en de winter kunnen we gewoon zwemmen. Zo organiseren we bijvoorbeeld ook wel eens een dag naar het Tikibad. Weer of geen weer: in dit zwemparadijs is het altijd een feestje om te zwemmen. Pak je zwemkleding dus maar alvast in!

Bioscoop

Is er net een hele vette film uit die je graag wilt zien? Sluit je dan aan bij Dynamo Jongeren. Iedere vakantie gaan we wel met ze allen naar de bioscoop. Een gezellig uitje dat we natuurlijk helemaal compleet maken met popcorn en goed gezelschap.

Voetbaltoernooi

Ben jij gek op voetbal? Doe dan mee met een voetbaltoernooi van Dynamo. Een leuke en sportieve activiteit die je tijdens de vakantie lekker bezighoudt. Wie weet ben jij straks wel de topscoorder van team Dynamo.

Sportdagen

Is voetbal niet zo jouw ding, maar houd je er wel van om lekker in beweging te zijn. Dan organiseren we natuurlijk ook andere sportdagen. Probeer bijvoorbeeld een keer een sport zoals golf of basketbal. Zo kan je verschillende sporten proberen en kijken wat je leuk lijkt. Wie weet ontdek je zelfs een verborgen talent.

Workshops (koken, rappen, beats, DJ en meer)

Wil je je vrije tijd in de vakantie goed benutten en wat bijleren? Ook dat kan bij Dynamo. We organiseren namelijk ook verschillende workshops. Dit kan variëren van een workshop koken tot een rap workshop.

Feestjes

Vakantie is natuurlijk genoeg reden voor een feestje. Zo kan het zomaar zijn dat we het jongerencentrum bij jou in de buurt omtoveren tot tienerdisco. Ook in de zomervakantie organiseren we een te gek feest: namelijk op het strand. Dans op de leukste hitjes en geniet van het lekkere weer.

Wat kost het om mee te doen met de vakantieactiviteiten?

Omdat wij bij Dynamo Jongeren vinden dat iedereen gelijke kansen verdient, organiseren wij veel gratis jongeren- en kinderactiviteiten in Amsterdam. Op deze manier krijgt iedereen de kans om mee te doen. Bij Dynamo is namelijk iedereen welkom.  Voor sommige activiteiten, zoals karten of een dag naar pretpark, vragen we een kleine bijdrage om deze activiteit mogelijk te maken.

Youngsterdam

Youngsterdam is een project van Dynamo en Swazoom. Heb jij een goed idee waarmee je Amsterdam wilt verbeteren? Dan is Youngsterdam de plek voor jou. Iedereen is ergens goed in, en wij zijn ervan overtuigd dat iedereen in Amsterdam daarom iets voor een ander kan betekenen. Een ‘Challenge’: iets nieuws proberen, dat is altijd een uitdaging. Heb jij een challenge? Dan kunnen wij je helpen. Wij koppelen jou en je challenge aan mensen of een organisatie. Bekijk onze challenge pagina voor inspirerende voorbeelden of verras Youngsterdam met je eigen idee en meld je direct aan.

Activiteiten voor jongeren in Amsterdam

Buiten de vakanties om, organiseert Dynamo Jongeren nog veel meer jongeren-activiteiten in Amsterdam. Denk aan toffe workshops, het ontdekken van je talent of sport en spel. Benieuwd naar alle jongeren- en kinderactiviteiten in Amsterdam-Oost? Bekijk dan onze activiteitenpagina of bekijk hieronder een paar voorbeelden.

Sporten voor jongeren

Ben jij tussen de 10 en 23 jaar en wil jij fit worden of blijven? Dynamo biedt verschillende sporten voor jongeren. Wordt bijvoorbeeld weerbaarder bij onze kickbokslessen of train in teamverband tijdens ze (zaal)voetbaltraining. Misschien weet je nog helemaal niet wat je leuk vindt en wat je wilt doen. Dan kan je bij Sport Mix verschillende sporten uitproberen, zoals basketbal, volleybal en nog veel meer.

Muziek

Ben jij gek op muziek en wil jij je muzikale talenten ontdekken of verbeteren? Dan hebben we ook een uitgebreid aanbod aan muzieklessen.

 • DJ workshop: Leer beatmatchen, mixen, scratchen, effecten en beatjugglen. Je krijgt individueel les op de DJ club set van Pioneer (CDJ 2000 NX2).
 • Beatsworkshop: Produceer je eigen beats met behulp van professionele software.
 • Rapworkshop: Tijdens deze cursus krijg je hulp bij het schrijven van lyrics, stage performance en het maken van een track. Wil jij je tracks live spitten op het podium? Meld je aan!
 • Studio sessie: Ga onze professionele studio in en neem je eigen tracks op!
 • Jamsessie: Bespeel live instrumenten tijdens onze jamsessies. Er zijn instrumenten aanwezig, waaronder een bas, gitaar, keyboard en drums en percussie. Je hoeft niet zelf een instrument mee te nemen. Alle muziekstijlen zijn welkom, dus kom langs en jam met ons mee!
 • Drumles: Wil jij de basis van drummen leren & samen met andere muzikanten muziek maken? Daarnaast krijg je info & advies over hoe jij je als muzikant kan profileren in de online wereld.

Chill time

Zoek je een fijne plek om even te ontspannen of gezellig samen te komen met leeftijdsgenoten? Dan ben je natuurlijk altijd vrijblijvend welkom in één van onze jongerencentra tijdens chill time. Hier vind je onder andere een Playstation, Nintendo Switch, pingpongtafel, beamer voor filmavonden en nog veel meer. Ook organiseren we verschillende activiteiten zoals koken, skaten en creatieve activiteiten. Kom gewoon eens binnen en bepaal zelf wat je wilt doen.

Chill time

Dans

Altijd al je dans skills willen ontdekken of verbeteren? Onze professionele danscoaches geven les in afro dance, breakdance en modern jazz. De lessen worden gegeven in groepsverband en je wordt ingedeeld met jongeren van jouw leeftijd.

Dans

GOOD4U

Heb je ondersteuning nodig bij jouw huiswerk of ben je op zoek naar een rustige plek om te werken? Dan is GOOD4U er voor jou. Bij GOOD4U bieden we voornamelijk huiswerkondersteuning, maar we kunnen nog veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan citro training of leren debatteren. Daarnaast werken we ook aan je zelfvertrouwen en je persoonlijke groei en ontwikkeling. Waar je ook hulp bij nodig hebt, bij Dynamo bieden we coaching en begeleiding op maat. Bekijk hier op welke locaties je terecht kan voor onze GOOD4U huiswerkbegeleiding.

GOOD4U

Informatie en advies

Bij Dynamo snappen we dat er als jonge Amsterdammer ontzettend veel op je af komt. Daarom kan je bij ons altijd terecht voor Info & advies. Of het nou vakantie is of niet, onze jongerenwerkers staan voor je klaar. Of je nou een hele korte vraag hebt waar je het antwoord niet kan vinden of je een moeilijke vraag hebt die meer tijd en aandacht zal kosten, je kan er mee bij ons terecht. Hieronder vind je enkele voorbeelden van onderwerpen waar wij je mee kunnen helpen.

 • Geld
  Als je jong bent moet je nog veel leren. Met geld omgaan hoort hier ook bij. Wij geven je advies over hoe je hier het beste mee om kunt gaan om niet in de problemen te komen. Ook als je hulp bij schulden nodig hebt staan we voor je klaar.
 • Drugs en verslaving
  Bij een verslaving denk je misschien snel aan drugs, maar er zijn nog een tal van andere verslavingen waar jij als jongvolwassene mee kan kampen. Wil je meer informatie over verslavingen? Onze jongerencoaches staan voor je klaar.
 • Recht
  Je kan met verschillende vragen of problemen bij ons terecht. Zo kan het zijn dat je in aanraking bent geweest met de politie, je zelf aangifte wilt doen of misschien ben je wel in aanraking gekomen met discriminatie. Wij zijn er voor advies.
 • Wonen
  Ben je op zoek naar een woning? Dan kunnen wij je bijvoorbeeld helpen met het vinden van een woning en praktische zaken zoals het doornemen van het huurcontract en het in kaart brengen van de maandelijkse kosten.
 • Jonge ouders
  Als je al jong vader of moeder wordt, kan dat een zware periode zijn. Voor de geboorte, maar ook zeker daarna, komt er enorm veel op je af. Wij kunnen je hulp bieden door bijvoorbeeld te zoeken naar een woning of het op orde krijgen van je financiën.
 • Vrije tijd
  Heb jij veel vrije tijd over, maar weet je niet zo goed wat je kan gaan doen? Onze coaches helpen je zoeken naar bijvoorbeeld een sport die je leuk lijkt of naar andere activiteiten die passen bij jou.
 • School
  Heb je problemen op school? Bij onze coaches kan je altijd terecht met je problemen. Ook als je moeite hebt met je studiekeuze kunnen wij een helpende hand bieden.
 • Seksualiteit
  Heb je vragen over seksualiteit? Bij ons kan je in een vertrouwde omgeving terecht met al je vragen.
 • Gezondheid
  Je kan bij onze jongerencoaches ook altijd terecht met vragen over je gezondheid. Denk aan lichamelijke veranderingen, sporten, eetstoornissen of verslavingen bij jongeren.
 • Hulp
  Kamp jij met heftige problemen zoals een depressie? Wij kunnen je adviseren en eventueel vertellen waar je terecht kan.
 • Stage en werk
  Ben je op zoek naar stage of werk, maar heb je geen idee hoe een sollicitatie in elkaar zit of hoe je een goed CV maakt? Ook dan staan we voor je klaar.
Informatie en advies

Word lid en doe mee met onze vakantieactiviteiten

Wil jij nou mee doen met één van onze te gekke vakantieactiviteiten? Meld je dan direct gratis aan en je hebt direct genoeg gratis activiteiten om uit te kiezen. Wil je meedoen aan één van onze reguliere activiteiten of heb je nog vragen? Wordt dan nu lid of neem contact met ons op via het contactformulier.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!