Frequently Asked Questions | Veelgestelde Vragen

Wat is Jeugd en Jongerenwerk?

Jeugdwerkers en jongerenwerkers bieden laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Jongerenwerkers spreken de taal van jongeren én de taal van de buurt. Ze stimuleren kids en jongeren bij hun persoonlijke en sociale ontwikkeling, behartigen hun belangen en geven grenzen aan. Dat doen ze door contact te maken, problemen te signaleren, jongeren te motiveren en activeren. Daarbij werken de jeugd- en jongerenwerkers met diverse partners samen, zoals ouders, scholen, jeugdhulp, wijkteams en politie. Ontmoet hier onze jeugd- en jongerenwerkers in Amsterdam-Oost.

Waar zijn de Jongerencentra te vinden? 

Dynamo Jongeren heeft verschillende jongerencentra in Amsterdam-Oost. Bekijk ze hier op de kaart.

Hebben jullie stageplekken beschikbaar bij Dynamo Jongeren?

Ja, we hebben ieder schooljaar stageplekken beschikbaar voor leerlingen en studenten van alle niveaus en leerjaren. We zoeken vooral stagiaires Social Work, CMV, Pedagogiek, Media en Sport. Maar ook een snuffelstage is mogelijk. Kijk op onze pagina Vacatures en Stages voor de beschikbare plekken op dit moment. Je kunt ook altijd contact opnemen.

Ik heb hulp nodig. Hoe kom ik in contact met een betrouwbaar persoon met wie ik kan praten? 

Heb je hulp nodig? Bijvoorbeeld bij vragen of problemen met geld, drugs, verslaving, recht, wonen, seksualiteit, school, gezondheid, stage, werk, zwangerschap en sport/vrije tijd? Bij Informatie & Advies vind je direct informatie en advies over verschillende onderwerpen en thema’s. Ook vind je daar de emailadressen en telefoonnummers van onze betrouwbare medewerkers die je direct kunt benaderen.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!