Terug
Terug

Activiteiten voor jongeren in Amsterdam-Oost

Ben jij een jonge inwoner van Amsterdam? Dan zijn wij er voor jou. In een grote stad als Amsterdam is er veel te beleven, maar wij - Dynamo Jongeren - willen jouw tijd in onze hoofdstad nog leuker maken. Hoe we dat doen? Door verschillende activiteiten te organiseren in Amsterdam-Oost speciaal voor jongeren. Denk aan interessante workshops, handige trainingen en gezellige events. Alles zodat jij zo veel mogelijk uit je tijd als jonge inwoner van Amsterdam kan halen.

Voor welke jongeren organiseren wij activiteiten?

Ons team organiseert een tal van leuke activiteiten voor jongeren van verschillende leeftijden. Van kleintjes vanaf 4 jaar tot jongvolwassenen: iedereen is welkom bij ons. Ons programma De Talententent is voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar die zijn/haar talent wil ontwikkelen of nog moet ontdekken. Ook kan je terecht bij Club Junior als je tussen de 10 en 14 jaar oud bent voor onder andere leuke uitstapjes en activiteiten, maar ook voor info en advies over allerlei verschillende onderwerpen. Maar ook als je wat ouder bent zijn er genoeg activiteiten om aan deel te nemen. Met ons programma Dynamo Jongerenwerk kan iedereen tussen de 15 en 23 jaar zich verder ontwikkelen.

We vertellen je er hieronder meer over! Neem ook alvast een kijkje bij het overzicht met activiteiten van Dynamo Jongeren.

De Talententent

Wij geloven dat iedereen wel ergens in uitblinkt. Daarom bieden wij jou de kans om je talent te ontdekken – met de ondersteuning die daarvoor nodig is – in ons programma Talententent. Dit doen we door het organiseren van leuke activiteiten voor jongeren tussen de 4 en 12 jaar.

Talentontwikkeling vinden wij erg belangrijk en daarom gaan wij graag met jou op zoek naar jouw talent. Of je nou gek bent op koken of bakken, je eigen muziek wilt produceren in een professionele studio of op zoek bent naar de juiste sport voor jou: wij helpen je op weg. Wie weet zien we jou straks terug in de mediawereld of stralen op het voetbalveld.

Ook als je nog niet helemaal weet waar jouw hart ligt kan je bij ons terecht. Wij helpen je graag je talent te ontdekken en vervolgens verder te ontwikkelen. Met een beetje mazzel blink jij straks uit in een bepaalde activiteit en kan je van je hobby zelfs je werk maken.

 

De Talententent

Club Junior

Met Club Junior bieden wij een zinvolle en leuke vrijetijdsbesteding voor iedereen tussen de 10 en 14 jaar oud. Dit doen we door het organiseren van activiteiten die niet alleen leuk, maar ook leerzaam kunnen zijn en bijdragen aan een goede ontwikkeling.

Bij Club Junior draait het allemaal om leren met plezier. Zo organiseren we workshops, uitstapjes en meer. En ook in de vakantie gaan de activiteiten gewoon door zodat jij je niet hoeft te vervelen en misschien zelfs wel nieuwe vrienden maakt. Voor de meiden hebben we ook een speciale meidenclub waar we activiteiten organiseren zoals meidenvoetbal en henna workshops. Ook mag je zelf meedenken, dus heb jij een leuk idee? Wie weet gaan we dit dan wel echt uitvoeren!

En ben je gewoon op zoek naar een plekje om even te chillen of gewoon gezellig samen te komen? Dan ben je als Club Junior-lid altijd welkom in onze jongerencentra. Ook hier worden verschillende activiteiten georganiseerd. Kom dus langs voor een gezellige filmavond of kom samen een potje gamen. Met onder andere een Playstation, Nintendo Switch en een pingpongtafel zal je je nooit vervelen.

Club Junior

Jongerenwerk

Ook voor jongvolwassenen zijn er wekelijks verschillende activiteiten om aan deel te nemen. Als jongere tussen de 15 en 23 jaar zit je vol in jouw ontwikkelingsfase naar volwassenheid. Dit is echter niet voor iedereen even makkelijk en daarom kan je met al je vragen bij ons terecht. Dit kan gaan over wat je bijvoorbeeld allemaal moet regelen bij een zoeken van een woning, of het vinden van werk. Maar ook voor persoonlijk advies over onderwerpen als seks of je gezondheid. Heb je vragen of problemen en kom je er zelf niet uit? Dan kan helpen wij jou graag met het zoeken naar een oplossing. Dat kan gaan over allerlei uiteenlopende onderwerpen, geen vraag is te gek.

Dus voor iedereen die ergens tegenaan loopt op de weg naar zelfstandigheid: wij zijn er voor jou. En jij bent natuurlijk lang niet de enige jongvolwassene in Amsterdam. Door je aan te sluiten bij Dynamo Jongeren ontmoet je nieuwe mensen en ontstaan er misschien wel nieuwe vriendschappen. Dat maakt je leven in Amsterdam natuurlijk nog leuker. Daarbij kan je direct aan je toekomst werken door een netwerk op te bouwen of misschien zelfs al als zzp’er te beginnen. Ook kan je gebruik maken van onze faciliteiten zoals onze media studio’s als je bijvoorbeeld een carrière in de media al helemaal ziet zitten. Alles zodat jij voorbereid aan het werk kan gaan.

 

Jongerenwerk Dynamo Jongeren Amsterdam

Dynamo biedt jongeren hulp bij vragen of problemen

We organiseren niet alleen activiteiten voor jongeren zoals sporten en workshops, maar ook activiteiten die jou helpen bij jouw ontwikkeling. In je jonge jaren is persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Ieder jaar word je weer een stukje volwassener en daar hoort ook het zelfstandig maken van keuzes bij. Volwassen worden gaat met vallen en opstaan en wij bieden jou de begeleiding die je nodig hebt.

Zo bieden wij persoonlijke begeleiding met ons programma ambulant werk. Onze ambulante jongerenwerkers zijn er als luisterend oor voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Zo kan jij in een veilige omgeving je verhaal doen. Verder kan je voor al je vragen en advies terecht bij Club Info. Of je nou hulp nodig hebt bij het zoeken naar een stage, vragen hebt over drugs of in de schulden zit: wij helpen je verder.

Dynamo biedt jongeren hulp bij vragen of problemen

Huiswerkbegeleiding GOOD4U

Hoewel bijna niemand echt fan is van huiswerk, moet het toch gebeuren. Vind jij het lastig om je huiswerk op tijd af te krijgen, kom je er soms niet helemaal uit of heb je geen plek waar je je goed kan concentreren? Ook dan staat Dynamo Jongeren voor je klaar. Wij bieden namelijk met ons programma GOOD4U huiswerkbegeleiding op verschillende locaties in Amsterdam-Oost voor iedereen die op de basisschool zit in groep 7 en 8 en voor alle middelbare scholieren. Met onze huiswerkbegeleiding zorgen we dat je vol zelfvertrouwen aan je toetsen begint en je een stok achter de deur hebt. Of je nou gewoon een rustig leerplekje zoekt, een leermaatje of de juiste begeleiding: bij ons kan je terecht.

Huiswerkbegeleiding Amsterdam GOOD4U

Waarom organiseren we deze activiteiten voor jongeren?

Wij van Dynamo Jongeren vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen op zijn of haar manier kan meedraaien in de samenleving. Op jonge leeftijd heb je al enorm veel te bieden, alleen weet je misschien nog niet helemaal wat. Daarom helpen wij jou te ontdekken wat je talenten zijn en hoe jij je actief in kan zetten in jouw omgeving. Iedereen verdient namelijk een kans op een goede ontwikkeling op weg naar het volwassen leven.

Hoe kan ik meedoen met deze activiteiten?

Ben jij nou een jonge inwoner van Amsterdam, op zoek naar extra ondersteuning of wil je gewoon alles uit je jonge jaren halen? Word dan nu gratis lid van Dynamo Jongeren zodat jij mee kan doen met al onze tientallen activiteiten, bijeenkomsten en workshops per week. Zodra je lid bent kan je je aanmelden voor onze programma’s en activiteiten. De meeste activiteiten zijn helemaal gratis en voor sommige vragen we een kleine bijdrage. Meld je dus snel aan!

Word Lid

Je schrijft je bij ons in en ontvangt helemaal gratis een Membercard. Als member kun je aan bijna al onze activiteiten en programma’s in Amsterdam Oost meedoen.

Aanmelden

Heb je een vraag voor Dynamo Jongeren? Stel 'm hier!