Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Week van de Jonge Mantelzorg!
Jonge Mantelzorg

Week van de Jonge Mantelzorg!

Deze week staat bij Dynamo jongerenwerk in het teken van de jonge mantelzorg, zowel op onze locaties als online staan de jongerenwerkers voor je klaar.

Wat is nou precies jonge mantelzorg?

“Jonge Mantelzorgers (vaak al vanaf 10 jaar) groeien op met zorg voor broer of zus met een chronische ziekte of beperking, een vader of moeder met een psychische aandoening of een ernstige verslaving. Of een oma of opa die intensieve zorg nodig heeft en in de buurt van het gezin woont. De zorg kan direct in de weg staan bij de ontwikkeling van de jongere, je kunt hierbij denken aan het niet volgen van een studie of de verminderde sociale contacten met leeftijdsgenoten, het niet kunnen sporten of het beoefenen van een hobby”.

Jonge mantelzorg komt in onze huidige maatschappij best veel voor en kan belastend zijn voor je schoolprestaties, omgang met je vrienden, vrije tijdsbesteding enzovoort. Als de zorg voor een familielid zoveel tijd in beslag neemt dat je bijna nergens anders meer aan toe komt kun je overbelast raken. Het is niet altijd gemakkelijk om dit te bespreken, maar het kan zeker helpen als je je hart kunt luchten. Weet dat je bij ons terecht kunt ook met vragen over praktische hulp.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Je bent welkom op onze locaties en op de bekende SoMe kanalen. Wil je liever anoniem je vraag stellen? Ga dan naar onze chatbox, elke maandag, woensdag en donderdag zijn we bereikbaar.

Volg Dynamo Jongeren en Club Info op social media.

Facebook
Instagram

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!