Terug
Terug
Dynamo Jongeren / Nieuws / #IKBENMEERDANDAT
Media Nieuws Events

#IKBENMEERDANDAT

Dynamo Jeugd en Jongerenwerk heeft samen met jongeren het project #IKBENMEERDANDAT opgezet. Er zijn 7 digitale portretten/video’s van jongeren gemaakt, waarin zij hun eigen ervaringen delen over verschillende maatschappelijke thema’s waarop een taboe op rust. Denk aan etnische profilering, discriminatie, religie & cultuur, tienermoederschap en LHBTQI.

Wij als jongerenwerkers en als mens voelen de verantwoordelijk om met jongeren een krachtig signaal af te geven tegen alle vormen van uitsluiting en voor diversiteit en inclusie. Vanuit die motivatie is er vanuit Info & Advies en een tiental jongeren het project #IKBENMEERDANDAT gestart.

Op 4 april was er de Kick-off in JACO. Het project werd feestelijk gepresenteerd door en aan  jongeren, bezoekers en netwerkpartners, onder aanwezigheid van stadsdeelvoorzitter Amsterdam Oost Maarten Poorter. Het was een druk bezochte Kick-off met vele  positieve reacties.

Het doel van de gemaakte digitale portretten is om jongeren te activeren met elkaar in gesprek te gaan over de soms lastige- maatschappelijke thema’s. Hiermee willen we generaliseren, stigmatiseren en discriminatie tegen gaan. Ons doel is om het onderlinge begrip voor elkaar tussen jongeren te vergroten. De indrukwekkende en persoonlijke verhalen in de video’s van #IKBENMEERDANDAT laten vooral zien dat zij ondanks alle verschillen eigenlijk allemaal hetzelfde zouden willen;  acceptatie, respect en jezelf kunnen zijn.

De komende maanden gaat we meerdere activiteiten organiseren rondom het project. Eén van deze activiteiten zijn  bijvoorbeeld dialoogbijeenkomsten  op het basis- en voortgezet onderwijs met de inzet van de gemaakt portretten. Het portret van Rika was de te zien op 30 mei tijdens de opening van #Transscreen in Kreterion. In metrostation Wibautstraat waren de 7 foto-portretten te zien die horen bij de video-portretten die je hieronder kunt bekijken.

Het project is mede tot stand gekomen met de financiële ondersteuning van de Gemeente Amsterdam en Stadsdeel Oost.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!