Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / COACH HELPT JONGEREN HUN LEVEN WEER OP DE RIT TE KRIJGEN

COACH HELPT JONGEREN HUN LEVEN WEER OP DE RIT TE KRIJGEN

Veel Amsterdamse jongeren worstelen tijdens deze coronacrisis met problemen thuis, op hun werk of met geld. Via youngoriginals.nl kunnen jongeren tussen de 16 en 24 jaar een coach krijgen die ze helpt om hun leven weer op de rit te krijgen.

De coronamaatregelen vallen veel jongeren erg zwaar, zeker omdat ze al zo lang gelden. We maken ons dan ook zorgen over het effect van de maatregelen op jongeren. Om de gevolgen enigszins te verlichten, is er nu voor alle Amsterdamse jongeren het platform Young Originals. Gezamenlijk ingezet door ‘Samen jongerenwerk Amsterdam’, waar ook Dynamo Jongeren deel van uitmaakt. Op deze website kunnen ze met jongerenwerkers praten over hun problemen en kunnen ze terecht voor hulp en coaching, bijvoorbeeld via WhatsApp.

Perspectief bieden

Amsterdam investeert flink in de steun in de rug voor jongeren. Het college gebruikt 1,8 miljoen euro aan Rijksmiddelen om jongeren in coronatijd perspectief te bieden. Het geld wordt besteed aan uitbreiding van het aanbod preventieve en lichte psychologische hulp. En er worden sport- en beweegactiviteiten georganiseerd, waaronder meidenvoetbal en e-sportcompetities. Hierbij is veel aandacht voor begeleiding, coaching en het opvangen van zorgsignalen. Ook kunnen jongeren sinds half februari terecht bij ‘UpTalk’ van de GGD, een telefoonlijn voor directe hulp aan jongeren die zich somber of gestrest voelen.

Samenwerking

Het initiatief Young Originals is een samenwerking van de 6 Amsterdamse organisaties voor jongerenwerk en heeft als doel om nog meer jongeren te bereiken in deze coronacrisis. Young Originals wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.

Meer weten en aanmelden? Ga naar youngoriginals.nl

 

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!