Sporten voor jongeren

Bij Dynamo Jongeren vinden we de gezondheid van jongeren erg belangrijk. Daarom zijn er verschillende sporten voor jongeren die je bij ons kunt doen. Met een breed aanbod aan sportactiviteiten zit er voor iedereen wel wat tussen. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook nog eens hartstikke leuk.

Jongeren en sport

Sporten is erg belangrijk, al helemaal voor jongeren. Dus wil jij fitter worden of fit blijven? Wij bieden verschillende sportactiviteiten aan voor jongeren. Door ons brede aanbod is er altijd wel een sport die bij je past. Denk bijvoorbeeld aan kickbokslessen of zaalvoetbal. Maar ook als je niet weet waar jouw passie ligt, kan je bij ons terecht. Bij Sport Mix kan je namelijk verschillende sporten proberen om te kijken wat je leuk vindt. En zo ontmoet je meteen andere jongeren met wie je misschien wel een toffe klik hebt.

Sporten voor kinderen

Ben je op zoek naar leuke en gratis activiteiten voor kinderen in Amsterdam? Dan ben je ook bij Dynamo Jongeren aan het juiste adres. Sporten is voor kinderen erg belangrijk voor hun gezondheid, maar ook voor hun talentontwikkeling. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen, organiseren wij ook veel gratis activiteiten zoals workshops voor kinderen of leuke sporten voor meiden.

Voor wie zijn onze sportactiviteiten?

Dynamo Jongeren biedt verschillende sportactiviteiten voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Als jonge inwoner van Amsterdam kan je altijd bij ons terecht. Of je nou fitter wilt worden of op zoek bent naar gezelligheid en andere Amsterdamse jongeren wilt leren kennen: iedereen is welkom.

Waar kan ik meedoen met sporten voor jongeren?

Dynamo Jongeren heeft verschillende jongerencentra in Amsterdam. In ieder buurthuis in Amsterdam-Oost zijn verschillende activiteiten te vinden. Benieuwd welke sporten er waar te vinden zijn? Bekijk dan wat er bij jou in de buurt te doen is.

Waar kan ik meedoen met sporten voor jongeren

Welke sportactiviteiten zijn er?

Zoals we eerder al vertelden, hebben wij een breed aanbod aan verschillende sporten voor jongeren en kinderen. Denk aan zaalvoetbal, volleybal of kickboksen voor kinderen en tieners. Een overzicht van alle sporten vind je hieronder.

Sporten en bewegen (10-12 jaar)

Wil jij in je vrije tijd lekker bewegen? Kom dan naar sporten en bewegen in één van onze jongerencentra. Zo heb je na school en in de vakanties wat leuks te doen, ontmoet je andere Amsterdamse jongeren en blijf je lekker in beweging.

Sport en spel (15 + jaar)

Weet je na school niet wat je moet doen? En/of wil je fit worden of blijven? Kom dan naar sport en spel in één van onze jongerencentra. Naast dat je lekker in beweging bent, maak je misschien ook wel nieuwe vrienden voor het leven.

Dansles

Heb jij altijd al op dansles gewild? Onze professionele danscoaches geven les in breakdance en modern jazz. De lessen zijn in groepsverband en je zal altijd met andere jongeren of kinderen zitten van je eigen leeftijd. Zo maak je misschien ook nog wel nieuwe vrienden of vriendinnen.

Dansles

Voetbal voor kinderen en jongeren

Voetbal is één van de populairste sporten in Nederland. Daarom organiseren wij ook regelmatig voetbalactiviteiten bij jou in de buurt. Dan kan je lekker een balletje trappen bij jou om de hoek.

Voetbal voor kinderen en jongeren

Zaalvoetbal

Het weer is natuurlijk niet altijd even goed in Nederland. Daarom organiseren wij ook zaalvoetbaltoernooien in verschillende Dynamo buurthuizen.

Zaalvoetbal

Meidenvoetbal

Bij Dynamo Jongeren bieden we ook sporten aan speciaal voor meisjes. Omdat voetbal echt niet alleen een jongenssport is organiseren we ook regelmatig meidenvoetbal toernooien.

Meidenvoetbal

Basketbal

Naast de populaire sport voetbal, organiseren we ook basketbal voor kinderen en jongeren. Tijdens onze basketballessen leer je de sport kennen en de techniek die erachter zit. Na een paar lessen zal je al merken dat raakschieten steeds gemakkelijker wordt.

Kickboksen

Wil jij weerbaarder worden? Doe dan mee met één van onze kickbokslessen. Hier leer je hoe je jezelf moet verdedigen van professionele begeleiders.

Kickboksen

Volleybal

Altijd al een keer willen volleyballen? Dat kan! Doe mee met één van onze volleybaltrainingen en leer de sport kennen. Vind je het leuk? Dan kan je natuurlijk vaker meedoen.

Sportmix

Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt gaan doen? Of wil je gewoon alles een keer geprobeerd hebben? Dat is bij Dynamo Jongeren geen probleem. Meld je aan voor sportmix en probeer verschillende sporten uit. Wie weet ontdek jij wel een verborgen talent of heb je een passie voor een sport waarvan je het nooit had verwacht. Heb je iets gevonden wat je echt leuk vindt? Dan kunnen wij je ook helpen met het vinden van een vereniging om deze sport uit te oefenen.

Sportmix

Wil jij weten welke sportactiviteit je waar kan vinden? Kijk dan op de pagina van een buurthuis voor jongeren bij jou in de buurt.

Wanneer kan je meedoen met onze sportactiviteiten?

Je kunt het hele jaar meedoen met de sportactiviteiten van Dynamo Jongeren in Amsterdam. Veel van onze activiteiten zijn naschoolse activiteiten, maar ook in de vakanties kan je bij ons terecht. Dan bieden we meestal activiteiten aan buiten de vaste locaties om. Dit kunnen ook leuke uitstapjes of andere activiteiten zijn. Je hoeft je dus nooit te vervelen. Het programma wisselt wel per periode en locatie. Kijk voor een actueel overzicht van onze activiteiten dus in ons huidige programma.

Ben ik wel goed genoeg om mee te doen?

Onze sporten zijn voor iedereen toegankelijk. Omdat wij niet met niveaus werken, zoals beginner of gevorderd, kan je altijd meedoen. Of je nou meedoet met een sport waar je al ervaring mee hebt of iets voor de allereerste keer gaat uitproberen: iedereen is welkom.

Hoe kan ik meedoen met de sportactiviteiten?

Wil je meedoen met één van onze activiteiten? Dan kan je langskomen in een buurthuis voor jongeren of je direct online aanmelden. Je mag altijd vrijblijvend even binnenlopen voor meer informatie in een jongerencentrum in Amsterdam. Dan helpen we je graag verder. Als je je definitief wilt aanmelden en je onder de 16 jaar bent, is het wel belangrijk dat je met één van je ouders komt. Ook kan je eerst vrijblijvend meedoen met een proefles voordat je je definitief inschrijft.

Hoe kan ik meedoen met de sportactiviteiten

Hoe vaak mag je meedoen?

Zodra je je hebt ingeschreven, mag je zo vaak meedoen met onze sportactiviteiten als je wilt. Onze activiteiten zitten eigenlijk nooit vol omdat wij een hele grote gymzaal hebben. Er is dus altijd plek, ook als je vrijblijvend langskomt. En natuurlijk mag je ook meedoen in verschillende buurthuizen. Als je dus nog op zoek bent naar een leuke vrijetijdsbesteding kan je bij onze buurthuizen altijd terecht.

Hoeveel kost het om mee te doen met de sportactiviteiten?

Omdat wij het bij Dynamo Jongeren belangrijk vinden dat iedereen de kans krijgt om zichzelf en zijn of haar talent te ontwikkelen is meedoen met onze sportactiviteiten helemaal gratis. Word lid van Dynamo Jongeren en je kan gratis meedoen met een sport naar keuze. En niet alleen met onze sporten, maar ook veel andere gratis jongerenactiviteiten en kinderactiviteiten en in Amsterdam.

Nog meer activiteiten in Amsterdam

Naast sportactiviteiten, bieden we nog veel meer activiteiten voor jongeren aan in Amsterdam. Denk aan workshops, theater en zelfs huiswerkbegeleiding.. Ook in de vakantie organiseren we verschillende activiteiten zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Als lid van Dynamo Jongeren kan je altijd meedoen aan als onze activiteiten. Daarbij kan je ook bij ons terecht met al je vragen bij Info en Advies.

Meld je nu aan voor onze sportactiviteiten

Heb jij nou een leuke sport gezien waar je graag een keer aan mee zou willen doen? Dat kan! Meld je gratis aan via het aanmeldformulier en wie weet zien we jou snel bij één van onze sportactiviteiten.

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!