Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / Feestelijke opening Oosterparkhuis
Opening Evenement

Feestelijke opening Oosterparkhuis

Vrijdag 10 februari werd het vernieuwde Oosterparkhuis officieel geopend door stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer en directeur Jael van der Heijden van welzijnsorganisatie Dynamo. Het was een geslaagde opening vol gezelligheid, muziek en heerlijke vers bereide koffie!

Het afgelopen jaar heeft de gemeente het voormalige Buurtcentrum Oosterpark flink verbouwd. Al die tijd konden de gebruikers er niet terecht. Nu kunnen ze elkaar eindelijk weer ontmoeten onder één dak. En wat voor een dak! Het ligt vol met zonnepanelen, zodat het gebouw zijn eigen stroom opwekt. Genoeg om het te verwarmen en om te koken in de nieuwe, professionele keuken. Niet meer op gas, dus! Voor de verbouwing zijn ook zo veel mogelijk duurzame materialen (her)gebruikt. De fraaie trap is bijvoorbeeld van bamboe.

Zo is het in alle opzichten een warme plek voor elke buurtbewoner. Voor ontmoetingen, gezamenlijke activiteiten, hulp, of gewoon gezelligheid en een kop koffie. Amsterdam is trots op het vernieuwde Oosterparkhuis. We willen een leefbare en complete stad zijn waar iedere Amsterdammer kan meedoen en gelijke kansen krijgt. Daarvoor zijn buurt- en wijkvoorzieningen zoals het Oosterparkhuis zo belangrijk. Dankzij de verbouwing heeft de buurt weer tientallen jaren een mooie, warme plek.

foto credits: copyright gemeente Amsterdam | fotograaf Marcel Israel

Contact

Eva Siemerink (participatiemedewerker van Dynamo)
telefoon 06 34 65 93 18
e-mail esiemerink@dynamo-amsterdam.nl

Voor jongeren:
Ashok Egtberts
aegtberts@dynamo-amsterdam.nl
06 49 37 40 65

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!