Terug
Terug

Aanbod voor scholen

Jongerenwerk in School: kracht, verbinding en vriendschap

Dynamo Jongeren voert in Amsterdam-Oost Jongerenwerk in School uit.

Wat houdt Jongerenwerk in School in?

In Amsterdam hebben we te maken met heftige jeugdproblematiek (op school, thuis en/of op straat), verharding van jongeren in het algemeen en criminaliteit onder jongeren die steeds zwaardere vormen aanneemt. Dit leidt tot o.a. schooluitval, geen uitzicht op een positie op de arbeidsmarkt, verslavingen en psychische problematiek. Thema’s als (online en offline) pesten, ronselen en seksueel overschrijdend gedrag zijn onderwerpen waar jongeren mee te maken krijgen. Ze hebben veel invloed op hoe een jongere zich ontwikkelt en vormt.

Om alle jongeren te bereiken die baat hebben bij hulp of begeleiding, talentontwikkeling en werken aan een toekomstperspectief, moet het jongerenwerk daar zijn waar de meeste jongeren zijn en waar zij het meeste van hun tijd besteden: op school. Alle jongeren tot en met 16 jaar gaan immers naar school. Het jongerenwerk richt zich op preventie en zorgt voor een toename van vroegsignalering. Er ‘zijn’ terwijl  problemen nog niet echt aanwezig of groot zijn en een vertrouwensband opbouwen zonder dat er sprake is van crisis. Dat is de beste basis om jongeren te begeleiden.

Doelen van Jongerenwerk in School

  • Jongeren worden eerder gezien, gehoord en geholpen.
  • Er wordt een bijdrage geleverd aan het positief pedagogisch klimaat in school.
  • Er wordt een bijdrage geleverd aan het voorkomen van schooluitval en verzuim.
  • Dit doen jongerenwerkers door aanwezigheid in en om school, het organiseren van groepsactiviteiten, voorlichtingen en lichte individuele coaching.

Waar vind je Jongerenwerk in School?

Jongerenwerk in School wordt uitgevoerd op IJburg- & Cburg college, Metis- & Kiem Montessori, Montessori College Oost, LUCA College & College de Meer en op Orion College Amstel. Allen scholen waar onze jongerenwerkers vol passie leerlingen een luisterend oor, coaching en groepsactiviteiten bieden.

Dit project doen we in een samenwerking met Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen, Gemeente Amsterdam, Kolom Praktijkcollege Het Plein, Kolom Praktijkcollege De Dreef, Combiwel, Swazoom PerMens, The Mall de Baarsjes en DOCK.

Inmiddels zijn in heel Amsterdam in het eerste jaar ruim 20.000 leerlingen bereikt met zo’n 1200 groepsactiviteiten en meer dan 200 individuele coachingstrajecten.

Meer weten? Ga naar www.jongerenwerk-in-school.nl

Jongeren Informatie & Advies

Naast het geven van hulp en advies organiseren wij met Info & Advies ook trainingen, voorlichtingsbijeenkomsten, debatten en events op onze locaties en op middelbare scholen.

Bekijk hier het lesaanbod voor het Voortgezet Onderwijs

Colour Connect

Het Colour Connect event is onderdeel van het les aanbod van Dynamo Jongeren. Leerlingen kunnen in een carrousel van educatieve- en creatieve workshops kennis maken met verschillende onderdelen zoals bijv. een dj workshop.

#IKBENMEERDANDAT

#IKBENMEERDANDAT bestaat uit zes digitale portretten van jongeren. In deze video’s delen zij hun eigen ervaringen over verschillende maatschappelijke thema’s waar een taboe op rust, zoals etnische profilering, discriminatie, religie & cultuur, tienermoederschap en de LHBT.

Heb je een vraag? Klik dan op de knop “VRAAG STELLEN” onderin op deze pagina en we mailen je terug.

Voor direct contact met jongerenwerkers:

Charelle MelachrisCoördinatie Jongerenwerk in school
T: 06 820 151 29
E: CMelachris@dynamo-amsterdam.nl

Sheila Keijer (JACO, Tugelahuis)
T: 06 26 63 52 49
E: SKeijer@dynamo-amsterdam.nl

Rajae Bouja (Youthside, Baggerbeest)
T: 06 45 61 65 91
E: RBouja@dynamo-amsterdam.nl

Simone O’Neil (Jav’art)
T: 06 17 59 15 19
E: SONiel@dynamo-amsterdam.nl

Verder zijn wij ook te vinden op Instagram en Facebook

Wil jij zelf andere jongeren informeren en adviseren, debatten of events organiseren? Sluit je dan aan bij ons Informatie & Advies team en verras ons met jouw ideeën!

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!