Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / JONGEREN DOEN ONDANKS DE WISSELENDE COVID-19 MAATREGELEN MASSAAL MEE AAN YOUNGSTERDAM CHALLENGES
youngsterdam

JONGEREN DOEN ONDANKS DE WISSELENDE COVID-19 MAATREGELEN MASSAAL MEE AAN YOUNGSTERDAM CHALLENGES

Youngsterdam is een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) project van welzijnsorganisaties Dynamo en Swazoom. Een project waarin jongeren (14-27) positieve challenges in en voor de stad uitvoeren.
 In 2021 zijn er, ondanks de wisselende Covid-19 maatregelen, maar liefst 15 challenges door in totaal 165 jongeren uitgevoerd. In dit bericht lichten we er een paar uit!

MDT is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, wetenschap en sport om de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren te stimuleren. De afgelopen maanden zijn er flink wat challenges door jongeren uitgevoerd graag lichten we een aantal uit.

Dappercup 2021
De Dappercup is een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi georganiseerd door en voor jongeren uit de buurt. Ook dit jaar zijn jongeren weer uitgedaagd een groot voetbaltoernooi te organiseren onder begeleiding van de jongerenwerkers van Junior Dapper uit de Dapperbuurt en Tugalahuis in de Transvaalbuurt.

Amsterdamse jongeren organiseren THE NEXT BATTLE
In een hele korte periode van maar liefst 8 weken tijd, heeft een groep jongeren uit Amsterdam onder begeleiding van DJ REVO REV afgelopen zomer zich ingezet om een muziektalent showcase te organiseren in jongerencentrum JACO en hebben samen THE NEXT BATTLE in het leven geroepen. Jongeren uit Oost kregen de kans om zich op te geven voor 1 van de 3 categorieën waaronder Dans, DJ, Producer battle. Klik hier voor meer info.

Youngsterdam challenge op school
Tijdens de 2e editie van het Colour Connect event op het IJburgcollege, kregen leerlingen de kans om een gezamenlijke challenge te bedenken. De winnaars hebben een bedrag van maar liefst 1500,- euro gewonnen. Een van de ideeën is een schoolfeest te organiseren. Ook bij de 1e en 2e jaars leerlingen van college De Meer is er een grote behoefte aan een schoolfeest.
Wegens de aangescherpte corona maatregelen hebben beide scholen de challenge uitgesteld naar volgend jaar.

Meer info over Colour Connect?  https://dynamojongeren.nl/colour-connect-krijgt-tweede-editie/

 

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!