Terug
Terug

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Wij vinden het bij Dynamo Jongeren erg belangrijk dat iedereen een eerlijke kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen. School is een belangrijk onderdeel hiervan en waarschijnlijk ook hetgeen waar je als jongere het meeste tijd aan besteed. Wij bieden je met onze huiswerkbegeleiding in Amsterdam kennis, hulp, sociale vaardigheden en tools op maat, want iedereen is anders. Zo kan je zelfstandig en in je eigen tempo een succes maken van je schooltijd.

Wat is huiswerkbegeleiding met Good4U?

Met ons programma Good4U bieden wij huiswerkbegeleiding aan voor scholieren van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs in Amsterdam. We snappen dat het maken van huiswerk niet altijd een feestje is, maar het moet toch gebeuren. De huiswerkbegeleiding is er voor iedereen die – om welke reden dan ook – moeite heeft met het maken van zijn of haar huiswerk. Dit kan zijn omdat je moeite hebt om het op tijd af te krijgen, je concentratie snel verliest of het lastig vindt om er überhaupt aan te beginnen. Ook zijn we er voor je als je thuis geen fijne plek hebt waar jij in alle rust je huiswerk kan maken of je kan voorbereiden op een toets. Dus of je nou op zoek bent naar een stok achter de deur, een leermaatje, een rustige plek of wat extra hulp en begeleiding: wij bieden het allemaal.

Ben jij hiernaar op zoek? Meld je dan snel aan voor huiswerkbegeleiding via het aanmeldformulier.

Voor wie is de huiswerkbegeleiding?

Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen de kans krijgt om huiswerkondersteuning te krijgen. Daarom begint ons programma Good4U al bij groep 7 & 8 van d basisschool. Dit zijn de belangrijkste jaren van de basisschooltijd en in deze jaren zullen leerlingen misschien wel voor het eerst met huiswerk te maken krijgen. Dit kan even wennen zijn, maar het is wel erg belangrijk om geen achterstand op te lopen en om een fijne start te maken met dit deel van de schooltijd. Daarom bieden wij al vanaf het basisonderwijs huiswerkbegeleiding aan.

Verder bieden we ook huiswerkbegeleiding aan voor middelbare scholieren. Dit is namelijk de periode waarin je waarschijnlijk het meeste met huiswerk te maken zal krijgen en dit kan allemaal nog vrij nieuw voor je zijn. Ook is de hoeveelheid huiswerk een stuk groter in vergelijking met het huiswerk dat kinderen eerder op de basisschool krijgen. Het is allemaal even wennen, kinderen moeten goed leren plannen en voor veel leerlingen zijn niet alle vakken even makkelijk. Op deze manier kunnen zij hier extra tijd in investeren, mét dat extra stukje begeleiding, om toch hun vakken te halen.

Huiswerkbegeleiding voor groep 7 & 8

Met ons programma Good4U bieden wij al huiswerkbegeleiding aan vanaf groep 7 & 8. Voor groep 7 bieden wij verschillende workshops aan. Zo kan je van jongs af aan op verschillende gebieden ontwikkelen op een leuke en leerzame manier. Ook bieden we voor kinderen uit groep 7 van de basisschool bijlessen aan. Mocht je dus moeite hebben met een bepaald vak of een achterstand hebben opgelopen, dan kan je bij Good4U bijgespijkerd worden zodat ook jij weer helemaal bij bent.

Voor groep 8 bieden wij intensieve huiswerkbegeleiding aan. Groep 8 is een heel spannend schooljaar. Er zal enorm veel veranderen en dat vraagt behoorlijk wat flexibiliteit. Daarnaast zijn ook focus en rust in dit jaar juist extra belangrijk zodat je je optimaal kunt voorbereiden op alle veranderingen die er komen gaan. Met onze huiswerkbegeleiding word je het gehele jaar begeleid. Zo zorgen we er samen voor dat jij goed voorbereid en vol zelfvertrouwen de Cito-toets kan maken en de basisschool positief afrondt.

Huiswerkbegeleiding middelbare scholieren

Heb je moeite met een bepaald vak? Of kan je je thuis niet goed concentreren? Dan is de Dynamo Huiswerkbegeleiding wat voor jou. Je zal al snel merken dat niet alle vakken die je krijgt je zullen liggen. Het ene vak zal je misschien met twee vingers in je neus halen, terwijl je voor het andere vak moet bikkelen voor een voldoende. Voor deze laatste vakken kan je bij ons terecht om er zo extra tijd in te steken en alsnog die voldoende te scoren. Dit doen we door extra aandacht aan het vak te besteden, je hulp te bieden en waar nodig ook extra uitleg te geven.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je thuis geen fijne studeerplek hebt om je goed te concentreren op je huiswerk. Daarom bieden wij met onze huiswerkbegeleiding een rustige omgeving, zodat jij je volledig kan focussen op je schoolwerk. Daarnaast is het ook een extra steuntje in de rug als je het moeilijk vindt om jezelf ertoe te zetten. Door deel te nemen aan onze huiswerkbegeleiding voor het middelbaar onderwijs heb je een soort afspraak met jezelf om ermee aan de slag te gaan en deze tijd hier speciaal voor ingedeeld. Zo raak je minder snel afgeleid door andere dingen en ben je er dus ook sneller vanaf. En zo kan je thuis je vrije tijd besteden aan andere dingen.

Verschillende trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden

Cito-training

De Cito-toets is waar het in groep 8 grotendeels om draait. Deze toets bepaalt voor een groot deel je toekomst en dus kan het maken van deze toets best spannend zijn. Omdat de uitkomst van deze toets zo bepalend kan zijn, bieden wij Cito-training aan. Tijdens deze training oefenen leerlingen van groep 8 cito toetsen. Zo ga je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen de toets aan. Op deze manier is de uitkomst van je Cito-toets betrouwbaar en is het niet alleen een momentopname. Op naar de middelbare school!

Begeleiding op maat

Iedereen leert anders en heeft een andere manier voor het maken van zijn of haar huiswerk. Hoewel voor de één het heel goed werkt om dingen op te slaan door te lezen, kan het voor de ander juist helemaal niet werken. Dan leer je bijvoorbeeld door veel te oefenen. Omdat iedereen dit op zijn eigen manier doet, bieden wij tijdens onze huiswerkbegeleiding begeleiding op maat. Zo kunnen we samen op zoek naar de manier die voor jou het beste werkt.

Presentatievaardigheden

Op de basisschool heb je vast wel eens een presentatie moeten geven. En ook op de middelbare school zal hier veel aandacht aan worden besteed. Wie denkt er na deze tijd vanaf te zijn heeft het mis. Wanneer je een beroepsopleiding gaat doen, zal je ook nog regelmatig moeten presenteren. En ook als je aan het werk gaat. Het begint al bij je sollicitatiegesprek. Daar moet je jezelf zo goed mogelijk presenteren en mensen ervan overtuigen dat jij de beste persoon bent voor deze baan. Kortom, je zal er dus nog vaak genoeg mee te maken krijgen. Wel zo fijn dus als je de juiste skills hebt geleerd om een goede presentatie neer te zetten. Kom jij met presentaties moeilijk uit je woorden? Heb je last van zenuwen of misschien zelfs black-outs? Dan kunnen wij je daarbij helpen.

Werken aan zelfvertrouwen en leren debatteren

Misschien nog wel spannender dan een presentatie is een debat. Debatteren klinkt voor iets in de politiek, maar ook in het dagelijks leven zal je het veel tegenkomen. Het begint al bij discussies thuis aan de keukentafel. Of jouw standpunt duidelijk maken aan een ander, op welk moment en in welke situatie dan ook. Als je later een baan hebt waarbij je regelmatig aan de vergadertafel zit of veel moet overleggen, is het al helemaal fijn dat je jouw standpunten goed kunt onderbouwen. Zelfvertrouwen is hierbij erg belangrijk. Wanneer jij al niet in jezelf gelooft, dan is het ook moeilijk om dit aan een ander te verkopen. Daarom helpen wij je meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dit zal je niet alleen helpen bij debatteren, maar met nog veel meer zaken in het leven.

Communicatievaardigheden

Communiceren is iets wat de rest van je leven terug zal komen. Goede communicatie is daarom erg belangrijk. Niet alleen op school en werk, maar ook in je sociale kringen en relaties is communicatie essentieel. Wil jij je eigen communicatievaardigheden ontwikkelen? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Wij leren je wat je in bepaalde situaties het beste kan doen en hoe je op verschillende manieren kan communiceren.

Vragen over huiswerkbegeleiding? Stel ze aan ons via het aanmeldformulier.

Wat zijn de voordelen van huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding kan voor iedereen voordelen hebben. Natuurlijk is het heel behulpzaam als je moeite hebt met een bepaald vak. Of als je op zoek bent naar een rustig studieplekje of extra begeleiding. Maar ook als dit allemaal niet het geval is, kan je veel aan huiswerkbegeleiding hebben. Met onze tips en tricks kan je effectiever te werk gaan. Zo ben je met opdrachten misschien wel sneller klaar en kan je zelfs nog hogere cijfers halen voor de vakken waar je al goed in bent. Ook heb je met onze huiswerkbegeleiding een leermaatje, wat het maken van huiswerk al direct een stuk prettiger en makkelijker maakt. En zo zorg je ervoor dat je thuis je tijd lekker aan andere dingen kunt besteden, je huiswerk is immers al af.

Waar in Amsterdam vindt de huiswerkbegeleiding plaats?

De huiswerkbegeleiding vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam-Oost. Op bijna alle locaties kan je terecht voor huiswerkbegeleiding als basisschoolleerling of middelbare scholier. De enige uitzondering hierop is het Dynamo servicepunt in Watergraafsmeer.  Met zo veel verschillende locaties in Amsterdam is er altijd wel ergens een plekje voor jou vrij.

Locatie voor huiswerkbegeleiding in Amsterdam-Oost:

 • Oosterpark (Groep 7&8 en VO)

Buurtcentrum Oosterpark

Derde Oosterparkstraat 159I, 1092 CW Amsterdam

 • Dapperbuurt (Groep 7&8 en VO)

Club Junior Dapper

Pieter Nieuwlandstraat 31A, 1093 XK Amsterdam

 • Transvaalbuurt (Groep 7&8 en VO)

Tugelahuis

Tugelaweg 59A, 1092 VJ Amsterdam

 • Watergraafsmeer (pilot VO)

Dynamo servicepunt Het Brinkhuis

Landbouwstraat 63, 1097 TM Amsterdam

 • IJburg (Groep 7&8 en VO)

Youthside

Diemerpark 90, 1087 EB, Amsterdam

Wanneer vindt de huiswerkbegeleiding plaats?

Op iedere locatie en voor iedere doelgroep vindt de huiswerkbegeleiding op een ander moment plaats. Zo houden we de basisschoolleerlingen en de middelbare scholieren gescheiden en kunnen de begeleiders zich optimaal focussen op de leerlingen en wat zij nodig hebben. Check dus vooraf goed naar welke locatie je gaat voor ons Good4U programma.

Hieronder zie je per locatie wanneer de huiswerkbegeleiding plaatsvindt:

 • Buurtcentrum Oosterpark (Oosterpark)

Basisschool scholieren:          … van … tot … uur

Middelbare scholieren:          … van … tot … uur

 • Club Junior Dapper (Dapperbuurt)

Basisschool scholieren:          … van … tot … uur

Middelbare scholieren:          … van … tot … uur

 • Tugelahuis (Transvaalbuurt)

Basisschool scholieren:          donderdagen van 15.30 tot 17.30 uur

Middelbare scholieren:          donderdagen van 18.00 tot 20.00 uur

 • Dynamo servicepunt Het Brinkhuis (Watergraafsmeer)

Basisschool scholieren:          … van … tot … uur

Middelbare scholieren:          … van … tot … uur

 • Youthside (IJburg)

Basisschool scholieren:          … van … tot … uur

Middelbare scholieren:          … van … tot … uur

Wat kost huiswerkbegeleiding?

We bieden verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van onze huiswerkbegeleiding. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst een maandkaart te nemen. Wanneer de huiswerkbegeleiding je bevalt, kan je dan een kaart voor drie of zelfs zes maanden kiezen. Hoe meer maanden je tegelijkertijd afneemt, hoe minder je per huiswerksessie betaalt. We houden de huiswerkbegeleiding zo betaalbaar mogelijk, zodat iedereen de kans heeft om de steun te krijgen die hij of zij nodig heeft. De kaarten zijn geldig voor één keer per week Good4U.

De tarieven voor de verschillende kaarten voor huiswerkbegeleiding vind je hieronder:

 • Maandkaart € 12,50
 • Per 3 maanden € 30,-
 • Per 6 maanden € 50,-

*Let op! Met de Stadspas of kortingskaart krijg je 50% extra korting op deze prijs.

Naast huiswerkbegeleiding ook leuke activiteiten

Naast huiswerkbegeleiding, bieden wij van Dynamo Jongeren nog meer activiteiten aan voor de jongeren in Amsterdam. Al deze activiteiten staan in het teken van zelfontwikkeling en het actief deelnemen in de samenleving. Door je aan te melden bij Dynamo Jongeren kan je ook aan deze activiteiten deelnemen. Sommige activiteiten zijn als lid zelfs helemaal gratis en voor sommige activiteiten, zoals de huiswerkbegeleiding, vragen we een kleine bijdrage.

Nou is huiswerkbegeleiding natuurlijk wel belangrijk, maar niet de leukste activiteit die we organiseren. Met ons grote aanbod aan activiteiten zit er voor iedereen wel wat leuks tussen. Denk aan op zoek gaan naar je favoriete sport, uitstapjes, het leren bespelen van een gaaf muziekinstrument, je talent ontwikkelen of gewoon lekker chillen en kletsen met leeftijdsgenoten. Ben jij nou benieuwd naar deze activiteiten en wat we nog meer aanbieden? Kijk dan snel op onze welke activiteiten voor jongeren we aanbieden en word lid van Dynamo Jongeren.

Wat doet Dynamo Jongeren nog meer?

Als lid van Dynamo Jongeren kan je dus deelnemen aan onze Good4U huiswerkbegeleiding en meedoen aan leuke activiteiten. Maar er is meer. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen en zijn of haar plek te vinden in de samenleving. Aangezien dit zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend is, bieden wij hulp en ondersteuning waar nodig. Zo kan je bij ons terecht voor info & advies over allerlei verschillende onderwerpen als seksualiteit, gezondheid, verslavingen en meer. Ook met lichte en zware problemen staan wij voor je klaar. Onze jongerencoaches en jongerenwerkers zijn er voor jou, om samen op zoek te gaan naar een verbetering of oplossing van jouw situatie. Wij bieden de helpende hand op het gebied waar jij het het meest nodig hebt. Dit kan dus op school zijn doormiddel van huiswerkbegeleiding, maar ook door het voeren van individuele gesprekken om zo de weg naar het volwassen leven iets gemakkelijker te maken.

Meld je nu aan voor de Good4U huiswerkbegeleiding

Heb jij dus dat steuntje in de rug, dat leermaatje of die extra begeleiding nodig? Waar wacht je dan nog op? Als je je nu aanmeldt heb je de volgende keer dat je een toets hebt misschien wel dat hogere cijfer en minder huiswerk-stress. En door mee te doen aan onze huiswerkbegeleiding en lid te worden, kan je van nog veel meer voordelen en activiteiten genieten. Meld je dus snel aan en maak van jouw schooltijd een succes.

Heb je verder nog vragen over Good4U Huiswerkbegeleiding of over andere activiteiten van Dynamo Jongeren? Dan kan je terecht bij ons contactpersoon van Good4U of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Hafsa Mahraoui – Coördinator Good4U

E-mail: hmahraoui@dynamo-amsterdam.nl

Mobiel: 06-24725691

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!