Dynamo Jongeren / Nieuws / Jongeren organiseren workshop over Exposing & Shame sexting
Exposing & Shame sexting workshop Seksualiteit

Jongeren organiseren workshop over Exposing & Shame sexting

4 Stagiairs van Dynamo Info & Advies, realiseren een interessante Youngsterdam Challenge. Een voorlichtingsworkshop over Online Pesten, met als hoofdthema’s Exposing & Shame sexting voor de jongensgroep in Youthside. Dit mogen de jongeren realiseren in samenwerking met het expertise team Qpido, dat onderdeel is van organisatie Levvel. Qpido maakt deze onderwerpen bespreekbaar door o.a. ook voorlichtingslessen te geven op scholen in Amsterdam en omstreken.

Duizenden jongeren in Nederland zijn jaarlijks slachtoffer van online shaming en het ongewenst verspreiden van seksuele beelden online. Volgens het onderzoek van Pointer worden op social mediaplatform Telegram dagelijks honderden foto’s en video’s geplaatst in speciale “expose” groepen met tienduizenden leden.

Dit is heel zorgelijk! En dan zijn de andere mediaplatformen nog niet benoemd… Om die reden zet onze Youngsterdam groep zich extra in om dit probleem onder de aandacht te brengen en bewustwording te creëren onder jongeren.

Onze Youngsterdam groep heeft ruim twee maanden hard gewerkt om deze challenge te kunnen realiseren. Daarnaast werden zij klaargestoomd door twee enthousiaste studenten die de Minor Train the Trainer volgen op de Hogeschool van Amsterdam. Studenten Jake en Liandra hebben de Youngsterdam groep een extra training gegeven over Online Pesten. De hoofdthema’s Exposing & Shame Sexting zijn uitvoerig besproken, ter voorbereiding van het echte werk!

logo's meewerkende partijen

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!