Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Vijfde editie De Dappercup trekt 600 bezoekers
Dappercup Voetbal

Vijfde editie De Dappercup trekt 600 bezoekers

Op zondag 9 oktober werd het Dapperplein omgetoverd tot een heus straatvoetbalveld. Vanaf 6 uur ’s ochtends waren jongeren bezig met de opbouw van een van de grootste straatvoetbal evenementen van Amsterdam Oost: De Dappercup, waarbij ze dit jaar maar liefst 600 bezoekers een dag vol sport, spel & plezier mochten bezorgen.

Het was de vijfde editie van De Dappercup, georganiseerd door & voor jongeren. Het event werd georganiseerd onder begeleiding van Dynamo Jongerenwerkers & Sportnation, in samenwerking met het MDT-project Youngsterdam. “5 jaar geleden begonnen wij met drie jongeren die De Dappercup wilde organiseren. Nu zitten wij op twintig jongeren tussen de 14- en 23 jaar, die acht weken lang hun vrije tijd hebben gegeven om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Wat een prestatie!”, zegt Bilal El Mhassani, jongerenwerker Dynamo Jongeren. Van opbouw en catering tot scheidsrechter en verslaggever, alle jongeren hadden de mogelijkheid om hun eigen talenten in te zetten.

Waar de voorgaande jaren alleen teams uit Amsterdam Oost zich aanmeldde, waren er dit jaar ook spelers vanuit Osdorp en Utrecht afgereisd naar De Dapperbuurt. Het toernooi bood plek voor 19 teams in totaal. Het beloofde een spannende strijd te worden, waarbij team SK Indische (categorie 10-12 jaar) en team Onside1 (categorie gemengde teams) er met de wisselbeker vandoor gingen.

dappercup

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!